Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » StemCell - un nou game engine pe piata romaneasca

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 11 Apr 2008 21:08:30    Subiect: Re:
eugen info:

eugen:

Dark a scris:

In general motoarele pe bani grei nu au nevoie de biblioteci 3rd party ca sa mearga. Se poate sa suporte integrarea cu biblioteci 3rd party, cum ar fi SpeedTree, iar in cazul ala trebuie sa-ti cumperi SpeedTree separat daca vrei sa-l folosesti.

In cazul bibliotecilor (engine-urilor) care suporta playback de diverse formate pe bani, licenta bibliotecii nu include si licenta pentru format. De exemplu Miles poate sa cinte mp3, dar daca vrei sa folosesti mp3-uri in joc trebuie sa-i dai niste bani lu' Fraunhofer in plus fata de banii pe care-i dai lu' RAD pe Miles.

majoritatea motoarele folosesc un third party sau mai multe (nu cred ca e vrenunul care sa aiba engine total inhouse), deasemenea licenta pentru third party ramane la alegerea integratorului (poate obtine licentiere speciala pentru produsul respectiv in sensul in care cu o singura licenta cumparata poate vinde produsul cu libraria third party la cati clienti doreste sau poate da licenta third party separata pentru fiecare licenta de produs pe care o vinde). Tine in general de modelul de licentiere a librariei third party si deasemena de agreementul dintre dezvoltator si integrator

Status:
Înregistrat pe:
14 Apr 2007 09:25:00
Vârsta: ? ani

Postat la 11 Apr 2008 21:19:42    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Inca asteptam cu sufletul la gura demoul Very Happy. Si poate o sa dati un evaluation pack si la game deverii din Romanica, sa vedem si noi cu ce se mananca Smile.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 11 Apr 2008 21:54:22    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

eugen a scris:

majoritatea motoarele folosesc un third party sau mai multe (nu cred ca e vrenunul care sa aiba engine total inhouse), deasemenea licenta pentru third party ramane la alegerea integratorului

A... nu. Gamebryo nu depinde de nici o biblioteca comerciala. Unreal poate fi integrat cu o tona de biblioteci comerciale, dar nu depinde de nici una. Engine-urile de la id nu depind de nici o biblioteca comerciala. Source nu depinde de nici o biblioteca comerciala.

Unele din astea folosesc biblioteci free (de exemplu zlib si freetype), dar intrebarea originala nu era despre astea, era despre costuri de licentiere.

Sigur, unele din engine-urile enumerate nu sint suficiente pentru a face un joc cap-coada. De exemplu Gamebryo are doar render si collision detection (fara nici un fel de dinamica), asa ca macar pentru sunet trebuie sa licentiezi ceva (sau sa scrii in-house). Totusi, asta nu inseamna ca engine-ul depinde de altceva sau ca te pune sa mai dai bani.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 12 Apr 2008 14:26:07    Subiect: < fara subiect >
eugen info:

eugen:

Pai depinde ce inteleg eu prin a folosi si tu prin a depinde. Nu vad invaliditatea afirmatiei mele de mai sus dar nu conteaza. Am deviat de la subiectul threadului.

Status:
Înregistrat pe:
14 Apr 2007 09:25:00

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 02:04:24 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved