| Mesaj |
Info autor |
Postat la 09 Nov 2008 14:08:27 Subiect: WinForms C++/CLI (or C#) versus C++/MFC for game tools development
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
Desi MFC e bun pentru ceea ce face, uneori ajung in niste situatii nasoale cu el, si ma gandeam sa fac switch la .NET pentru editor, m-am jucat un pic cu Winforms si par ok, imediat ai ce iti trebuie fara sa iti bati capul prea mult, plus ca exista componente interesante... and they look nice  . Insa se pare ca si MFC are un lifting cu noile imbunatatiri, vezi http://blogs.msdn.com/vcblog/archive/2007/11/09/quick-tour-of-new-mfc-functionality.aspx What to do, what to do...
Ultima editare efectuată de nekitu pe 09 Nov 2008 14:08:51; 1 editări în total
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 09 Nov 2008 17:39:04 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
Nu stiu daca ai forms editor in MFC, dar cel din C++/CLI nu merge. (paremi-se ca era stricat in VS2005)
Daca ai nevoie sa expui un API C++ de-al tau in C#, si APIul acela e curat (ceea ce nu sunt prea sigur, dandu-se pasiunea ta pt OOP), atunci e foarte usor si rapid sa-l expui printr-un DLL intermediar in C++/CLI.
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 10 Nov 2008 00:02:37 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
Daca vrei sa ai in fereastra grafica accelerata iti trebuie un hook .NET la DirectX/OpenGL adica sa folosesti MDX, SlimDX sau un engine existent cu interfata .NET.
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing
|
| |
Postat la 10 Nov 2008 00:14:17 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
am compilat cu succes in C++/CLI cu Winforms, am inclus engine headers de unmanaged C++ direct de engine, fara probleme cu /clr flag. all ok, deci se poate ( VS 2008 ). Intrebam doar daca merita, si tind sa cred ca da
Ultima editare efectuată de nekitu pe 10 Nov 2008 00:14:41; 1 editări în total
|
|
| |
Postat la 10 Nov 2008 00:25:07 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
L-am folosit si eu (C++/CLI): WinForms si .NET peste engine-ul C++. Foarte putine probleme, l-as mai folosi din nou. Io zic ca se merita, te scapa de niste munca in plus...
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 10 Nov 2008 00:55:40 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
cippyboy info:
|
cippyboy:
.NET widgets + C++ = Love  Am scris un al doilea editor la RE pe C++/CLI si totu a fost ok, desi tre sa mai creezi un thread, ca aplicatia ti se opreste in Application::Run() si o sa mai vrei si engine updates la fiecare frame. In legatura cu rendering-u, fiecare widget .NET are la baza un HWNDPtr sau ceva similar care e un HWND ce-l poti folosi pentru initializare de GL sau DX. Ai access pana si in winproc-u widget-urilor, asa ca e Win32 with C#-like classes. O alta problema ar fi managed & unmanaged memory si faptu ca nu merge mixed, da se rezolva cu un template gcroot in unmanaged classes. Inafara de asta totu e ok si ai si free property grids 
|
Status:
Înregistrat pe: 04 Dec 2006 17:14:23
Vârsta: 25 ani
Programator
Relative Team
|
| |
Postat la 10 Nov 2008 01:40:08 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
bine, si gcroot se poate evita daca nu le amesteci si tii chestiile cu care te joci in engine pe new, si UI related pt gcnew or smtg..
|
|
| |
Postat la 27 Feb 2009 13:34:38 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
am mers pe ideea:
C# GUI (NytroStudio.exe) <--- C++/CLI (engine wrapper as NytroEditor.dll) <--- nytro.dll (pure C++ engine), si merge super, wrapperul e f rapid de compilatm, la fel si C#-ul, si pot dezvolta f rapid editorul.
|
|
| |
Postat la 28 Feb 2009 16:55:41 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
Aceiasi chestie am facut si eu la motorul in Ogre. Editorul rula pe enginu jocului.
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing
|
| |