| Mesaj |
Info autor |
Postat la 01 Mar 2008 13:45:25 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
The all new "Shadow Force: Urban Kill" from Intel, using Offset Engine and Havok!
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 02 Mar 2008 10:42:16 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Offset engine nu e un competitor serios pentru nimic. Exista doua-trei trailere de 30 de secunde unde nu se arata nimic, doar ca e nimic cu bloom si gata, e un competitor serios pentru Unreal 3. E o diferenta intre a pune pe ecran doua modele high poly cu bloom si shadere luate de pe net (trei zile de lucru, at most) si a face un "competitor serios" pentru Unreal, chiar daca screenshot-urile arata la fel.
Project Offset nu e MMO (asta ar mai fi lipsit). Se vrea un shooter.
Intel cumpara orice in ultimul timp. Sint o companie cu o groaza de bani si va asigur ca Offset Software au fost "peanuts" pentru ei. Au nevoie de demo-uri tehnologice pentru Larabee carora departamentul de marketing sa le poata spune "jocuri". In jurul lui Project Offset exista deja hype, e numai bun pentru scopul lor.
In fine, eu cind aud de Project Offset am o senzatie instatanee de lehamite. E exemplul perfect de cum poti exploata credulitatea din "industria" asta. Dai doua trailere care se pot face in 3 saptamini, promiti marea cu sarea bazindu-te pe absolut nimic si toata lumea te considera un zeu. Toate chestiile astea se dovedesc petarde, dar nimeni nu baga la cap.
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani
|
| |
Postat la 02 Mar 2008 11:07:42 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Deci astia de la Intel is asa disperati sa implementeze Havok care are fizica pe CPU in proiecte mari ? Sau tot jocu sa fie optimizat pentru CPU masiv ? Altfel nu vad logica..
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 02 Mar 2008 11:28:13 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Sa implementeze Havok in proiecte mari? Havok e cel mai folosit middleware de fizica ever. Are vreo 150 de "AAA"-uri la activ. Vezi aici si aici. Intel vor sa-l tina asa si sa se asigure ca pune in valoare multi-core-urile, d-aia l-au cumparat. Daca te refereai la faptul ca au luat Project Offset ca sa bage Havok in el, ha ha ha. Project Offset nu e un "proiect mare". Cuvintul cheie in postul de deasupra era Larrabee.
|
Status:
|
| |
Postat la 02 Mar 2008 23:00:40 Subiect: Re:
|
|
|
Pintea info:
|
Pintea:
Dark a scris: E exemplul perfect de cum poti exploata credulitatea din "industria" asta. Dai doua trailere care se pot face in 3 saptamini, promiti marea cu sarea bazindu-te pe absolut nimic si toata lumea te considera un zeu. Toate chestiile astea se dovedesc petarde, dar nimeni nu baga la cap. Sunt total de acord cu tine dar inca incerc sa vad partea rea din strategia celor de la offset  Cu siguranta, cei ce au muncit ani de zile la vreun uber mega engine necunoscut vor simti cel putin oleaca frustrare. Insa nu ma pot abtine sa ma intreb : eu sau voi de ce nu facem smecheria asta ? Mi se par strategia si traseul perfecte pentru o companie independenta...le iei ochii, primesti banii, abia apoi te apuci sa faci jocul...gg offset.
|
Status:
Înregistrat pe: 05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 28 ani
|
| |
Postat la 03 Mar 2008 10:13:20 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Sigur ca e o strategie foarte buna. Stii vorba aia, prost nu-i ala care cere, ci ala care da. Pe mine nu ma oftica ei ca au venit cu tupeu si au zis ca fac super mega shooter cu super mega grafica. Ma oftica aia care-i cred pe cuvint.  Ma oftica si mai tare aia care vad cele 5 poze si-l compara cu UE3, de parca sa pui un normal map si sa randezi HDR ar fi rocket science.
Ultima editare efectuată de Dark pe 03 Mar 2008 10:17:11; 1 editări în total
|
Status:
|
| |
Postat la 03 Mar 2008 10:55:24 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Acuma inteleg eu Dark ce zici si sunt pe jumate de acord cu tine. E adevarat ca aia asa au inceput, cu un demo care se face rapid si au incercat sa atraga investitori (si au reusit). Dar din cate am inteles acuma de cand au vreo 20 de oameni (sau mai multi) care lucreaza la proiect si de cand au investitori, engine-ul incepe sa devina atractiv si pentru licentiere. Din cate am inteles au dezvoltat development tools destul de performante. Acuma daca te gandesti cati ani a fost tehonologia UE 3 in lucru, si aia aveau o armata de oameni, astia de la offset sunt de apreciat pentru ce reusesc sa faca (chiar daca nu va ajunge competitor direct pt UE 3).
Ultima editare efectuată de meeshoo pe 03 Mar 2008 10:56:16; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment
|
| |
Postat la 03 Mar 2008 12:56:51 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
ce sa zic am citit si eu ceva de prohject offset da nu pot zice ca mi-a atras atentia in mod special acum toate jocurile au grafica si sunet "cum nu s-a mai vazut pana acum" marketingu e de baza in game dev partea proasta e ca gamerii pun botu  (vad o gramada de disperati dupa seria FIFA... care e la fel de vreo 8 ani incoace cu alta grafica, alte comentarii si alti jucatori pe coperta) ideea e ca marketingu vinde jocul, nu tehnologia si calitatea... crudul adevar... si mutle firme mici fac un "supe mega engine/joc" ca sa ii cumpere cineva si sa se mute in hawai
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Programator
|
| |
Postat la 04 Mar 2008 23:06:38 Subiect: Re:
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
Dark a scris: Sigur ca e o strategie foarte buna. Stii vorba aia, prost nu-i ala care cere, ci ala care da. Pe mine nu ma oftica ei ca au venit cu tupeu si au zis ca fac super mega shooter cu super mega grafica. Ma oftica aia care-i cred pe cuvint.  Ma oftica si mai tare aia care vad cele 5 poze si-l compara cu UE3, de parca sa pui un normal map si sa randezi HDR ar fi rocket science. dude, its not about normal maps si HDR aici, eu ma refer la pipeline, la cum (se pare ca) merg toate alea impreuna, plus tools, daca putea oricine sa faca asa ceva, pai era plina lumea de engine-uri de tipul ala. Sunt de acord cu tine ca e mai mult eye candy, si ca asa au fost cumparati, din cauza asta, insa trebuie sa admitem ca e mai mult decat normal map si HDR acolo, e o arhitectura / platforma, asa cum era si Reality Engine, mare lucru nu era de capul lui, dar copii aveau un editor nice, aveau PRT amestecat frumos cu restul, era o concoctie interesanta. Practic, daca e sa o luam asa, toate engine-urile care folosesc shadere sunt la aceeasi linie, insa ceea ce le separa e arhitectura lor interna si cum merg rotitele inlauntrul lor si cat de bine, plus tools. Cand o sa pui tu 5 imagini d-alea si o sa te cumpere vreun dinozaur mare, mai vorbim, pana atunci treaba e ca astia au fost cumparati, si probabil nu pe bani f putini (pt Intel, bani de suc of course), pentru ei o adevarata avere.
Ultima editare efectuată de nekitu pe 04 Mar 2008 23:08:03; 2 editări în total
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 04 Mar 2008 23:53:50 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Care pipeline? Care rotite? Eu vad doar o tona de bullshit pe pagina asta si niste poze cu asa-zise "editoare" din care nu se poate trage nici o concluzie. Mai stiu engine-uri vindute pe promisiuni asemanatoare in spatele carora nu era nimic. E usor sa scrii cuvinte. E amuzant sa vezi si cite verbe sint la viitor pe pagina aia. Nu e intimplator, pur si simplu omul isi doreste sa faca toate chestiile alea intr-o zi, da' deocamdata nu le are. Intre timp are dileme de genul asta. Daca ai vazut tu niste exemple practice despre toolchain-ul sau arhitectura lor, arata-mi te rog. Daca e vorba doar de ce s-a slobozit ala pe pagina de mai sus, ramin la parerea mea cu normal mapu' si HDR-ul. Oricum, cel mai bine asteptam sa vedem cit de serios va concura Offset Engine facut in pivnita de Sam McGrath cu UE3 facut cu jdemilioane de parai de Epic Games. Da' presimt vom astepta cam mult, ca Larrabee a fost aminat pina in 2009.
Ultima editare efectuată de Dark pe 04 Mar 2008 23:55:38; 1 editări în total
|
Status:
|
| |
Postat la 05 Mar 2008 10:43:41 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
Screenshoturile de pe pagina nu arata oribil de rau. Un programator daca ii sa se apuce sa scrie o chestie ca aia ar trebui sa-si puna multi ani deoparte (si cand ar fi gata ar fi outdated, pentru ca chestiile astea trebuie facute rapid ca sa fie in rand cu ultimele aparitii hardware), asa-i Nekitu? =].
Legat de postul original, achizitionarea are 100% sens, avand in vedere tendinta de unificare CPU - GPU.
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
PR & Marketing
|
| |
Postat la 05 Mar 2008 10:56:15 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Dark, nu Intel a investit prima data acolo. Au avut alti investitori. Promisiunile alea de pe pagina (cum le numesti tu) au fost doar promisiuni pentru primii investitori. Asadar ei au fost sponsorizati sa isi mareasca echipa de la 3 la vreo 30 de oameni si sa lucreze la promisiunile alea de prin septembrie 2006 daca nu ma insel. Asadar am increderea ca acum nu mai sunt promisiuni, asa cum spune Nekitu.
|
Status:
Înregistrat pe: 15 May 2007 10:52:43
Programator
Jungle Troll Entertainment
|
| |
Postat la 05 Mar 2008 10:59:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
Dark: Intre timp are dileme de genul asta. da, am mai citit aia odata, nu vad care e problema ... si e din 2004.
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 05 Mar 2008 13:58:19 Subiect: Re:
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
meeshoo a scris: Dark, nu Intel a investit prima data acolo. Au avut alti investitori. Ti-as povesti despre investitori si despre ce spune faptul ca au gasit niste investitori despre viabilitatea sau valoarea proiectului lor. Ti-as da si exemple romanesti. Problema e ca in unele cazuri n-am voie si-n altele nu vreau, ca nu sint un jegos. Oricum, crede-ma: faptul ca au gasit pe cineva sa le dea niste bani nu inseamna neaparat ca promisiunile alea au vreo valoare. Nu inseamna in nici un caz ca promisiunile s-au transformat in realitati. Ma amuza ca "ai increderea". Daca-ti dau tie (sau lu' nekitu, sau oricui) bani sa angajezi 30 de oameni, imi faci un "concurent serios" pentru UE3 intr-un an jumate? Si vezi ca nu-s 30 de programatori, ca asta are si niscaiva artisti in cei 30 de oameni pe care si i-a luat cu investitia. Project Offset e un proiect de garaj. Pe baza de hype a facut rost de niste bani - bravo lor. Tot ce zic e ca n-are sens sa alimentati hype-ul, sa deveniti fanboy sau sa scrieti "concurent serios pentru UE3" pe baza faptului ca au facut rost de bani. Ca joc, exista un singur benchmark - atunci cind iei demo-ul si te dai cu el. Daca-ti place, e un proiect reusit, daca e Quake 1 cu HDR sa le fie de bine. Financiar, benchmark-ul e numarul de copii vindute, despre care iar nu ne putem pronunta pina nu iese. Cit despre concurent serios pentru UE3, ia mergeti un pic aici. De cite ori scrie "X licenses UE3"? De cite ori scrie "X exclusively licenses UE3"? E si o lista de licente pe wikipedia, dar nu-i nici pe departe completa. Acum mergeti aici. Vedeti vreo diferenta? Cind o sa fie diferenta mai mica o sa puteti scrie "concurent serios pentru UE3" fara sa para ca vorbeste un fanboy de 12 ani de pe computergames.ro. Pina atunci incercati sa fiti mai realisti.
|
Status:
|
| |
Postat la 18 May 2008 13:45:02 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
eugen info:
|
eugen:
Se pare ca Offset engine si jocu o sa fie free intr-un an. Intel nu urmareste sa dezvolte jocul in sine ci sa inteleaga ce inseamna sa faci un engine si un joc pentru a-si imbunatati hardwareul. Deci v-a mai trece ceva timp pana sa vedem de ce e in state offset. Este insa o veste buna pentru dezvoltatorii de enginuri/jocuri.
|
Status:
Înregistrat pe: 14 Apr 2007 09:25:00
|
| |