^ Pare destul de interesant ce doresti sa imi comunici acolo, desi instinctul imi spune ca probabil nu am inteles tot. Ideea aia cu desaturarea imaginii chiar este interesanta, desi mi se pare un trick pentru marii artisti, nu crezi ? Inca nu pot sa ma consider, dar, dupa cum sustin chiar eu, orice informatie in plus nu strica, si o sa te ajute candva.
Despre ce spui cu raportarea picioarelor la corpul personajului inca ma gandesc la ce te referi, stii, imaginea a fost prima data render de pe o scena 3D, dar e foarte probabil ca modelul meu de personaj sa nu fi avut proportiile corespunzatoare.
Iar in legatura cu ideea despre variatia de contraste este foarte probabil sa ai dreptate, nu exista niciun dubiu ca metoda aleasa de mine, si anume un render cu iluminare fizica din Maya, sa nu fie metoda cea mai potrivita pentru un asemenea desen. Daca doresti mai multe detalii despre iluminarea cu soare fizic in Maya/Mental Ray, poti da un search pe Google images, sunt sigur ca o sa fie destule imagini ca sa iti formeze o idee. Faza este ca acel tip de iluminare are un impact foarte mare chiar asupra texturii, sau mai bine spus al ambientei unui model. Daca ai un model complet verde, si faci un render la apus cand soarele va face mult portocaliu in scena, obiectul tau isi va pierde foarte mult din verdele initial si va avea mai mult galben sau portocaliu in el, ca sa nu mai mentionez si faptul ca aspectul principal e acela de ambient light in masura probabil chiar prea mare, aproape de iluminare de la sine.
Edit : Uite
aceasta imagine ca exemplu, este foarte probabil ca materialul initial al modelului sa fi fost simplu gri, adica standardul lambert material aplicat oricarui model la inceput in maya. E de remarcat cat de mult a "imprumutat" din culoarea cerului.