Imaginea zilei:
» My Skysphere 1.0
Postat de
Raul pe 27 Apr 2008 00:23:51 |
Galeria "Imaginea Zilei"
Aceste poze au fost facute anul trecut dar nu vi le-am aratat pana acuma deoarece erau "secrete"
Am dorit sa fac un SkySphere customizabil. Am obtinut in prima faza umatoarele:
- 4 momente ale zilei: dimineata, pranz, seara si noapte (se pot observa in poze)
- 1 astru (soarele) care sta intr-o anumita pozitie
- stele care sunt randate atat ziua cat si noaptea
Cateva detalii: Am folosit textura doar la stele (starmap) si pentru nori. culoarea cerului este data de mine in momentul cand il initializez si observati ca este gradient.
Ideea era simpla. Cand incarcam harta jocului initiam si "cerul" spunand doar momentul zilei si pozitia soareleui. Apoi in subrutina Main Loop faceam doar un Update ca sa plimb sfera in asa fel incat camera sa fie tot timpul in mijlocul ei

Acuma vreau sa modific codul si sa adaug urmatoarele:
- real time day cycle
- inca un astru (luna)
- lensflare ( + efect de orbire daca te uiti la soare

)
- sa elimin stelele de pe cer in timpul zilei

Desigur daca va fi Real Time atunci si Soarele si Luna vor fi dinamice si se vor muta pe cer (acest lucru implica si schimbarea luminii pe harta

)
| Mesaj |
Info autor |
Postat la 27 Apr 2008 10:10:48 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
Arata bine ce ai facut tu acolo, ce iti recomand e sa lasi lens flares mai pe urma sau chiar deloc, e un efect poate doar pentru o camera de filmat si nu pentru ochii unui caracter fps  , stelele le poti lasa si ziua dar foarte dimmed, cine stie, poate acea planeta are atmosfera rarefiata si se vad si ziua.
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 15:15:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
Poi la stele ai putea sa ai o variabila de intensitate ca sa poti face planete cu atmosefera rarefiata sau pt. ciclul zi-noapte(spunea Nekitu good idea  ) PS:sper ca nu incepeti toti sa sariti la gatu meu ca sunt noob si dau sfaturi
Ultima editare efectuată de KosmynC64 pe 27 Apr 2008 15:15:47; 1 editări în total
Daca folosesc ++i si nu i++ nu inseamna ca stiu prea mult C++
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Apr 2008 22:03:16
Vârsta: 19 ani
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 15:29:19 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
Defapt nu e o idee rea: ceva de genul sa "sclipeasca" o stea din cand in cand, cum erau in jocurile vechi, gen Loom. (anybody?  marfa joc) Presupun ca stelele fac parte din textura cerului, dar gasesti tu o solutie.
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 15:41:17 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
Nu stiu cam functioneaza multi textura(daca e)dar ar putea folosi modul de adugare cu ADD(cred ca merge) si alpha si cu stele poate cu un noise map care sa fie adaugat peste textura stelelor cu SUBTRACT.Cred ca de ce vb. io acu este effect .FX. Deci ceva de genul newtexture=star_texture-noise_map(din prima se scade a doua cu blend SUBTRACT) rendertexture=sky_texture+newtexture(apoi la prima sa adauga a doua cu blend ADD) iar acel noise_map poate sa fie animat(daca merge) si stele incep sa clipeasa diferit
Ultima editare efectuată de KosmynC64 pe 27 Apr 2008 22:11:45; 3 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 17:00:00 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
Cosmine.. daca nu stii despre ce vorbesti, de ce mai deschizi gura? (intrebare retorica) Nu ar trebui sa fii ocupat invatand DX, in loc sa educi pe altii? Oh, wait... shit.  Meh, am aflat rostul tipilor gen c10b/k64... *inghit in sec* Horoscopul meu avea dreptate...
Method 2: Move Your Mouse Pointer If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 17:09:57 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
a fost doar o simpla idee,mi-am dat doar cu parerea,daca vrea Raul poate nici sa nu ma bage in seama chiar daca ideea mea e buna sau nu,deci nu educ pe nimeni
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 17:49:15 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
E vorba despre faptul ca te apuci sa zici tot felul de porcarii, care nu au absolut nici o relevanta pt ca nu stii despre ce vorbesti, iar partea rea pt mine la asta e ca imi prapdesti aiurea timpul, si pun pariu ca si multor altora.
Daca tii neaparat sa vorbesti despre chestii la nimereala fara sa stii nimic despre ce zici (zici despre efecte .FX si blending, dar ai zis ca iti trebuie tutorial sa afisezi o fereastra), fa si tu ca toata lumea: fa-ti un blog. Asa nu mai intra 'contributiile' tale la gramada pe forum, si pot sa le evit.
Serios acu, mai bine investeste timpul aruncat aiurea pe forum ca sa inveti ceva, fa un scurt demo, ceva, orice.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 20:14:34 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
defapt ce zice KosmynC64 nu e o idee rea, domnu raicuandi, citeste ce zice omul acolo, ca nu zice chiar prost  . Nu e neaparat chestie de DX.
Ultima editare efectuată de nekitu pe 27 Apr 2008 20:15:32; 1 editări în total
|
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 20:25:29 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
greseala mea poate nu a inteles pseudo codul(ore chiar e pseudocod  ) pt. ca editorul poate a crezut ca este un tag ce am scris io acolo,am reeditat si sper ca lumea intelege
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 27 Apr 2008 21:45:39 Subiect: Re:
|
|
|
raicuandi info:
|
raicuandi:
nekitu a scris: defapt ce zice KosmynC64 nu e o idee rea, domnu raicuandi, citeste ce zice omul acolo, ca nu zice chiar prost  . Nu e neaparat chestie de DX.  Prima jumatate exprimata ca naiba: KosmynC64 a scris: Nu stiu cam functioneaza multi textura(daca e)dar ar putea folosi modul de adugare cu ADD(cred ca merge) si alpha si cu stele poate cu un noise map care sa fie adaugat peste textura stelelor cu SUBTRACT.Cred ca de ce vb. io acu este effect .FX. Dar: KosmynC64 a scris: Deci ceva de genul newtexture=STAR TEXTURE-STAR NOISEMAP(din prima se scade a doua cu blend SUBTRACT) rendertexture=SKYTEXTURE+newtexture(apoi la prima sa adauga a doua cu blend ADD) iar acel STARNOISEMAP poate sa fie animat(daca merge) si stele incep sa clipeasa diferit (a trebuit sa citesc atent de mai multe ori pana sa ma prind ca scrie 'star' si nu 'start', si nu mai e atat de vag acum) Ah.  Ok, scuzele mele. Ceva in genul probabil ca ar merge; restul e implementare. Daca nu ar fi scris atat de ciudat... mai ales prima parte, aia ma enervat pe mine.. De oricate ori citesc partea aia, la fel de confuz raman. E ca si cum toata ideea e un sir fara pauza, si nu stii care-i capul si care-i coada. KosmynC64 a scris: greseala mea poate nu a inteles pseudo codul Defapt ma oprisem la prima jumatate... inainte de ala. 'STARTEXTURE' a fost o idee neinspirata, se confunda prea usor cu "start". Mergea pur si simplu "star texture" sau "star_texture" sau whatever... Ce par acolo vre-o 6 randuri, nu mai bine: Cod sursă: sky_tex + (star_tex - star_noise) Ok, tell you what K64. Iti sunt dator o favoare... Gasesti pe profil IDul meu de Y!...
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 11:17:56 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
trebuie sa intelegi ca el are 14 ani, si pentru 14 ani eu zic ca e destul de ok ca totusi vine cu idei, pana i se va forma un stil de explicare si transpunere a ideilor in fraze aranjate si coerente, mai e ceva timp. In loc sa ii dai cu barda in cap, invata-l sa explice, asa frumos, ca d-aia e site-ul asta, sa invete oamenii unii de la altii.
|
|
| |
Postat la 28 Apr 2008 19:51:59 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Raul info:
|
Raul:
revenind la topic va multumesc pentru sfaturi.. am sa bag si chestia cu stelele (chiar nu ma gandisem la asa ceva) voi pastra totusi si Lensflare dar nu vor fi obligatorii. adica le voi putea dezactiva, pentru ca in alte proiecte sau cand vreau sa simulez "efectul de camera" sa le pot reactiva  "efectul de orbire" ramane dar va fi independent de lensflare.. 
Ultima editare efectuată de Raul pe 28 Apr 2008 19:53:07; 1 editări în total
.NET Programmer TV3D Licensed Programmer
|
Status:
Înregistrat pe: 31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games
|
| |
Postat la 05 May 2008 13:08:10 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
arata bine niste detalii tehnice se poate? timp, in ce ai lucrat etc
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator
|
| |
Postat la 05 May 2008 14:27:35 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Raul info:
|
Raul:
pai. este facut tot in Visual Basic .NET Nu am folosit nici un shader. Poti sa il vezi in actiune si chiar cu niste imbunatatiri in aplicatia The Island de la Anunturi Proiecte.
Initial codul l-am preluat de pe forumurile de la TrueVision (engine ul care il folosesc) dar i am facut ceva modifcari si mai urmeaza sa fac multe.
SkySphere in sine sa zicem ca am stat maxim 20 de ore sa traduc un cod C# in VB si sa fac modificari dar acu lucrez sa imbunatesc pentru ca in poze poti observa culoarea aceea la orizont.. ei bine aia este FOG care a trebuit sa o scot deoarece intr-un joc pe o harta arata foarea aiurea.
Pentru Stele am folosit un mesh e ca un fel de cupola... pentru nori alta mesha.. si pentru culoarea de fundal (un gradient) am folosit un fel de cilindru..
.NET Programmer TV3D Licensed Programmer
|
Status:
Înregistrat pe: 31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games
|
| |