Indiferent de motiv, pathfindingul e o problema inca, asta era mesaju tipului. Daca nu e vorba de a forta useru sa nu triseze, restul motivelor nu prea au sens, decat daca vrei sa lasi lucrurile asha cum sunt (romanescul: lasa ca-i bine). Din punctul meu de vedere, orice situatie care nu ma lasa sa-mi suspend "disbelief-ul" este de evitat, daca e posibil.
Scarpelius a scris:
Pathfindingul in multe din cazurile in care le-a prezentat tipul asta sint irelevante. Si ma refer aici la jocurile online unde conteaza sa ai mai degraba un server liber decat pathfinding exact la fiecare critter care misuna in lumea aia.
Alea din wow sint situatii normale si au la baza decizia de a nu permite jucatorilor sa se bazeze pe exploituri de geometrie. Pentru gameplay, faptul ca un mob te impusca printr-o stanca, conteaza mai putin, jucatorii se adapateaza foarte usor si considera normale, asa cum o fac si io acuma. Mai important este ca mobul sa poata fi omorat usor, sa nu se intepeneasca in geometrie si sa isi refaca viata complet, si sa dea loot substantial. Daca te atingi de chestiile astea o sa inceapa lumea sa tzipe.
In Age of Conan, faza cu maimuta si cu pantera tin de border sau de obstacole invizibile care exista pe harta si pe care le vede algoritmul ala. Oricum AoC are un milion de buguri pe langa care asta este insesizabil.
Singurul care mi s-a parut ca este bug de pathfiding este cel din Oblivion cand se catzara ala pe o ruina si ii manca seminte in cap la mob.