| Mesaj |
Info autor |
Postat la 28 Apr 2008 18:25:00 Subiect: Game engine complet
|
|
|
Overburn info:
|
Overburn:
Stie careva vreun game engine complet, bun si free? Nu de alta.. da chiar vreau sa ma bag la game design, nu sa stau sa imi bat capu cu programat de engine-uri si wrappere si alte tampenii. Sarumana anticipat
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 18:37:59 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Ogre cu pluginuri de Input/Fizica  ? Trebuia sa zica cineva asta.
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 18:41:12 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Overburn info:
|
Overburn:
orice altceva in afara de irrlicht e un cuib de gandaci, si ogre e mai mult un engine creation kit...
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 20:16:26 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
Nu stiu daca chiar este un engine de joc poate un authoring tool dar putin cam limitat dupa parerea mea:RetribEngine,free si minune are si cod este ceva gen LiteC si GM(nu GM3D ca ala nu e GameMaker)
Daca folosesc ++i si nu i++ nu inseamna ca stiu prea mult C++
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Apr 2008 22:03:16
Vârsta: 19 ani
Programator
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 21:01:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
Nu stiu ce cauti defapt, probabil si tu ca multi altii, cauti un framework atat de complicat (50 de call-uri ca sa executi 2 linii de cod, de genul in care totul are hook la peste tot)... what's the point?
Anyway, noi am pus un mic demo in 2 saptamani, cu Ogre3D, OIS pt input, OpenAL pt sunet si ODE pt coliziuni, (fara enspe mii de wrapere gen OgreODE sau cum le zice) si paremi-se vre-o oribilitate din aia de sistem de gui, din care sunt vre-o juma de duzina dar nici unu nu merge bine.
Desigur problemele obisnuite pt acest domeniu: exportorul (oFusion) este destul de cretin. Desi se mandreste ca e "scene exporter", nu stie sa faca diferenta intre 2 modele identice dar plasate in locuri diferite. Spre exemplu, daca ai 2 scaune, si scaunele sunt acelasi model, o sa-ti exporteze 2 modele complet distincte, orice ai incerca in 3DS Max. De asemenea imi face mereu muci animatiile. Trebuie setate manual scale-ul/transform-ul/whatever-nu-mai-tin-minte la fiecare os in parte, (ghici ce iese...) pt ca altfel se trezeste sa arunce poligoane peste tot. Bani si timp aruncati aiurea. Dar cum astia sunt cu mentalitatea de "it won't work till its a hierarchical framework and everything is an object", nu prea a mers sa ii conving ca Ogre nu ne prea incalzeste cu nimic.
Prototipuri... meh.
Oricum, baga-te la ceva simplu de folosit, si care cat-decat merge, gen Ogre... pentru prototipuri.
Alta buba e ca e GROAZNIC de incet in debug mode. Noi cu vre-o 60-100 draw call-uri fara shadere si ne pica framerate-ul pe undeva pe la 20-30 (fara nici un breakpoint setat sau ceva, rulat din director nu din VC), iar in release era pe la vre-o 400. Nu prea conteaza la un prototip jalnic, dar probabil te arde la un joc adevarat cu cateva sute de draw call-uri per frame. (cel putin imi aduc aminte de acu vre-un an ca pe la vre-o 200 de cuburi simple in debug mode Ogre se zbatea pe la 2-3fps)
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 21:05:59 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
Err, ce vroiam eu sa spun este: scoate cat mai rapid un prototip (folosind ceva gen Ogre, merge), vezi ce-i de capul lui (al prototipului), si apoi daca te decizi sa termini jocul/whatever poti sa-l scrii din scratch in DX.
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 23:46:04 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Scarpelius info:
|
Scarpelius:
http://www.neoaxisgroup.com/ Nu e chiar free da' $99 nu e un capat de tara si are si versiune necomerciala http://www.neoaxisgroup.com/services.htm.
|
Status:
Înregistrat pe: 01 May 2007 10:43:47
Vârsta: ? ani
Game designer
gamingo.ro
|
| |
Postat la 29 Apr 2008 05:39:00 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
cippyboy info:
|
cippyboy:
Modeaza HL2/Crysis  . Ai tot codul de gameplay in SDK-uri (la HL2 iti da cam vreo 35 MB de cod, Crysis 5 MB). It's a lot of stuff, but you can actually make a game with it (there are already games made with it  ) numai ca e uber-complicated sa-ti dai seama de tot ce se petrece pe-acolo ca sa incepi sa modifici, mai ales ca documentatia e facuta de comunitate sau inexistenta (Crysis). Ma rog, macar poti vedea cum arata codul de gameplay al unui joc comercial.
Ultima editare efectuată de cippyboy pe 29 Apr 2008 05:42:37; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 04 Dec 2006 17:14:23
Vârsta: 25 ani
Programator
Relative Team
|
| |
Postat la 29 Apr 2008 19:07:55 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
"game engine complet" - depinde mult ce intelegi prin cuvantul complet. Asa cum o mentionat raicuandi ogre are un numar de 'add-on libraries' mai mult sau mai putin folosibile, idem pentru Irrlicht. Regula este ca cu cat mai high level sunt bibliotecile cu atat mai mult pierzi din libertate/esti constrans sa faci lucrurile intr-un anumit fel. De exemplu Ogre este oarecum mai 'high level' (materiale, format propriu pt mese, etc) decat Irrlicht dar si cu mai multe constrangeri.
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing
|
| |
Postat la 22 Jun 2008 15:43:34 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
katoun info:
|
katoun:
Un Engine ce are si rendering si sunet si fizica dar care a cam "disparut"(nu a mai lucrat nimeni cu el) dar are o sintaxa curata, este NeoEngine is e OpenSource tot ca Ogre3D. http://www.neoengine.org/Incepusera la NeoEngine2 aka EvolutionN dar sursele lui nu mai sunt de gasit. Chiar folosesc codul la NeoEngine (1) pt a invata si a-mi scrie propriul Game Engine 3D mai ales ca are un cod "usor de urmarit".
|
Status:
Înregistrat pe: 20 Jun 2008 12:08:23
Vârsta: 26 ani
Programator
|
| |