Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Locuri de muncă » Munca in gamedev

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 31 May 2008 16:45:45    Subiect: Munca in gamedev
boboS info:

boboS:

Cam ce cunostinte in general trebuie sa ai sa te poti angaja ca programator sau programator junior la o firma de gamedev? Cam in ce consta testul care il dai si cam ce cunostinte cad greu la angajare ? Intreb pe cei ce s-au angajat si au trecut (sau nu) de testul de angajare sau interviu sau ce se da. Adica as vrea sa stiu pe ce sa ma axez in viitor sa invat. Conteaza ce proiecte indie faci ? Conteaza mult studiile (facultatea) ?

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 31 May 2008 18:09:25    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Ca junior nu trebuie sa stii nimic. Smile Ajuta totusi sa stii diverse lucruri despre domeniul in care doresti sa te bagi.

Multe firme cer sa le trimiti "sample code" impreuna cu CV-ul si scrisoarea de intentie. Evident, e foarte util daca respectivul cod face ceva legat de jocuri; daca trimiti cod de la vreun site sau program de gestiune nu vei avea prea multi fani.

Unele firme dau un test de C++ la angajare. Respectivul test este mai tot timpul o prostie si n-are nici o treaba cu dezvoltarea jocurilor sau cu programarea, dar poti avea ghinion si firma sa puna baza pe el, ca de, cuiva de la HR i se pare ca e un mod de a filtra candidatii. Eu am avut noroc si singura data cind m-am lovit de asa ceva nu era luat prea in serios, asa ca la intrebari gen "what does this code do" urmate de o groaza de operatori incirligati am scris "gets you fired". Te orientezi si tu pe moment sau intrebi pe altii de la firma aia; de exemplu la Ubisoft Romania se punea mare pret pe Testul Inutil intr-o vreme (posibil sa se puna inca). In general intrebarile nu-s grele, dar contin chichite, sau sint formulate prost; uneori sint pur si simplu gresite, pentru ca ala care le-a scris crede ca compilatorul pe care-l foloseste el e Standardul (dar asta se intimpla mai rar). Cele mai grele sint legate de precedenta operatorilor, sequence points sau modul magnific in care se leaga * de identificatori intr-o declaratie. In legatura cu relevanta lor, imi permit sa-l citez pe Tom Forsyth:

If you think you can remember precedence rules beyond +-*/, you're only 99% right. Also, nobody else can remember them, so your code is now 1% buggy, and 100% unmaintainable. Use brackets.

Asta nu inseamna ca poti sa te certi cu examinatorul pe tema testului. Poti sa-l injuri si sa pleci de la test in semn de protest, explicindu-i de ce e o prostie, dar daca vrei job-ul e mai bine sa faci testul si gata. Wink

Conteaza si ce proiecte indie faci, ca daca esti junior e singurul fel de experienta pe care-l poti arata.

In Romania conteaza studiile intr-o anumita masura, din cauza legii timpite conform careia programatorii absolventi de facultate de profil beneficiaza de reducere de impozit. In afara de asta n-are nici o relevanta, decit daca examinatorul e fost politehnist si are o pasiune pentru cei ce i-au impartasit suferinta. Pe-afara nu conteaza.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 31 May 2008 19:22:00    Subiect: Re:
raicuandi info:

raicuandi:

Dark a scris:

Pe-afara nu conteaza.

Holy shit! Prima data in viata mea cand vad un job legat de (orice fel de) programare care nu zice in anunt ca cer vre-o diploma... incredibil.

/edit:
Programmers:
Sample code.
Working game demo.

Ultima editare efectuată de raicuandi pe 31 May 2008 19:26:55; 1 editări în total

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 31 May 2008 19:56:39    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Pe mine facultatea ma dispera, ma omoara. Atata materie de tocit care o uit in 2 zile. Atatea chestii care nu sunt utile. Mai fac si pascal pe compuri de 32mb ram (da, 32 Mb ram) cu niste profi care is tamaie vai de capu lor, nu imi imaginez cum au ajuns in invatamant. Vai de capu invatamantului romanesc. Si eu cica mai sunt si la robotica. Cand auzi robotica ti se pare ceva fantastic, mai ziceau unii ca e super ca faci multa programare dar singurele programe care le-am facut au fost chestii banale in pascal. Iar la testare...teorie frate.

In afara e misto ca nu le pasa de studii dar banuiesc ca e mai greu de ajuns acolo. Adica banuiesc ca ar prefera oameni de la ei daca nu te evidentiezi foarte mult in cunostinte. Plus ca e cam riscant sa te duci la interviu apoi sa nu te angajeze si sa te intorci.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 31 May 2008 20:14:27    Subiect: Re: Re:
Dark info:

Dark:

raicuandi a scris:

Prima data in viata mea cand vad un job legat de (orice fel de) programare care nu zice in anunt ca cer vre-o diploma... incredibil.

Nu conteaza ce scrie in job description, conteaza ca in practica nu intereseaza pe nimeni prezenta unei foi atita timp cit stii sa programezi (vorbim de firme de jocuri). Oricum, in majoritatea anunturilor care zic de studii scrie "B.S. in computer science or equivalent experience".

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 01 Jun 2008 00:25:19    Subiect: < fara subiect >
c0mas info:

c0mas:

Sunt si in Romania firme care nu pun baza pe diploma (FL), dar totusi diploma e buna la dosar Wink (mai ales ca in unele locuri firma te accepta, dar nu primesti work permit daca nu ai diploma ... de exemplu un prieten foarte bun de-al meu nu a putut pleca la o firma din UK ca programator pentru ca el terminase fizica si nu i-au dat work permit ca programator cu toate ca firma il vroia).

Pe de alta parte "teoria" aia de la scoala se dovedeste de multe ori folositoare Wink si dupa parerea mea iti dezvolta mult gandirea pe partea de programare.

Do what you love, money will follow!

Status:
Înregistrat pe:
19 Apr 2007 13:41:50
Vârsta: 35 ani
Programator
Dream Builder Studios

Postat la 01 Jun 2008 00:54:23    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Cum adica nu primesti work permit ? De unde tre sa primesti asta si pentru ce ? Nu prea inteleg.. Adica cu ce drept fac ei asta ? Stiu ca era ceva de genul unei invitatii care trebuia sa o primesti din tarile outside Europe.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 01 Jun 2008 01:32:58    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Mda, asta a fost o chestie cu care m-am lovit si eu, nu direct dar oricum a trebuit sa o iau in consideratie. Sa o pun pe scurt, suntem noi in UE si ca sa luam job in alta tara inca ne trebuie work permit, o porcarie care zice ca firma nu a gasit nici un cetatean de originea lor care sa fie la fel de bun ca tine. Firma tre sa intocmeasca o groaza de acte si de obicei, daca mai e si mica, nu se mai complica cu straini. Asta inseamna ca gasesti joburi ori de gen McDonalds sau chelner pe la mama dracu ori la o companie mare care angajeaza multi internationali si e obisnuita sa ia work permituri pentru angajati. De-aia nu e asa usor sa pleci, inca. Poate peste cativa ani se vor scimba lucrurile.

PS: Si d-aia nu o sa plec in olanda la facultate. Automatica si calculatoare, here I come, you fucking ball of grease.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 01 Jun 2008 02:46:14    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Vecinul meu a facut robotica si mecatronica (escat profilul meu) si lucreaza ca programator in Canada si are salariu (sau cel putin acuma 2 ani) de 4k dolari.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 01 Jun 2008 04:37:11    Subiect: < fara subiect >
Raul info:

Raul:

4k nu mi se pare prea mult Razz

intradevar ca sa fii programator junior nu ti se cerea prea mult. de la toamna am zis ca voi incerca si eu la Ubi, imediat ce am sa recapitulez nsite lectii de C++ ca nu cred ca VB o sa ma ajute prea mult Sad

Ultima editare efectuată de Raul pe 01 Jun 2008 04:37:59; 1 editări în total

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Programator
Buasi Games

Postat la 01 Jun 2008 09:46:06    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

am vrut si eu sa ma angajez la Ubisoft, dar nu am stiut sa fac testul, mai am de invatat.. asta e.

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 01 Jun 2008 10:26:43    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

nekitu a scris:

am vrut si eu sa ma angajez la Ubisoft, dar nu am stiut sa fac testul, mai am de invatat.. asta e.

lol
me 2 acu 1 an jumate
problema la testele de la ubi e ca cer C/c++ si dau si alte chestii la testu ala grilaVery Happy

si problema la testele in general de angajare e ca nu sunt tot timpul relevante din punct de vedere al cunostintelr... e exemplu de cate ori ai scis o lista pentru un soft Very Happy (mai ales o lista simplu inlantuita care trebuie sa o parcurgi de la coada la cap etc...)

testele de angajare sunt ca orice teste ... tine de ceva cunostinte de noroc si de ceva pregatire specifica pentru testele respective...

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 01 Jun 2008 13:43:18    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Ca junior trebuie sa fii in stare sa faci testele alea de c++ care contin cam ce zicea Dark, multe chichite, nu prea au legatura cu programarea in lumea reala dar contin si multe intrebari ce tin de experienta si exploatarea compilatoarelor in general... dar ca incepator nu te poti eschiva, trebuie sa le faci (asta insemnand sa nimeresti mai mult de 50%). Ptr astea iti trebuie o pregatire la fel de relevanta cu testul, adica sa faci toate testele de genul asta pe care le prinzi pe net.

Testul 2 e ceva mai reprezentativ ptr skillul tau, e bazat mai mult pe algoritmi si trebuie sa gasesti metode cat mai rapide sa rezolvi ce-ti dau ei pe acolo.

Ideea e ca pentru a ajunge la nivelul in care nu te mai pune nimeni sa dai interviu trebuie sa treci si prin din astea.

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 28 ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 16:22:46 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved