Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Grafică » Intrebare HLSL #2

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 06 Jun 2008 11:02:46    Subiect: Intrebare HLSL #2
raicuandi info:

raicuandi:

O intrebare tehnica:

Am asa ceva intr-un shader hlsl:

Cod sursă:
sampler NoiseCubeSampler = sampler_state
{
    texture = (NoiseTex);
    AddressU = wrap;
    AddressV = wrap;
    AddressW = wrap;
};

iar in codul shaderului am:
Cod sursă:

float3 texCoord = ...;
texCoord.x += time;
...
float4 color = tex3D(abc, texCoord);

Acel 'time' e timpul de cand trecut de cand a inceput jocul, adica texCoord.x o sa creasca in continuu.

Deadline-ul e marti, si nu am timp sa caut, sau mai rau - sa testez.

Daca stie cineva, este posibil sa apara probleme daca texCoord.x creste prea mare? Imi aduc aminte vag de niste limite tehnice, dar cred ca se refera la diferenta dintre uv-ul de la un capat al triunghiului la celalalt, insa la mine acea diferenta ramane constanta.

Multumesc!

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 06 Jun 2008 12:17:14    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Exista cap-ul MaxTextureRepeat care-ti spune valoarea maxima pe care o poate avea o coordonata de textura. Pe Nvidia e in general 8192, pe ATI e 8192 pe placile noi si 2048 pe alea vechi. Mai exista si niste detalii cind D3DPTEXTURECAPS_TEXREPEATNOTSCALEDBYSIZE e 0, dar le citesti singur in documentatia de la D3DCAPS9 (sint relevante pentru placile Nvidia mai vechi de GF5).

Deoarece tu vrei doar sa faci un scroll, fa singur mod (wrap) la parametrul ala inainte de a-l trimite spre shader.

PS: Vezi ca in SDK-ul de DirectX exista un XLS foarte util cu caps-urile tuturor placilor video relevante facute vreodata. Cauta CardCaps.xls in directorul unde e instalat SDK-ul.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 02:36:09 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved