Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Propuneri proiecte » Casual Call To Arms

Pagina 3 din 3 [ 1 | 2 | 3 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 05 Dec 2008 14:01:06    Subiect: Re:
pin46 info:   [banned]

pin46:

boboS a scris:

El vrea sa zica ca programare poate sa faca oricine ca este foarte usor insa gamedesing, gamedesing..mai ai de mancat mamaliga sa ajungi sa faci documentul de design la un tetris..

Am spus ca programare poate face oricine. Nu iti trebuie licenta la facultatea de inginerie pentru asa ceva. Poti face programare chiar daca esti designer. Cand faci gamedev la nivel de hobby faci de toate pentru ca e putin probabil sa gasesti oameni pentru fiecare latura a jocului

Status:
Înregistrat pe:
06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing

Postat la 05 Dec 2008 14:09:56    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Ti-as fi pururea indatorat daca ai detalia un pic ce-ai vrut sa spui cu chestia aia cu "au impresia ca au cel mai greu cuvint". Singura data cind mi-am dat cu parerea pe chestiuni de design pe forumul asta nu ma bazam pe faptul ca stiu sa "optimizez cod".

Inteleg acum de unde vine negura din capul tau referitoare la job-ul de programator, sau 'programator' cum zici tu. Intr-adevar, am impresia ca am un cuvint foarte greu de spus cind vine vorba despre programare, deoarece este un domeniu foarte complicat pe care-l stapinesc foarte bine; intimplator el este si mult mai intins decit "optimizat cod C", orice ar insemna aia pentru tine. Ca sa folosesc notatia ta, daca nu esti programator, poti cel mult sa 'programezi', in nici un caz sa programezi.

Si daca tot te vei milostivi de mine cu lamuriri, te rog inca odata, de data asta mai frumos, sa-mi explici de unde ti-a venit nastrusnica idee ca "nu mai exista job-ul de programator". Sper ca intelegi ca amuzamentul meu provine din faptul ca tu, un oarecare, ai decis ca zeci de ani de cercetare, tehnologie si asa mai departe, nu valoreaza nimic.

Edit: cancel. Oricit de amuzant ar putea fi ce vei debita drept raspuns, esti un idiot incoerent si am dezvoltat o lehamite pentru genul asta de oameni. Da-i bataie, zi ce vrei, crezi ce vrei, improasca-ti sfaturile si cugetarile de nimic asupra oamenilor care crezi tu ca au nevoie de ele. M-am plictisit sa dau apa la moara agaricilor ca tine care nu pricep nimic indiferent cit de mult te chinui sa le explici, asa ca hai pa.

Ultima editare efectuată de Dark pe 05 Dec 2008 14:20:27; 1 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 05 Dec 2008 14:23:14    Subiect: Re:

pin46:

------->Ti-as fi pururea indatorat daca ai detalia un pic ce-ai vrut sa spui cu chestia aia cu "au impresia ca au cel mai greu cuvint". Singura data cind mi-am dat cu parerea pe chestiuni de design pe forumul asta nu ma bazam pe faptul ca stiu sa "optimizez cod".

Si daca tot te vei milostivi de mine cu lamuriri, te rog inca odata, de data asta mai frumos, sa-mi explici de unde ti-a venit nastrusnica idee ca "nu mai exista job-ul de programator".
<--------

Programatori nu mai exista dupa cum nu mai exista alchimisti. Cand toate lumea face programare nu poti vorbi ca exista profesia de 'programator'

Status:
Înregistrat pe:
PR & Marketing

Postat la 05 Dec 2008 14:28:48    Subiect: Re:

pin46:

Dark a scris:

Oricit de amuzant ar putea fi ce vei debita drept raspuns, esti un idiot incoerent

Mersi de sinceritate.

Status:
Înregistrat pe:
PR & Marketing

Postat la 05 Dec 2008 15:01:34    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Na ca m-ai enervat. Achimistii nu mai exista pentru ca nu faceau nimic ba desteptule. N-au disparut pentru ca toata lumea face alchimie acum. Ce gunoi de comparatie mai e si asta?

S-o crezi tu ca toata lumea face programare acum. Toata lumea poate sa faca pagini web si sa cheme functii din .net si sa i se para ca programeaza, da' daca n-ar mai exista programatori, desteptii aroganti ca tine n-ar mai avea ce functii sa cheme de prin biblioteci facute de altii. Exista citeva domenii grele ale programarii in care amatorismele n-au ce cauta, si jocurile sint unul din acele domenii. Este un fapt demonstrat prin nenumarate studii, experimente si povesti triste ca majoritatea oamenilor nu pot sa programeze. Te-ai trezit tu, neica nimeni, sa strigi Victorie din intunecimea beciului tau. Noroc ca lumea aia despre care vorbesti nici nu stie ca existi si agitatia ta filosofica schimba fix nimic in mersul lucrurilor.

Care cacat de toata lumea face ma programare? Tu faci programare ca stii sa-ti programezi cuptorul cu microunde sa invirta sendvisu' 2 minute? Majoritatea oamenilor au dificultati cu conceptul de variabila. Multi din aia putini ramasi care inteleg ce-i aia o variabila pot face PHP-uri si-si pot skina wordpressu' pentru blog, da' n-ar intelege in viata lor ce-i ala polimorfism sau programare dinamica. Mai termina cu timpeniile, ca esti ridicol.

Noroc insa ca timpeniile pe care insisti sa le debitezi despre democratizarea alchimiei n-au nici o legatura cu ce a zis omul ala in deschiderea topicului. El a zis ca vrea sa faca un joc casual si a intrebat cine se baga. Tu ai venit sa-i tii teorii despre programare. Altii au venit cu si mai multe teorii despre fezabilitatea genului si necesitatea documentului de design, caca-m-as pe el de document de design cu cine a proslavit termenul asta. Ajunge ba. Du-te la crescut albine, fa-ti odata RTS-ul ala cu ceata, da-ti foc, fa orice in afara de a-ti da cu parerea pe subiecte d-astea seci pe care oricum nu le intelegi. N-ai nici un pic de respect de sine? Nu ti-e rusine cind te uiti in oglinda?

Eu incerc sa ma bag pe-acilea doar in chestii concrete, unde se poate da un raspuns, se poate verifica ca-i bun, si se poate trece mai departe. Da' sa mor daca pot in prezenta atitor filosofi de teapa ta care au mereu de ridicat Intrebari Existentiale despre stilul de cod, prevalenta OOP-ului si accesibilitatea programarii. Asa sint eu, un om mai slab si simt nevoia sa adresez pagini intregi belemecilor care polueaza thread-uri cu principiile lor epistemologice de cacat. Nu te intrebi si tu din cind in cind daca a iesit vreodata ceva bun in urma unei interventii pe care ai avut-o pe-aci? Zi o singura data cind timpeniile tale generaliste au ajutat pe cineva. Produci zgomot si atit. Nimic util, nimic valoros. Zgomot. Eu macar incerc sa raspund la intrebarile la obiect despre programare si 3D. Tu ce incerci sa faci aici? Esti obositor si superfluu. Ia o pauza.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 05 Dec 2008 15:54:19    Subiect: < fara subiect >

pin46:

Sa stii ca o sa iau.

Status:
Înregistrat pe:
PR & Marketing

Postat la 20 Dec 2008 23:18:30    Subiect: Take 2
Leguma info:

Leguma:

Avand in vedere ca nu mai exista nici interes, nici discutie, pe tema propunerii mele anterioare am sa mai fac una.
Ca de obicei, scopul este ceva relativ, mic, casual, care sa poata fi prototipat in scurt timp si comercializat.

Follow Simon

Pe scurt, jocul poate fi descris ca un cross-over intre Follow the Leader si Simon Says, amandoua jocuri fiind foare populare si raspandite in randurile copiilor mici.

Jocul se desfasoara pe un grid, in mijlocul fiecarei margini a ecranului fiind un exit. Jucatorul este pozitionat in mijlocul grid-ului, fiind pironit pe tronul sua virtual.
Pe grid se spawneaza creturi random la inceputul hartii, avand orientari si culori diferite. Scopul jucatorului este sa faca toate creaturile din joc sa iasa din ecran.
Jucatorul nu se poate deplasa, dar poate mima, restul creaturilor luandu-se dupa ce face el. Daca jucatorul se intoarce la dreapta, toate creaturile se intorc si ele, daca el face un pas inainte, toate creaturile fac un pas inainte. Daca instructiunea jucatorului nu poate fi indeplinita, creatura va sta pur si simplu pe loc tura aia. Avand in vedere ca amplasarea si orientarea creaturilor e random, fiecare play va fi diferit.

Gameplay-ul efectiv este relaxat si turn based, ne existand posibilitatea de a pierde jocul. Cand grupuri de creaturi de aceasi culoare se intalnesc (atingandu-se sus-jos-stanga-dreapta) ele fuzioneaza, grupul mai mic adoptand orientarea grupului mai mare.

Variatii pe tema gameplayului de baza pot fi:
- Usi Colorate. creaturile nu pot iesi de pe harta decat prin usa de aceasi culoare ca ele
- Separatisti. Creaturi "rebele" care fac fix inversul a ceea ce spune jucatorul
- Segregare. Creaturile nu urmaresc ordinele jucatorului decat daca acesta este de aceasi culoare ca ele. Jucatorul va putea apasa pe o a 5-a tasta pentru a alterna intre culori.

Status:
Înregistrat pe:
03 Jun 2008 15:21:06

Postat la 21 Dec 2008 00:44:19    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Mai bine facem un mini concurs pe tema asta ca asa nu cred ca se baga nimeni.
Si cine castiga face tema la urmatorul "mini-concurs".

Deci propun un "topic special" nou identic cu cel pentru Competitii (in sensul ca sticky, linkuri de download etc..) dar cine castiga un miniconcurs face tema pentru urmatorul si tot asa. Cu proiecte mici de maxim o luna. Si ala cu Competitii sa ramana separat pentru competitii mai serioase.
Rolling Eyes

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Pagina 3 din 3 [ 1 | 2 | 3 ]

Server time: 07:11:50 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved