Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » Tillian Tribes

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 13 Jun 2008 23:58:59    Subiect: < fara subiect >
pr3dali3n info:

pr3dali3n:

Pana la alea 5 saptamani eu vreau sa vad un filmulet cu gameplay-ul jocului asta facut intr-o saptamana. Daca vrei sa ne arati. Daca nu, nu...

Jocurile PC au slabe sanse sa devina profitabile si de succes atunci cand sunt facute de
o echipa mica sau fara experienta. De aceea m-am apucat de facut jocuri browser.

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)

Postat la 14 Jun 2008 07:47:13    Subiect: Re:
eugen info:

eugen:

raicuandi a scris:

Nu e comercial. Din pacate am ramas fara calculator (back to the good ol' Pentium2 Smile) deci filmulet pe alta data. Problema cu datu la altii este ca trebuie groaznic optimizat. Se pare ca 110 draw call-uri il ingenunchiaza pe Ogre. Pe calculatorul meu, un Core2Duo 2GHz, 2GB RAM si un GeForce 8600M GS de abia trece de 30 FPS (cu AA 8x), si pe un calculator average nu scoate 20, deci nu e jucabil. Pot sa reduc numarul de draw call-uri la 1/3 (combin 2 pass-uri intr-un singur shader, static instancing etc.), dar tot e absolut ridicol.

De altfel, e de asteptat, cum Ogre are 6MB, cu cel putin 2 DLL-uri (4 la mine), codul este imprastiat peste tot, probabil ca da afara din cache tot timpul (desi nu am testat, asa ca asta e doar speculatie)

Anyway, o alta chestie scumpa ce o am acolo e un perlin noise in pixel shader (altfel spus, 5 tex3D call-uri, si e si scris prost - foloseste dynamic branching, insa e doar al 2lea shader care-l scriu), care ma costa cam vre-o 20-30% din framerate, pe calculatorul meu.

Cica o sa facem o versiune noua mai misto peste aprox. 5 saptamani, dar nu e sigur nimic. Daca iese, si iese misto, pun pe ala de download-at.

Frumase screenuri, sunt interesat si eu de un video Smile

110 draw calluri nu e problema cu Ogre mai ales pe calculatoru pentru care ai dat specificatiile, altceva se intampla acolo. Din experienta mea cu Ogre, o placa video mai slaba ca a ta cu 1000+ draw calluri scoate peste 20 frameuri. Aveti grija ce modele folositi si ce shadere scrieti. Cat despre cod, un proiect normal incarca nenumarate dlluri (daca faci debug vezi in debug window ce dlluri se incarca, asa ca alea 2 in plus dependinta la ogre nu conteaza) nu are legatura cu performanta.

Ultima editare efectuată de eugen pe 14 Jun 2008 07:57:18; 3 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
14 Apr 2007 09:25:00
Vârsta: ? ani

Postat la 14 Jun 2008 08:01:31    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Salut Eugen Smile
Da, am facut mai facut niste teste de curand, si bottleneck-ul e pe altundeva. Daca scot AA-ul imi sare framerate-ul x3. Deci cu cele mai simple shadere si fara AA, imi scoate peste 150FPS. Mai trebuie sa testez cu toate setarile low (640x480, filtering simplu etc.) Am mai observat ca Ogre imi face mereu un stream separat pt fiecare componenta (pozitie, normala, uv etc.), taie din performanta.

Am aratat jocul pe ici pe colo, si m-am facut cu un job temporar in programare, pe 3 sapt, care chiar daca nu are nimic de-a face cu gamedevu, imi plateste jumate din calculator, deci pot sa-l pastrez Smile

/PS:
La partea cu DLLuri, ma refeream mai mult la dimensiunea codului, dar nu mi-am ales prea bine cuvintele Smile 6MB mi se pare cam mult.

Ultima editare efectuată de raicuandi pe 14 Jun 2008 08:16:45; 1 editări în total

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 14 Jun 2008 08:07:40    Subiect: Re:
eugen info:

eugen:

raicuandi a scris:

Salut Eugen Smile
Da, am facut mai facut niste teste de curand, si bottleneck-ul e pe altundeva. Daca scot AA-ul imi sare framerate-ul x3. Deci cu cele mai simple shadere si fara AA, imi scoate peste 150FPS. Mai trebuie sa testez cu toate setarile low (640x480, filtering simplu etc.) Am mai observat ca Ogre imi face mereu un stream separat pt fiecare componenta (pozitie, normala, uv etc.), taie din performanta.

Am aratat jocul pe ici pe colo, si m-am facut cu un job temporar in programare, pe 3 sapt, care chiar daca nu are nimic de-a face cu gamedevu, imi plateste jumate din calculator, deci pot sa-l pastrez Smile

Smile vezi sa nu cumva sa folosesti debug version in loc de release ca asta chiar taie din performanta drastic.

Status:
Înregistrat pe:
14 Apr 2007 09:25:00

Postat la 14 Jun 2008 08:23:16    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Stiu Smile La Firedrill, e de 8 ori mai incet in debug mode. Ne speriasem ca dracu' Smile

If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 14 Jun 2008 22:00:26    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

raicuandi a scris:

La partea cu DLLuri, ma refeream mai mult la dimensiunea codului, dar nu mi-am ales prea bine cuvintele Smile 6MB mi se pare cam mult.

daca e in debug mode, asa e, mare, si oricum 6 MB e destul de normal, n-ai vazut cat are un executabil de unreal3, peste 20 MB, din aia 20, vreo 10 tot e engine-ul, si mai are si 3rdparty dlls pe langa el.. bine nu se compara cu ce ai tu, insa ca idee.

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 14 Jun 2008 22:32:42    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Vezi ca mai sunt si alte API-calls care taie din performanta, nu numai DIP-urile si texturile. Poate setezi multe shadere si trimiti prea multe constante, desi ma indoiesc in cazul tau sa fie asta un botleneck. Asta in cazul de erai limitat de procesor.

Baga perfhud si iti arata multe chestii foarte folositoare.

Ultima editare efectuată de boboS pe 14 Jun 2008 22:36:14; 1 editări în total

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 22 Jun 2008 22:39:24    Subiect: < fara subiect >
Culboji info:

Culboji:

Felicitari, arata foarte bine!

Status:
Înregistrat pe:
01 Oct 2006 22:28:59

Postat la 30 Jun 2008 13:57:30    Subiect: < fara subiect >
pr3dali3n info:

pr3dali3n:

Da eu tot vroiam sa vad un filmulet cu gameplay-ul, da ma rog, mi-a trecut...

Jocurile PC au slabe sanse sa devina profitabile si de succes atunci cand sunt facute de
o echipa mica sau fara experienta. De aceea m-am apucat de facut jocuri browser.

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2008 14:29:14
Vârsta: 129 ani
Artist 2D
Evolution Vault (Iasi)

Postat la 01 Jul 2008 14:11:54    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Am o leneee, de ma doare Smile

Plus ca nu mai conteaza oricum, m-am lasat de programare pt urmatorii cativa ani, pana se calmeaza apele (trebuie sa-mi iau carnet, masina, sa gasesc o casa mai mare, sa-mi iau un job permanent samd.)

Asa ca scriu programe java pt telefon la jobu' de zi, aia nu se pune ca programare.

Ca e java Smile

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 15:00:32 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved