Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » Epic Pong

Pagina 1 din 6 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 13 Oct 2008 19:32:16    Subiect: Epic Pong
Dark info:

Dark:

Epic Pong - The Story So Far.

Nu-s prea multe de adaugat fata de ce scrie acolo. Grafica nu-i teribil de originala, dar abilitatile mele artistice n-au putut mai mult. Proiectul nu-si propune sa demonstreze nimic, e doar ceva facut din plictiseala si dorinta de a scrie cod "ca pe vremuri", cind 2 linii rezultau intr-o diferenta vizibila in joc. Dupa cum scrie acolo, daca merge, bine, daca nu, n-am timp sa aflu de ce sau sa repar. La fel, daca vi se pare fun, bine, daca nu, aia e.

Am pus si codul, pentru curiosi. Primul care comenteaza ca am folosit OpenGL desi ridic in slavi D3D-ul cistiga premiul de RRR-ul saptaminii pentru inabilitatea de a distinge intre 2D si 3D.

Distractie placuta, in caz ca va gidila genul asta de mizilicuri.

Ultima editare efectuată de Dark pe 23 Oct 2008 22:26:09; 1 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 13 Oct 2008 20:28:42    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

Noroc cu opțiunea de rotire a pad-ului ca altfel nu puteam sa-l bat Very Happy

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 20:48:46
Vârsta: 23 ani
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 13 Oct 2008 20:36:28    Subiect: Re: Epic Pong
boboS info:

boboS:

Dark a scris:

http://www.griffinlair.com/fun-stuff.html Primul care comenteaza ca am folosit OpenGL desi ridic in slavi D3D-ul cistiga premiul de RRR-ul saptaminii pentru inabilitatea de a distinge intre 2D si 3D.

Banuiesc ca eu deja l-am castigat. Mr. Green

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 13 Oct 2008 21:31:50    Subiect: < fara subiect >
Sir Game-a-lot info:

Sir Game-a-lot:

Auz Dark, da God Mode are? Razz

Greu a darku jocu tau...

Nine women working in perfect harmony can't have a baby in 1 month.

Status:
Înregistrat pe:
25 Aug 2007 18:20:41
Vârsta: 33 ani
Programator
Zamolxis Interactive

Postat la 13 Oct 2008 21:36:11    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

E greu pina te obisnuiesti sa dai din rotatie, dupa aia e usor sa bati calculatorul. Oricum, cu calculatorul e plictisitor, e misto intre doi oameni.

Autobaza

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 13 Oct 2008 23:41:18    Subiect: < fara subiect >
Dragos info:   [banned]

Dragos:

Jocul chiar e misto, mai ales daca l-ai facut cand te plictiseai. Codul e scirs curat si lizibil din cate mi-am plimbat privirea prin el.

Si siteul firmei e misto.

Status:
Înregistrat pe:
01 Nov 2007 15:11:56
Vârsta: 21 ani
Programator

Postat la 14 Oct 2008 10:35:57    Subiect: < fara subiect >
Raul info:

Raul:

acuma avem cu totii ocazia sa vedem un proiect EXTRAORDINAR facut de marele ZEU Dark.

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games

Postat la 14 Oct 2008 11:15:53    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Pentru nivelul tau este un proiect extraordinar, asa ca pune mina si invata din el. Pentru cei cu o dezvoltare intelectuala normala, care pina la 21 de ani au deprins abilitatea de a si intelege ceea ce citesc, este exact ceea ce am scris in primul post.

Autobaza

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 14 Oct 2008 11:58:28    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Desi eram condus cu x la 0 (unde x e oriunde de la 0 la 500), am primit un bonus de 10 puncte. Pentru ce era ala? Surprised

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 14 Oct 2008 12:21:31    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

10 puncte e bonusul pentru un bounce, adica lovesti bila, se reflecta dintr-o manta, dupa care o lovesti din nou. Bonusul creste cu cite 10 puncte per bounce, adica daca faci 3 consecutive o sa iei 10 + 20 + 30 = 60 de puncte. De asemenea, daca ai facut bounce-uri iti creste puterea cu care lovesti bila (iti pulseaza scorul cind ai power-up-ul asta).

Daca scapi bila afara in timp ce faci bounce-uri ti se ia bonusul inapoi. De exemplu, daca faci 4 bounce-uri o sa-ti creasca scorul cu 100 de puncte, dar daca scapi bila dupa al 4-lea ti se iau punctele inapoi. Daca sutezi bila spre adversar si dai gol sau o atinge, pastrezi bonusul. Daca dai gol imediat dupa bounce-uri, primesti in plus cite 20 de puncte pentru fiecare bounce.

Mai e un bonus de 50 de puncte daca dai laser shot, adica daca sutezi bila tare si dai gol fara sa atingi vreo manta. Cind lovesti bila cu viteza necesara pentru laser shot se aude un sunet distinct.

Nu poti sa cistigi doar din bounce-uri. Daca treci de limita de scor prin bonusul de bounce-uri nu se opreste meciul, trebuie sa mai dai un gol.

Autobaza

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 14 Oct 2008 12:21:36    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

- where are the classes ?
- #defines si enums, make up your mind
- "local" #defines si enums si in cpp ?, ugly
- static functions in cpp ? oh come on, logic ca e in the same file visible
- static const float s_black[] = { 0.0f, 0.0f, 0.0f }; -- gezus krist superstar!
- static float sinCosTab[] = { 0.5f, 0.866f, 0.866, 0.5f }; -- felicitari...freak
- ++i in for - gay, pe invers
- de tipul bool nu ai auzit ? int for bools ? so outdated

in rest, super nice game!

Ultima editare efectuată de nekitu pe 14 Oct 2008 12:48:55; 2 editări în total

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 31 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 14 Oct 2008 12:25:28    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

nekitu a scris:

- where are the classes ?

Clasele nu sint ceva dat si imuabil, se folosesc cind e nevoie de ele. Aici nu e.

nekitu a scris:

- #defines si enums, make up your mind

De cind se exclud? In general folosesc enum-uri pentru chestii cu valori consecutive unde nu vreau sa-mi bat capul cu valorile propriu-zise (de exemplu packet type), sau pentru chestii unde valoarea e complet irelevanta (game state). Define-urile sint pentru constante unde valoarea trebuie sa se observe in clar si sa se mentina cind adaugi chestii. Starea AI-ului trebuia sa fie enum, nu stiu de ce am facut-o define, dar in rest regula e destul de clara.

nekitu a scris:

- "local" #defines si enums si in cpp ?, ugly

E urit sa nu poluezi tot codul cu simboluri care nu te intereseaza decit intr-un cpp? E urit sa nu se recompileze tot proiectul atunci cind schimbi un astfel de simbol ce influenteaza un singur fisier?

nekitu a scris:

- static functions in cpp ? oh come on, logic ca e in the same file visible

Cineva trebuie sa-si reviziuasca cunostintele despre linkage. Daca nu declari functiile ca "static" au external linkage si sint vizibile in tot proiectul (si eventual dai de name clashes). Toate functiile locale trebuie facute "static" daca nu vrei in mod expres sa le folosesti din alta unitate de compilare (cpp).

nekitu a scris:

- static const float s_black[] = { 0.0f, 0.0f, 0.0f }; -- gezus krist superstar!

?

nekitu a scris:

- static float sinCosTab[] = { 0.5f, 0.866f, 0.866, 0.5f }; -- felicitari...freak

N-o fi codul asta culmea performantei, da' ar fi penibil sa apelez sin() si cos() acolo pentru valori cunoscute ale unghiurilor (30 si 60 de grade, nu oricum).

nekitu a scris:

- de tipul bool nu ai auzit ? int for bools ? so outdated

Eu am auzit de bool, dar tu ai auzit de partial register stalls? Wink Ia sa vezi ce bine merge codul care foloseste "bool" pe Xbox 360, de exemplu. Not so outdated, really. Doar obiceiuri bune.

nekitu a scris:

- ++i in for - gay, pe invers

Din nou, obiceiuri bune, unii au prostul narav de a face iteratori unde conteaza daca folosesti pre- sau post-incrementare.

nekitu a scris:

in rest, super nice game!

Mersi.

Ultima editare efectuată de Dark pe 14 Oct 2008 12:52:04; 2 editări în total

Autobaza

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 14 Oct 2008 12:43:04    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

ai ceva impotriva claselor ? d-aia au fost facute, sa organizezi mai bine codul, cred ca iti place Quake-like coding style dupa cate vad, cu numele modulului prefixed in numele functiei Net, Render, Draw..etc.
Ideea e ca proiectul putea fi mult mai mic ca si cod, mult mai organizat. unele chestii sunt facute in plus, cand puteai avea functii generice de desenat, care te ajutau mult mai rapid decat sa faci pt fiecare chestie functia ei de drawing. mult hardcoding, nu conteaza ca e boring-state project, pana si atunci tre sa faci ceva clean, nu mi se pare deloc clean codul.
Daca ai facut proiectul ala sa arati your coding skills, atunci you fail, in fata mea cel putin, am crezut ca esti ceva mai avansat. Mai bine scoti codul sursa pana nu se uita si clientii tai.

Ultima editare efectuată de nekitu pe 14 Oct 2008 12:44:06; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Oct 2008 12:57:38    Subiect: Re:
Dark info:

Dark:

nekitu a scris:

ai ceva impotriva claselor ? d-aia au fost facute, sa organizezi mai bine codul

Da, d-aia au fost facute. Nu au fost facute sa serveasca drept panaceu sau sa fie folosite orbeste peste tot. Nivelul urmator dupa intelegerea scopului lor este intelegerea aplicabilitatii. Cind vei evolua peste nivelul religios "clase peste tot ca-s bune" poate vei deveni un programator mai bun (in nici un caz unul mai prost). OOP e o scula. Sculele au domenii de aplicabilitate, dar din pacate au si tendinta de a aduce in discutie chestia aia cu "when all you have is a hammer...".

nekitu a scris:

Ideea e ca proiectul putea fi mult mai mic ca si cod, mult mai organizat. unele chestii sunt facute in plus, cand puteai avea functii generice de desenat

Permite-mi sa ma indoiesc ca se poate face acelasi lucru in acelasi timp cu mai putin cod. Evident, esti liber sa-mi demonstrezi contrariul prin chestii masurabile.

nekitu a scris:

Daca ai facut proiectul ala sa arati your coding skills, atunci you fail, in fata mea cel putin, am crezut ca esti ceva mai avansat. Mai bine scoti codul sursa pana nu se uita si clientii tai.

N-am facut proiectul ca sa arat nimic, am mai zis o data. Oricum, dupa gogoritele despre linkage si bool, permite-mi sa nu iau drept litera de lege judecata ta despre coding skills.

Ultima editare efectuată de Dark pe 14 Oct 2008 13:01:34; 1 editări în total

Autobaza

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 14 Oct 2008 12:58:09    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

static functions e useless in cazul tau, nu vad vreo problema.
iar la bool nu cred ca este end of the world, plus ca acest cod e pt PC
nota 10 pentru cunostintele de optimizare, nota 4 pentru coding style

Ultima editare efectuată de nekitu pe 14 Oct 2008 13:02:27; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 1 din 6 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 01:03:31 09.02.2012