Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Imaginea zilei » Primul Conducator

Imaginea zilei:
» Primul Conducator
Postat de OViNET pe 07 Dec 2008 16:12:42 | Galeria "Imaginea Zilei"
Acest concept il prezinta pe primul Faraon.

Comentarii pentru aceste imagini:

Pagina 3 din 3 [ 1 | 2 | 3 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 07 Jan 2010 17:17:31    Subiect: < fara subiect >
OViNET info:

OViNET:

Sa ramana in arhiva forumului, cu reglari finale aceasta este imaginea :

Multumesc tuturor care au criticat, acum inteleg de ce o critica luata cum trebuie e asa de importanta, daca toti ati fi fost nice si ati fi zis ca e buna, destul de buna sau super imaginea initiala, aia cu scary cat, atunci tot desenul ar fi ramas la stadiul ala. Dar ptr ca nu lea placut la nimeni, si am acceptat provocarea de a face desenul mult mai placut am invatat multe si am facut cat decat ceva mult mai bun in opinia mea.

Mai am o imagine la care am lucrat acuma 2 luni si am sa o prezint, dar simt ca mai am ceva de lucru.

See ya, si miar place sa fie iar viata pe forumul acesta Crying or Very sad

Status:
Înregistrat pe:
17 Apr 2007 20:15:29
Vârsta: 21 ani
Modelator 3D
Independent -- pentru cat timp ?

Postat la 08 Jan 2010 12:35:03    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

E o evolutie evidenta, dar inca mai trebuie lucrat. E ceva in neregula cu picioarele tipului relativ la corpul lui. Pisica e foarte plata. O idee ar fi, daca tot lucrezi digital, sa desaturezi imaginea, obtinand astfel o imagine alb negru. Asa o sa poti sa vezi lipsa de contraste de valoratie in desenul tau. Contrastele, fie ele de valoratie sau de culoare sau de detalii, sau soft/hard edge, atrag privirile spre ce intentioneaza artistul. Astfel cand cineva se uita la un desen, privirile ii sunt atrase de ariile pe care artistul vrea sa le scoata in evidenta. In cazul tau evident cele mai multe contraste ar trebui sa existe pe conducator si pe pisica. Faptul ca cele doua personaje din centrul scenei par foarte aplatizate este din cauza lipsei valoratiei corespunzatoare. Valoratia este singura cale prin care putem "pacali" creierul uman asupra existentei "adancimii" intr-o scena desenata.

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment

Postat la 08 Jan 2010 19:31:33    Subiect: < fara subiect >
OViNET info:

OViNET:

^ Pare destul de interesant ce doresti sa imi comunici acolo, desi instinctul imi spune ca probabil nu am inteles tot. Ideea aia cu desaturarea imaginii chiar este interesanta, desi mi se pare un trick pentru marii artisti, nu crezi ? Inca nu pot sa ma consider, dar, dupa cum sustin chiar eu, orice informatie in plus nu strica, si o sa te ajute candva.

Despre ce spui cu raportarea picioarelor la corpul personajului inca ma gandesc la ce te referi, stii, imaginea a fost prima data render de pe o scena 3D, dar e foarte probabil ca modelul meu de personaj sa nu fi avut proportiile corespunzatoare.

Iar in legatura cu ideea despre variatia de contraste este foarte probabil sa ai dreptate, nu exista niciun dubiu ca metoda aleasa de mine, si anume un render cu iluminare fizica din Maya, sa nu fie metoda cea mai potrivita pentru un asemenea desen. Daca doresti mai multe detalii despre iluminarea cu soare fizic in Maya/Mental Ray, poti da un search pe Google images, sunt sigur ca o sa fie destule imagini ca sa iti formeze o idee. Faza este ca acel tip de iluminare are un impact foarte mare chiar asupra texturii, sau mai bine spus al ambientei unui model. Daca ai un model complet verde, si faci un render la apus cand soarele va face mult portocaliu in scena, obiectul tau isi va pierde foarte mult din verdele initial si va avea mai mult galben sau portocaliu in el, ca sa nu mai mentionez si faptul ca aspectul principal e acela de ambient light in masura probabil chiar prea mare, aproape de iluminare de la sine.

Edit : Uite aceasta imagine ca exemplu, este foarte probabil ca materialul initial al modelului sa fi fost simplu gri, adica standardul lambert material aplicat oricarui model la inceput in maya. E de remarcat cat de mult a "imprumutat" din culoarea cerului.

Ultima editare efectuată de OViNET pe 08 Jan 2010 19:35:54; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 11 Jan 2010 14:10:33    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

Ok, sa incerc sa clarific putin:

- cand am zis de picioarele personajului, ma refeream la faptul ca ele nu sunt verticale, mie imi sugereaza ca personajul tau sta sprijinit mai mult pe un picior decat pe celalalt, dar partea de sus a corpului nu arata asta, de asta ziceam ca e o disconcordanta. Cand un om sta sprijinit pe un picior, soldul respectiv este mai sus decat soldul celalat, si se modifica si partea superioara a corpului in concordanta, ca sa contrabalanseze.

- despre valoratie, culori si contraste, iti sugerez urmatoarele 2 dvd-uri:
http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/472/Color-Theory:-The-Mechanics-of-Color
http://www.thegnomonworkshop.com/store/product/185/Practical-Light-and-Color

mai ales primul

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment

Postat la 11 Jan 2010 21:41:30    Subiect: Re:
OViNET info:

OViNET:

In primul rand vreau sa iti multumesc pentru clarificare, si nu exclud sa ai dreptate deplina, tinand cont de faptul ca imaginea a fost in foarte mare parte re-desenare peste un render din Maya, fiind evident ca multe din aspectele evidentiate in mod atat de simplu de modelare si de existenta reala a unei perspective 3D se pierd atunci cand folosesti brush-ul pentru reconstituire, mai ales in cazul in care nu esti foarte experimentat cu asta.

Crezand ca probabil are un folos am decis sa public si un screen grab de pe scena de inceput:

Si, multumesc de referral la DVD-uri, am sa studiez in cazul in care ajung la concluzia ca ma profilez pe acest domeniu Wink .

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 15 Jan 2010 16:45:30    Subiect: Re:
pr3dali3n info:

pr3dali3n:

OViNET a scris:

Sa ramana in arhiva forumului, cu reglari finale aceasta este imaginea. Multumesc tuturor care au criticat, acum inteleg de ce o critica luata cum trebuie e asa de importanta, daca toti ati fi fost nice si ati fi zis ca e buna, destul de buna sau super imaginea initiala, aia cu scary cat, atunci tot desenul ar fi ramas la stadiul ala.

Da, pai, a trecut un an de atunci din punctul meu de vedere. In ritmul asta nu ajungi nicaieri... Incepurati voi un joc 3D la care a-ti facut grafica de inceput. Ce se mai aude despre el?

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)

Postat la 19 Jan 2010 09:03:12    Subiect: Re: Re:
OViNET info:

OViNET:

pr3dali3n a scris:

Da, pai, a trecut un an de atunci din punctul meu de vedere. In ritmul asta nu ajungi nicaieri... Incepurati voi un joc 3D la care a-ti facut grafica de inceput. Ce se mai aude despre el?

Da frate, incepuram noi, ramasesi numai Eu.. Care am cedat visul datorita grijilor de a face bani.. Rolling Eyes

Acuma sunt in faza cautare loc de munca, cautare ocupatie principala Wink

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Pagina 3 din 3 [ 1 | 2 | 3 ]

Server time: 07:15:53 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved