| Mesaj |
Info autor |
Postat la 21 Apr 2008 21:06:01 Subiect: Cum sa incep!
|
|
|
okei info:
|
okei:
Gaming for life  :X:X
|
Status:
Înregistrat pe: 21 Apr 2008 00:46:52
Vârsta: ? ani
Level designer
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 21:22:55 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 22:06:21 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Pai ce stii sa faci? Ai talent la desen, ai facut programare la scoala, stii sa modelezi, ceva? Doresti vreun domeniu anume? 
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 22:44:37 Subiect: Re:
|
|
|
okei info:
|
okei:
Dark a scris: Pai ce stii sa faci? Ai talent la desen, ai facut programare la scoala, stii sa modelezi, ceva? Doresti vreun domeniu anume?   Ma simt cam jenat sa raspund dar nu stiu C++ sau DirectX sau chestii din astea  de asta spuneam ca vreau sa invat...si vreau sa stiu cum pot sa incep...un ghid de la cineva... am ceva cu desenu  dar sunt bun la gaming observ greselile dintrun joc...stiu sa vad partile bune unui joc
Ultima editare efectuată de okei pe 21 Apr 2008 22:45:42; 1 editări în total
|
Status:
Level designer
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 22:50:43 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-video-games-tester/341612/ubisoft/1  Din "interior" e mai usor sa-ti dai seama de ce ai nevoie si mai poti "fura" de la altii. Din ce zici tu mai bine te-ai orienta pe design si sint destui designeri care au inceput ca testeri.
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 22:53:41 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Pai in game dev poti face multe  . Acum gandeste-te: 1. Ai inclinatii tehnice puternice? Daca da, programator scrie pe tine. Partea proasta e ca dureaza mult instruirea. 2. Stii sa desenezi? Daca da, concept artist. Simplu daca ai talent. 3. Iti place fotografia/editarea? Daca da, e posibil sa poti scoate niste texturi super misto, deci texture artist. 4. Stii sa faci modele 3D sau ai un simt bun de perspectiva? Poti incerca modelarea 3D. Poti crea atat material pentru jocuri dar si pentru rendering (filme sau imagini CG). Destul de multa instruire necesara. 5. Ai mai putea si game designer, dar aici nu ma bag ca nu stiu ce si cum. E ciudata faza pentru ca toata lumea are idei de jocuri, dar putini pot pune la punct o idee viabila si functionala. Cam asta poti face, in mare. Asta sau game tester  .
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 23:41:32 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dragos info:
[banned]
|
Dragos:
Daca vrei sa-ti faci o viata din gamedev, uita-te pe piata si vezi care-s sectoarele de viitor, mergi unde iti place si unde se plateste mai bine. Daca e doar de placere, da cu banul 
|
Status:
Înregistrat pe: 01 Nov 2007 15:11:56
Vârsta: 22 ani
Programator
|
| |
Postat la 21 Apr 2008 23:57:57 Subiect: Re:
|
|
|
okei info:
|
okei:
Rimio a scris: Pai in game dev poti face multe  . Acum gandeste-te: 1. Ai inclinatii tehnice puternice? Daca da, programator scrie pe tine. Partea proasta e ca dureaza mult instruirea. 2. Stii sa desenezi? Daca da, concept artist. Simplu daca ai talent. 3. Iti place fotografia/editarea? Daca da, e posibil sa poti scoate niste texturi super misto, deci texture artist. 4. Stii sa faci modele 3D sau ai un simt bun de perspectiva? Poti incerca modelarea 3D. Poti crea atat material pentru jocuri dar si pentru rendering (filme sau imagini CG). Destul de multa instruire necesara. 5. Ai mai putea si game designer, dar aici nu ma bag ca nu stiu ce si cum. E ciudata faza pentru ca toata lumea are idei de jocuri, dar putini pot pune la punct o idee viabila si functionala. Cam asta poti face, in mare. Asta sau game tester  . Am inclinatii tehnice puternice...  dar nu stiu c++ si astea  si care ma poate ajuta si pe mine este binevenit si raman dator
|
Status:
Level designer
|
| |
Postat la 22 Apr 2008 00:09:28 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
MithY info:
|
MithY:
The best : http://cplusplus.com/doc/tutorial/ Cat despre IDE-ul in sine cauta VS express 2005, 2008. Invata intai astea si dupa aia te apuci de ceva mai complex.
gamedev for life
|
|
| |
Postat la 22 Apr 2008 00:57:38 Subiect: Re:
|
|
|
SpOOky info:
|
SpOOky:
Eu recomand VSe 2008 (Microsoft Visual Studio Express - C++ ), nu mai trebuie sa tarai si platform sdk-ul dupa tn, vine el cu tot ce trebuie. Iar in ceea c priveste tutorialul, unul mai bun pt incepatori nici ca se putea. Spor la treaba, si bine ai venit in comunitate!
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 20:48:46
Vârsta: 24 ani
Modelator 3D
elohimSoft
|
| |
Postat la 22 Apr 2008 01:27:37 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
E posibil ca deja sa-l fi bagat in incurcatura, SpOOky. Daca a spus ca nu stie programare, e foarte putin probabil sa stie ce e ala un SDK. Ma stiu pe mine mai acum putin timp... Q: Ce e ala SDK? A: Google it!
Ultima editare efectuată de Jinx pe 22 Apr 2008 01:29:40; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer
|
| |
Postat la 22 Apr 2008 07:17:24 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
http://www.microsoft.com/express/download/ Te duci la C++ 2008 si dai Download. Dupaia te apuci sa iei tutorialul ala la rand (de pe cplusplus.com, link l-a dat cineva mai sus). Faci si tu cateva chestii simple, ceva operatii matematice, te obisnuiesti cu input etc. Dupaia poti face un joculet in mod text ca sa intelegi cum functioneaza logica unui joc (de la un amarat text adventure pana la cel mai tare FPS, toate functioneaza la fel). Si, dupa ce ai pentrecut cateva luni cu asa ceva, dupa ce te-ai obisnuit cu limbajul si scrii fluent C++, poti trece la big boys stuff  (aka DirectX, shadere, sunet etc). Singurul meu sfat? Nu grabi procesul.
Ultima editare efectuată de Rimio pe 22 Apr 2008 07:19:09; 1 editări în total
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |