Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Grafica 2D/3D » 3D artwork » 3ds max physique

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 02 Jul 2008 03:09:03    Subiect: 3ds max physique
boboS info:

boboS:

Is foarte n00b in utilizarea 3dsmaxului deci nu ma luati in ras.. Crying or Very sad

Pana acum am folosit Skin (Modifiers -> Animation -> Skin) ca sa animez un model cu oase (adica sa bag un biped in el). Acuma am nevoie sa animez modelul cu Physique. Nu stiu din ce cauza cu Skin nu imi exporteaza mereu oasele cum trebuie (merge random). Insa cu Physique merge mereu si bine cu orice animatie importata.

Partea proasta la Physique este ca dupa ce imi bag bipedul in model el nu modifica vertecsii cum face Skin cand vreau sa-l animez. Unii vertecsi raman lipiti de pamant, altii se misca aiurea. Am impresia ca e prea sensibil si vrea probabil sa-i setez eu fiecare vertex cat este influentat de fiecare os sau mai stiu io ce. Nu se poate adapta asa ca la Skin? E ceva de facut si nu stiu io ? Embarassed
La Physique cand initializez selectez Pelvisu.

Ultima editare efectuată de boboS pe 02 Jul 2008 03:09:31; 1 editări în total

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 02 Jul 2008 03:19:55    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Pai de obicei vrei ca fiecare vertex sa aibe cel putin 1 weight. In Blender am ceva genu 'Weight Paint'.

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 02 Jul 2008 03:35:25    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

La Skin este, la physique nu gasesc tabelul ala cu vertecsi.

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 02 Jul 2008 08:00:47    Subiect: < fara subiect >
DanielOizo info:

DanielOizo:

din cate am inteles ai urmatoarea problema:

Selecteaza mesh-ul, mergi la modify panel(ala langa create, e marcat cu rosu), selecteaza physics-ul da-i click pe plus ca sa-ti apara lista -> selecteaza vertex, cand selectezi vertexii de pe mesh o sa-ti afiseze cu albastru vertexii neatasati unu-i link, selecteaza vertexii care vre-i sa-i adaugi , da-i click pe "assign to link" si click pe segmentul la care vrei sa le atasezi( linia aia galbena...)
Poti sa folosesti si optiunea de "envelope" (gasesti acolo unde ai selectat vertex), e destul de intuitiv ce face...

Oricum, ca sa te scutesti de retusari din astea unde tot selectezi vetexi etc. cel mai bine iti faci biped-ul de dimensiunile dorite. Asta inainte sa dai initialize la pysique, selectezi panel-ul motion -> selectezi biped-ul, din panel activezi "figure mode" si iti dimensionezi biped-ul dupa cum ti se potriveste si bineinteles il pozitionezi exact asa cum il vrei( astfel incat sa fie exact pe mesh).
La structure ai optiunile pt nr de degete daca sa aibe coada, etc...

Ultima editare efectuată de DanielOizo pe 02 Jul 2008 08:08:11; 1 editări în total

Have a nice Day Smile
www.d3d.ro
DreamsTime

Status:
Înregistrat pe:
25 Apr 2007 09:44:57
Vârsta: 1883 ani
Modelator 3D

Postat la 02 Jul 2008 11:40:04    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Da, asta era problema. Multumesc mult pentru ajutor. Smile