Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » Illyrium - MMO

Pagina 1 din 8 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 20 Apr 2008 16:56:05    Subiect: Illyrium - MMO
add2005 info:

add2005:

Am decis in Decembrie sa adunam toate ideile si sa dezvoltam un engine grafic.
Cu partea de programare nu am avut probleme.

In momentul de fata ne confruntam cu o criza de modele 3D.
Ducem lipsa de artisti.
Engine-ul poate administra harti de dimensiuni impresionante. Avem Editor de harti propriu. Avem sisteme de fisiere proprii.
Avem suport pentru shadere. Engine-ul stie de Scripting/Sunet/Fizica.

Jocul vrea sa aduca in prim plan europa anilor 300.

Este inca in dezvoltare. Nu avem inca linkuri de download.

www.illyrium.eu
team@illyrium.eu

Mai multe informatii in curand.

Ultima editare efectuată de add2005 pe 20 Apr 2008 16:57:33; 3 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
20 Apr 2008 16:42:08
Vârsta: 26 ani
Programator
Illyrium Software

Postat la 20 Apr 2008 18:50:48    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

dragutz engine-ul, editorul e la inceput, e foarte nefinisat si as putea sa va dau cateva sfaturi:

- sa faceti cursorul pentru terrain paint ca in orice alt program, 2 cercuri pentru inner si outer radius la brush
- gimzo-ul de translate/rotate/scale e cam gros, plus ca e greu de utilizat ca sunt toate acolo, mai bine sa aveti un mod distinct, si nu toate trei modurile
- la object placing, sa modifice rotatia obiectului astfel incat sa fie conform normalei in acel punct, sa stea pe teren perpendicular.

si mai sunt mici chestii, insa momentan succes, si sper sa nu moara ca multe alte MMO projects / engine projects.

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 20 Apr 2008 19:08:55    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

intradevar la interfata nu am prea lucrat, iar editorul acela este cam vechi(6 aprilie). Din 6 aprilie au aparut foarte multe modificari.
TODO list-ul este mare. Problema ii ca sunt singurul programator din proiect. Am reusit sa sustin proiectul din decembrie, dar am ajuns intr-un punct in care nu mai pot sa-l duc la capat singur. De aceea am postat pe forumuri sperand sa gasesc persoane care vor sa se alature proiectului.

Framerate-ul este mare. Testez pe un GF6200TD(64 biti). In editor am in jur de 40-50fps, iar in joc in jur de 50-70fps, in functie de detalii.

Avem deja o harta foarte mare in lucru generata dintr-un heightmap real al europei.

Mai pot pune la dispozitie cateva Screen-uri.

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 20 Apr 2008 19:12:58    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

Stiu ca texturile is de tot rahatul. Problema ii ca nu avem artisti. Nu are cine sa se mai ocupe de texturi. Neutral

LE: totul este generat realtime. Editorul genereaza blendmap-uri pentru teren, iar texturile vin compuse realtime cu ajutorul shaderelor(Texture Splatting).
Cerul/Lightmap-ul/norii/soarele sunt generate si ele realtime.
Nu folosesc skybox-uri si alte prostii.
Calitatea texturilor este data de scala setata din editor. Deci daca ai texturi bune si te preocupa calitatea terenului o poti ajusta direct din editor.
Terenul foloseste algorithmul ROAMPatch.
UI-ul este bazat pe controale, exact ca in windows. Fiecare fereastra are un handle, iar controalele sunt create pentru fiecare fereastra.
In momentul de fata in UI exista: Editbox/Buton/Checkbox/Memo/label. La butoane se pot asocia scripturi externe(Object Pascal).
Din scripturi puteti accesa controalele UI-ului. Exista functii pentru toate proprietatile. De exemplu daca vrem sa gasim textul editbox-ului 1 de la fereastra de login dintr-un script apelam 5 linii de cod:
var nrfereastra:integer;text:string;
begin
nrfereastra:=findwindow('_login');
text:=GetEditBoxText(nrfereastra,1);
end.

Este foarte usor de lucrat cu engine-ul. Ca sa dezvolti jocul nu trebuie sa ai access la sursa engine-ului. Am exportat toate functiile de baza in scripturi. Engine-ul lucreaza dupa acelasi principiu ca si Second Life.

La apa nu am prea lucrat. Vor fi disponibile curand chestii noi.

O sa pun o varianta a jocului curand la download. Poate exista persoane interesate.

Ultima editare efectuată de add2005 pe 20 Apr 2008 20:04:22; 2 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 20 Apr 2008 20:08:23    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

De curiozitate ... Delphi Smile ?

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 20 Apr 2008 20:09:54    Subiect: Re:
night_hawk info:

night_hawk:

Rimio a scris:

De curiozitate ... Delphi Smile ?

Nu e evident? Very Happy Good old Delphi.
Arata destul de nice si promitator!

Ultima editare efectuată de night_hawk pe 20 Apr 2008 20:10:35; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria

Postat la 20 Apr 2008 20:16:15    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

Da Smile ii delphi. Folosesc Delphi pentru ca este foarte usor de portat pe alte platforme. Engine-ul ii CrossPlatform.

Oricum nu-i batut in cuie. Toate functiile si clasele pot fi exportate intr-un dll si pot fi folosite si din alte limbaje. Am lucrat mult si cu Visual C++, dar parca tot delphi ramane cea mai buna varianta. Multi zic ca mediile de dezvoltatare RAD sunt slabe. Mie nu mi se pare.

Ultima editare efectuată de add2005 pe 20 Apr 2008 20:17:13; 1 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 20 Apr 2008 22:59:41    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

Toate functiile si clasele pot fi exportate intr-un dll si pot fi folosite si din alte limbaje. Am lucrat mult si cu Visual C++, dar parca tot delphi ramane cea mai buna varianta. Multi zic ca mediile de dezvoltatare RAD sunt slabe. Mie nu mi se pare.

asta cu exportatul claselor si folosite in alte limbaje nush cum e, de functii stiu.

RAD IDEs sunt bune pentru editoare si chestii GUI based, insa poate asa simt eu, dar C++ mi se pare limbajul de baza pentru chestii gen librarii sau motoare de tot felul, plus ca Photoshop sau 3DSMAX, nu-s in C# sau Delphi, ci tot in C++ si MFC facute (cred, Photoshop o fi folosind la GUI ceva crossplatform)

Cand eram de varsta ta am facut un editor de demos (Demoscene), in C++ Builder, pe care il consideram the best Smile, insa mi-am dat seama ca VC++ cu toate problemele lui e cel mai bun tool cand vine de vorba sa iei taurul de coarne, sa controlezi totul (relativ)
Demo editor:

Detalii: http://www.flipcode.com/archives/01-03-2002.shtml

Ultima editare efectuată de nekitu pe 20 Apr 2008 23:02:15; 1 editări în total

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 20 Apr 2008 23:23:07    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

Interesant editorul Smile

Engine-ul nu foloseste nimik din partea de RAD. Noi folosim RAD doar in aplicatii.
Engine-ul ii scris la fel ca orice alt engine scris in VC++. Ii bazat pe threaduri. Un thread parinte care ruleaza threadurile copil.
Deci codul ii la fel ca in orice alt engine. Avem control deplin asupra tuturor threadurilor.
Render-ul se face manual din threadul de baza. Jocul este sincronizat. Nu apar probleme de genu : Unde ai fps-uri mai multe fuge caracterul mai repede, iar unde ai fps mic mai incet. Deci totul ii facut cu cap de la inceput(zic eu).

Sursa engine-ului are cam 200-300 mii de linii de cod. In jur de 200 si ceva de clase + foarte multe functii de baza necesare in game development.

Ca sa nu credeti ca is ceva incepator, am inceput cu opengl-ul acu vreo 6 ani. Am terminat si ceva jocuri. Am participat si la concursuri de aplicatii am luat si ceva premii. Proiecte de ale mele mai vechi(de acu 2-3 ani)pot fi gasite pe softpedia.

Avantaje Delphi fata de VC++ :
- Executabil mic
- Nu trebuie sa cari dll-urile MSV* dupa exe
- CrossPlatform

In rest ii cam la fel.
Nu are rost sa comparam cu C#-ul Smile Care mi se pare neprofesional Smile

O sa fac publica o versiune offline de test a engine-ului.
Am testat editorul pe un GF8800GT OC2. Am ramas gura casca 700-800fps.
In fullscreen framerate-ul este limitat la 75. Deci mai mult de 75 nu veti obtine. Pentru o scena plina de shadere, 60-70fps pe un GF6200TD(64 biti) eu zic ca-i foarte bine.
Ideea engine-ului ii sa ruleze ok pe placile LE.

Ultima editare efectuată de add2005 pe 20 Apr 2008 23:24:38; 1 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 20 Apr 2008 23:53:43    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Stiu, fiecare are dreptul sa-si iroseasca timpul cum crede de cuviinta, da' totusi, nu ma pot abtine: ai zis de 2 ori ca avantajul lui Delphi e ca e cross-platform. Gizas. Adica ce, pentru ca exista Kylix ala si-ti merge pe 2 platforme, din care una abia vinde jocuri si ailalta nu vinde deloc jocuri, gata, Delphi e cross-platform? Cum poti sa spui ca e "mai cross-platform" decit C++, care are implementari pentru practic orice? Si mai ales, care are implementari pentru 2 platforme destul de interesante pentru cine vrea sa faca jocuri, de care Delphi nici n-a auzit. Te las pe tine sa ghicesti care-s alea.

Avind in vedere ca nu exista firme de jocuri care sa foloseasca Delphi si prezenta respectivului limbaj/IDE in game development e foarte aproape de 0, eu zic ca-ti pierzi timpul cu dinsul. De asemenea, avind in vedere de ce resurse e nevoie pentru a face un MMO, cred ca ti-ai ales foarte, foarte prost genul de joc pe care vrei sa-l faci. Tu esti liber, evident, sa ignori realitatea si sa scoti un MMO din Delphi si niste heightmap-uri. Imi pare rau, dar istoric vorbind, numarul de MMO-uri iesite din mina echipelor de apartament n-a reusit inca sa depaseasca cifra aia considerata a fi marea contributie a arabilor la matematica. Asta daca nu cumva pragul "massive" incepe la 5 jucatori.

Unii de pe-aci iti vor spune ca asa dau eu cu gura ca sa ma aflu in treaba, da' iti zic astea pentru ca intr-o zi s-ar putea sa doresti sa treci de nivelul hobby si atunci ori iti faci si-ti cresti singura firma de jocuri din lume care foloseste Delphi (succes cu atragerea angajatilor) si eventual singura firma din lume care scoate bani frumosi din jocurile de PC, ori accepti faptul ca Delphi e o scula facuta pentru cu totul alte domenii si probleme decit jocurile si treci la chestii serioase.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 20 Apr 2008 23:56:44    Subiect: < fara subiect >
jos8cal info:

jos8cal:

Cum adica executabil mic? De cind e asta? In delphi7, o aplicatie default compilata cu default settings scoate 371k. Aceelasi lucru (adica un geam doar) in VS2008 scoate 56K. In VS2005 scoate 64K. Si asa a fost de cind s-a nascut Delphi.

PS. "Nu trebuie sa cari dll-urile MSV* dupa exe" Asta e motiv sa renunti la C++?

Ultima editare efectuată de jos8cal pe 21 Apr 2008 00:00:56; 1 editări în total

"Sunt la dispozitia dumneavoastra ca sa realizam ceea ce avem de realizat." (Blaxxunromania)

Breviar de personalitati.

Status:
Înregistrat pe:
10 Jun 2007 22:08:36

Postat la 21 Apr 2008 00:00:14    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

Iti inteleg frustrarea. Pentru tine si poate pentru multi altii comunitatea Object Pascal ii 0.
Poate ai auzit de FreePascal/Lazaurus.

Poate ai auzit si de Pascal Game Developers comunity. Nu-i chiar asa cum crezi tu.

VC iti face 64 KB pentru ca ai de carat cateva DLL-uri dupa exe. VC Runtime.

Am impresia ca vorbesc cu niste persoane care acuma descopera cate ceva si abia asteapta sa zica la toata lumea.

Deci fiecare cu ale lui.

LE: Dupa cum am zis, unii lucreaza in pascal de foarte multa vreme. Cu pascalul am inceput de cand eram pe clasa a 2-a. Deci de foarte multa vreme. In momentul de fata folosesc C-ul/VC-ul doar la facultate, si sincer chiar nu sunt atras de VC. Cat timp nu te intereseaza DirectX-ul poti sta bine si pe Delphi. Si nu am motive sa renunt la delphi. Nu am nevoie de programatori. Cu programarea ma descurc. Pentru scripting putem folosi si Python daca object pascal ii o problema.

LE2: Nu-i inteleg pe aceia care au impresia ca Delphi ii un limbaj prost. Veniti cu argumente. Delphi ii ca orice alt limbaj. Codul de delphi ajunge tot cod de assembler la fel ca si codul de VC++. Deci la fel de repede ruleaza. Nu exista programatori ? Va inselati. Nu faceti parte din comunitate si de aceea nu-i cunoasteti.
Si inca o data prefer Delphi Smile

Ultima editare efectuată de add2005 pe 21 Apr 2008 00:12:13; 4 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 21 Apr 2008 00:23:52    Subiect: Re:
Dark info:

Dark:

add2005 a scris:

Iti inteleg frustrarea. Pentru tine si poate pentru multi altii comunitatea Object Pascal ii 0.
Poate ai auzit de FreePascal/Lazaurus.

Poate ai auzit si de Pascal Game Developers comunity. Nu-i chiar asa cum crezi tu.

Poate-mi dai link pe Gamespot sau alt site preferat la un joc facut de comunitatea astora. Sau poate vrei sa ramii toata viata la clone de Zuma. Cum ziceam, alegerea ta.

add2005 a scris:

VC iti face 64 KB pentru ca ai de carat cateva DLL-uri dupa exe. VC Runtime.

Am impresia ca vorbesc cu niste persoane care acuma descopera cate ceva si abia asteapta sa zica la toata lumea.

VC 2005, static linking (stii ce-i aia, da?), release, default settings, 92 KB. Stam 5 minute si-l mai scad. Nu cari nici un DLL dupa tine. Am impresia ca mai ai de descoperit chestii inainte de a "zice la toata lumea" despre Delphi.

add2005 a scris:

LE: Dupa cum am zis, unii lucreaza in pascal de foarte multa vreme. Cu pascalul am inceput de cand eram pe clasa a 2-a. Deci de foarte multa vreme. In momentul de fata folosesc C-ul/VC-ul doar la facultate, si sincer chiar nu sunt atras de VC. Cat timp nu te intereseaza DirectX-ul poti sta bine si pe Delphi. Si nu am motive sa renunt la delphi. Nu am nevoie de programatori. Cu programarea ma descurc. Pentru scripting putem folosi si Python daca object pascal ii o problema.

Bla-bla. E irelevant de cind lucrezi in Pascal. Eu lucram in Basic pe HC in clasa a 2-a. Cum il face asta pe Basic un limbaj potrivit pentru jocuri?

add2005 a scris:

LE2: Nu-i inteleg pe aceia care au impresia ca Delphi ii un limbaj prost. Veniti cu argumente. Delphi ii ca orice alt limbaj. Codul ajunge tot Assemble la fek ca si codul de VC++.

La fel ca si VB, Python (cu JIT), Java etc. Totul se executa pe procesor, deci toate merg la fel, nu-i asa? Ce cred ca-ti scapa e scopul pentru care a fost facuta fiecare scula d-asta. In speta, Delphi a fost facut ca sa tragi repede butoane pe form-uri.

In fine, nu doresc sa merg mai departe cu ceva atit de ridicol ca o disputa C++ vs. Pascal in domeniul jocurilor. Pentru a putea incepe o astfel de disputa trebuie sa accepti ca toti aia care lucreaza in momentul de fata in "industrie" sint batuti in cap de se cramponeaza de C++. Eu nu-s dispus sa accept o asemenea premisa, asa ca tin sa-ti expun Realitatea™, dupa care tu faci cum crezi. Doar nu mai scrie pe forumuri ca avantajele lui Delphi sint executabile mici, lipsa dependintelor si portabilitatea. Poate vede cineva care nu stie si te crede. Dupa ce ca-s toate false, 2 din ele sint si irelevante, si n-ar fi frumos sa se ia vreun incepator dupa ce-ai zis.

Ultima editare efectuată de Dark pe 21 Apr 2008 00:25:25; 2 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 21 Apr 2008 00:32:05    Subiect: < fara subiect >
add2005 info:

add2005:

ahaha Smile M-ai spart. Suntem aici mai multi si ne-ai adus cheful de betzie...

Deci chiar nu is curios ce or reusit altii sa faca Smile Am gandit prost cand m-am hotarat sa stau si pe forumuri romanesti dedicate dezvoltarii de jocuri Smile
Romanu are scris in frunte sa duca prostia la munte... Trist dar adevarat...
Comunitatea VC++ ii mare pentru ca microsoft si-a garantat viitorul intrand cu softurile si licentele in scoli.

Pe bune ca nu-mi mai pierd vremea cu tine. Puteai sa-ti treci si tu acolo varsta sa imi dau si eu seama cam cu cine vorbesc sa nu dam cu banuiala Smile

Spor

Ultima editare efectuată de add2005 pe 21 Apr 2008 00:33:03; 1 editări în total

Illyrium Software
www.illyrium.eu

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Illyrium Software

Postat la 21 Apr 2008 00:36:37    Subiect: < fara subiect >
jos8cal info:

jos8cal:

Bine, vad ca baza fundamentala pentru alegerea ta este nostalgia si conservatorismul iar restul sint povesti. Adica sa alegi un limbaj doar pentru ca face static linking by default mi se pare mirobolant.

Cit priveste codul generat care ruleaza la fel, ai facut teste intre compilatoare sau pur si simplu simti ca asa trebuie sa stea lucrurile? Ca normalul incepe cu Delphi, la fel cum Doroftei incepe ziua cu Actimel?

PS. Nu cred ca s-a adus in discutie faptul ca Delphi este un limbaj prost. S-a spus ca e inutil pentru ceva serios in gaming. Pentru asa ceva merita intr-adevar sa existi CrossPlatform si ignori VS-ul care nu face default static linking.

Ultima editare efectuată de jos8cal pe 21 Apr 2008 00:38:47; 2 editări în total

"Sunt la dispozitia dumneavoastra ca sa realizam ceea ce avem de realizat." (Blaxxunromania)

Breviar de personalitati.

Status:
Înregistrat pe:
10 Jun 2007 22:08:36

Pagina 1 din 8 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 02:06:48 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved