Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Input » Gamepad vs soundboard (poveste)

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 08 Jul 2008 00:30:43    Subiect: Gamepad vs soundboard (poveste)
RRR info:

RRR:

Introducere

A fost odată ca niciodată un ins (adică eu) care ura plăcile de bază cu diverse chestii integrate (sunet, video, reţea). De fapt, ura chestiile integrate, nu plăcile de bază, şi le şi ponegrea cu fiecare ocazie.
Şi insul respectiv şi-a cumpărat în anul de graţie 2007 un calculator cu placă de bază ce avea sunet şi reţea integrate.
La câteva luni de la cumpărare, a început să plouă cu bsod-uri în noul calc din cauza driverelor plăcii de reţea. Insul a încercat reinstall-uri, patch-uri, nebunii, chiar şi un update de bios. Nimic nu a mers. Nimic în afară de procedura standard: format + reinstall de windows.

Cuprins

La ceva vreme după întâmplările de mai sus, insul a testat un gamepad pe usb. Mergea bine, insul a învaţat să joace MK4 (da, stiu, vechi Embarassed) de la gamepad; toate erau bune şi frumoase.
Apoi insul a vrut să vorbească pe skype cu microfonul din dotare. Ei, bine, nici skype nici y!m nu primeau semnal de la microfon, deşi sound recorder-ul putea să înregistreze, iar insul vbise cu cineva pe mess cu vreo săptămână înainte fără probleme.
După multe reinstalări şi alte încercări de rezolvare a problemei, insul, deja descumpănit a încercat şi ultima variantă aberantă pe care nu o încercase: a scos gamepad-ul din usb. Rolling Eyes
MINUNE!!! Problema s-a rezolvat şi voip-ul a reînceput să meargă. Shocked
Dacă gamepad-ul îşi reia locul în priza usb, se duce dracu' voip-ul.

Concluzie

Dacă placa voastră de sunet e integrată pe cea de bază (ma rog, ciudată exprimarea, dar înţelegeţi voi) şi e văzută de sistem ca "usb-like device", aveţi grijă ce gamepad-uri aveţi conectate pe usb la peceu, că s-ar putea să vă facă figuri! Laughing

PS:
Placa de bază: Asus M2N-E SLI
Chipset audio: C-Media CM6501 Like Sound Device
Gamepad: Genius MaxFire G-08XU

Status:
Înregistrat pe:
28 Jun 2008 00:09:24
Vârsta: ? ani

Postat la 08 Jul 2008 00:41:19    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

BSOD ? Ce windows folosesti ?

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 08 Jul 2008 00:56:53    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Cred ca topicul se potrivea mai bine la "Discutii generale".

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 08 Jul 2008 10:52:07    Subiect: < fara subiect >
RRR info:

RRR:

Da, bsod pe xp prof sp2. Şi când am zis că ploua nu am glumit. Îmi luam şi câte 2-3 in 30 de minute. Dar se întâmpla să meargă şi câte 23 de ore fără probleme (nu a ajuns niciodată la 24).

Am pus aici postul pt partea cu gamepad-ul. Asta e partea cea mai interesantă a poveştii.

Editare ulterioară:
La dracu'! Abia acum am văzut că sunt la secţiunea "Programare". Scuze! Chiar ar trebui mutat postul la alta categorie. Admin, help?... Embarassed

Ultima editare efectuată de RRR pe 08 Jul 2008 10:55:32; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
28 Jun 2008 00:09:24
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 02:49:40 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved