Am incercat eu mai demult. Engine-ul in sine, mai exact colectia de librarii (ca asta este) sunt destul de performante. Documentatie este, dar nu exista, ca sa zic asa

). Ceea ce il face game engine este CEL (crystal entity layer) care e un sistem de management al entitatilor bazat pe proprietati, triggere si actiuni. E greu la inceput, dar baietii de pe canalul de IRC sunt foarte saritori si te ajuta cu orice problema ai. Oricum ideea e ca daca te apuci sa lucrezi cu el, desi are ceva port pentru MS VC++, indicat e sa lucrezi cu mingw si gcc (sau g++, nu mai stiu)(dupa cum mi-a explicat mie atunci tipul care a fondat CS). Problema cea mai mare e la aducerea continutului in joc. Exista un alt proiect care reprezinta un plug-in de blender cu care poti exporta scene direct in CS, dar totusi este destul de incalcit sa lucrezi cu el (motiv pentru care desi engine-ul este dintre cele mai vechi open source, nu exista multe aplicatii care sa il foloseasca). Editor de nivele dedicat nu exista. Parerea mea generala a fost ca nu merita sa iti bati capul cu el decat daca esti f incantat sa sapi nopti intregi dupa informatii despre cum se foloseste. Exista ceva zvonuri ca ar putea sa ajunga sa inlocuiasca blender game engine. Daca se intampla asta, atunci chiar merita sa incerci, pentru ca integrarea cu blender ca si unealta de editare va fi mult mai bine facuta.
In concluzie, pare un engine facut doar din pasiunea de a face un engine, cu rolul de a obtine o chestie pe cat de generala pe atat de inutila.