Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Altele » macos

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 13 Nov 2008 17:30:59    Subiect: macos
Black_Knight info:

Black_Knight:

stie careva sa programeze pt mac?
asa de curiozitate lucrez de 2 luni la o firma care face aplicatii pt mac

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 14 Nov 2008 09:10:51    Subiect: Re: macos
Raul info:

Raul:

Black_Knight a scris:

stie careva sa programeze pt mac?
asa de curiozitate lucrez de 2 luni la o firma care face aplicatii pt mac

pai in cazul asta ar trebui sa stii tu cum se face.. Very Happy

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games

Postat la 14 Nov 2008 09:15:00    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

pai da stiu cum se face (ma rog cat poti invata in 2 luni), ideea e daca stie si altcineva Razz

oricum au o chestie pe baza de C, cu niste chestii in plus interesante si cu niste facilitati inexistente care te cam scot din sarite (cel putin pana cand inveti cu ce sa le folosesti)

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Nov 2008 09:25:06    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Mac? Nu e cumva in Objective-C?

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 14 Nov 2008 14:06:20    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

raicuandi a scris:

Mac? Nu e cumva in Objective-C?

exact Razz

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Nov 2008 17:13:59    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

N-am inteles niciodata care a fost treaba cu ObjC... nici nu prea am vazut librarii in ObjC...

If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Nov 2008 18:04:45    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Apple aveau si ei nevoie de un "pet language", cum au Microsoft C#. Objective C e pentru GUI, mai exact pentru Cocoa, care e framework-ul cel nou si frumos din OSX. Inainte de Cocoa exista Carbon, care are binding-uri de C. Cocoa n-are, e echivalentul .niet in lumea mousilor cu un buton.

Partea nasoala este ca nu exista Carbon pe 64 de biti, deci daca vrei sa compilezi pentru 64 de biti si sa ai GUI trebuie sa te murdaresti cu Objective C. Evident, ai intotdeauna alternativa pe care au ales-o Maya si Photoshop, si anume sa ignori cu succes OS-ul lor penibil si sa nu le faci versiune de 64 de biti pina nu-si baga mintile-n cap.

Pentru o aplicatie noua nu-i teribil de greu sa scrii GUI-ul in Objective C si sa faci treaba reala in C++. In afara de aberatia cu Cocoa, C++ merge fara probleme. Doar nu se apucau firmele de jocuri care suporta Mac sa rescrie tot jocul in alt limbaj de programare doar de dragul lu' Steve.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 15 Nov 2008 03:54:17    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Heh, si Mac-ul parea atat de perfect de aici, de departe.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 18 Nov 2008 11:05:45    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

yup dark is right Very HappyVery HappyVery Happy
lu adobe le-au tras-o: "sigur portar si carbon pe 64" ... apoi "pai da nu mai portam"
astia-s mai scarbe ca MS Very HappyVery Happy cu utilizatorii...
si crapa Xcodeu asta intr-o veselie Very HappyVery HappyVery Happy

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 18 Nov 2008 11:06:26    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

raicuandi a scris:

Heh, si Mac-ul parea atat de perfect de aici, de departe.

da si eu cand am venit aici ziceam ... mama mac... 3 configuratii de computere nu are ce crapa etc... nu e chiar asa Sad(

Ultima editare efectuată de Black_Knight pe 18 Nov 2008 11:06:49; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 30 Nov 2008 15:41:50    Subiect: < fara subiect >
surreal info:

surreal:

Lucrez si eu pe mac in objective-c. xcode-ul e un IDE ft. productiv mai ales ca se poate lega cu linia de comanda si are multe componente de profiling/debugging.
A, si odata cu sistemul de operare vine pe gratis si xcode-ul.

Cum zicea si dark, objective-c(si implicit cocoa) este mai lent ca si c/c++. In schimb e simplu, elegant si productiv. Framework-ul de cocoa e echivalentul mfc pe mac.

Personal is ft. multumit de mac, in afara de finder care-i unul din cele mai proaste soft-uri scris de apple... Smile

Ultima editare efectuată de surreal pe 30 Nov 2008 15:42:08; 1 editări în total

Reality is the single possibility I can't ignore

Status:
Înregistrat pe:
21 Jun 2007 16:41:32
Vârsta: 33 ani
Programator

Postat la 30 Nov 2008 16:28:39    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Xcode e un IDE decent comparat cu alte pocnitori free (Eclipse CDT, Anjuta, CodeBlocks, Dev-C++ etc.), dar n-are nici o treaba cu VS+VA. Comparatia e doar de dragul comparatiei, evident, deoarece nu poti rula VS pe OSX.

Daca vrei si alte comparatii cu lumea micromoale, as spune ca Cocoa nu e echivalentul MFC, ci echivalentul .niet (si eventual WPF), iar Objective-C este echivalentul C# (ca target), cum am mentionat si mai devreme.

Finder e de departe cel mai prost file manager pe care l-am vazut vreodata, incluzind aici toata era DOS (cu tot cu Windows 2.0) si chiar CP/M pe Spectrum. Pur si simplu nu-mi pot imagina cum a iesit o asemenea atrocitate din sinul unei firme care cica se mindreste cu atentia pe care o acorda ergonomiei, consistentei si eficientei UI-urilor pe care le produce.

Un alt lucru care ma irita la OSX este font rendering-ul, dar asta e ceva destul de subiectiv. Cumva au reusit sa faca ceva mai oribil decit ClearCase-ul microsoftian. Macar in Windows poti sa dezactivezi prostia, dar in OSX trebuie pur si simplu sa accepti ca fonturile mici sint o mazgaleala difuza si ilizibila. Cred ca sint foarte mindri de realizarea lor, ca Safari si pe Windows foloseste codul propriu pentru desenat font-uri, ca sa fie siguri ca arata groaznic peste tot.

OSX primeste o mare bila alba in comparatia cu Windows la capitolul instalat programe. Majoritatea programelor se instaleaza dezarhivind un dmg d-ala de-al lor intr-un director. Fara registry, fara Microsoft Installer, fara redist-uri, fara nimic. Aproape toate programele de pe lumea asta s-ar putea "instala" asa, numai Microsoft nu pare sa inteleaga (si tenii scabroase gen Installshield fac bani din marea conspiratie a installerelor). Lucrurile se complica si la OSX cind vine vorba de mutat aplicatii si inregistrat ce fisiere sa se deschida cu ce aplicatie, dar nu foarte tare.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 02 Dec 2008 09:21:41    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

cu finderu nu pot decat sa fiu de acord Very Happy
xcodeu e ok, da ma enerveaza ca objecctivu are niste chestii in minus fata de C/C++ , bine categoric are si ceva in plus, si unele chiar misto, dar per ansamblu e enervant, mai ales cand portezi ceva din C++ iti vine sa-ti iei campii

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 02 Apr 2009 02:05:38    Subiect: < fara subiect >
Stefan info:

Stefan:

Un program interesant pentru OS X este TextMate. Pentru aplicații mici spre medii este extrem de util. Mai ales dacă îi instalezi 2 - 3 plug-in-uri (SVN, drawer etc.) e o adevărată plăcere să lucrezi cu el.

The concept of progress acts as a protective mechanism to shield us from the terrors of the future.

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 19:15:31
Vârsta: 24 ani
Programator junior

Postat la 04 Apr 2009 07:15:08    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Ca veni vorba... eu folosesc VS pt ce este suportat pe VS (C++, C# la mine), dar in rest nu folosesc IDEuri pt alte limbaje, doar un editor de text si compilatorul direct. (scriu mult cod Python dar tot Notepad++ folosesc)

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 07:08:13 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved