| Mesaj |
Info autor |
Postat la 15 Feb 2008 18:22:10 Subiect: SoftImage XSI pentru programatori?
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
SoftImage XSI. Cine a mai lucrat cu ea si ce poate sa spuna? E un tool bun pentru un programator  ? Am vazut ca are interfata destul de curata, mult mai intuitiva ca 3dsm.
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 15 Feb 2008 22:28:47 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
daca te referi la export date/scena/modele/skeletons/anims etc., vezi COLLADA file format (XML), Feeling Software FCollada SDK, nu te mai chinui sa scrii exporter pt fiecare program de modelare.
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 15 Feb 2008 22:37:46 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Ma refer la programul de modelare 3D. Nu e vorba de format sau altceva. Vreau sa invat sa fac modele misto fara sa pun eu vertex cu vertex in milkshape  .
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 15 Feb 2008 22:39:42 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
eu iti recomand 3DSMAX, pentru mine a fost si ramane cel mai coder-friendly la partea de modelare...
|
|
| |
Postat la 15 Feb 2008 22:51:14 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
XSI e o prostie ca API. E gindit prost si implementat prost. Ca sa gasesti ceva in documentatie trebuie sa stii deja cum se face. Softimage sint genul care cred ca Doxygen inseamna documentatie. Totul este incredibil de complicat si de greu. Chestii facute intr-un mod simplu si intuitiv la case mai mari sint facute in XSI foarte complicat, imposibil de inteles si in final cu mai putina functionalitate.
XSI au ales VBScript ca limbaj de scripting pentru soft-ul lor. In 3D, unde toata lumea e obisnuita cu chestii care seamana cu C-ul, ei au venit cu Visual Basic. E oribil, e incet, nu stii cind sa folosesti DOM si cind sa folosesti GetValue(), nu stii cind o variabila e un handle catre un obiect sau un string cu numele obiectului. Au si JScript, e la fel de prost. Au si Perl si Python daca insisti. Merge sa-l vrajesti si din C#. Altii au un limbaj de scripting si iti faci treaba cu el, ei au 5 si tot iti smulgi parul din cap cind incerci sa faci o chestie banala.
XSI sint singurii care suporta nativ un singur renderer (mental ray) si n-au inteles cum functioneaza. In XSI nu poti sa faci un build cu plug-in-ul tau ca in alte locuri, cu Build din Visual Studio. Nu poti sa faci installer pentru plug-in. Trebuie sa dai clici prin el ca sa-ti faci "xsiaddons" si nu exista suport pentru facut asta automat, din command line. Trebuie sa suporti mesaje de eroare de genul "ERROR: unexpected error" din cauza unor SPDL-uri despre care spdlcheck.exe ala livrat cu el iti spune ca-s OK. Trebuie sa te chinui sa-ti faci UI-uri cu un API limitat si prost pentru ca au vrut ei sa arate next gen si sa skineze controalele din Windows. Trebuie sa suporti un script editor care juma' din timp are focus, are beam cursor, dar nu ia input pentru ca tot input-ul lor e bazat pe hook-uri globale, ca n-au stiut sa faca altfel.
Din punctul de vedere al artistului, XSI e un tool puternic si full-featured. Din punctul de vedere al programatorului si al aluia care vrea sa-l integreze intr-un pipeline, e extrem de prost. E mai prost decit Max, si asta spune multe. Si mai are si tupeul sa coste mult mai mult decit Maya.
Am lucrat pina acum la 2 proiecte "serioase" in care trebuia sa implementez aceleasi feature-uri in Maya, Max, Lightwave si XSI. Pentru XSI am scris cel mai mult cod si am avut de suportat cele mai multe "corner case-uri". XSI e singura platforma unde n-am putut sa implementez toate feature-urile. Peste tot s-a gasit o solutie (cu sau fara hack-uri, cu sau fara injuraturi), XSI e singurul unde e pur si simplu imposibil sa faci ce vrei.
Fuck it.
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani
|
| |
Postat la 15 Feb 2008 23:07:02 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
COLLADA + 3DSMAX/Maya = OK pentru playground and test
|
|
| |
Postat la 16 Feb 2008 10:44:11 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
Ioi nekitule ce-au facut din tine. Ti-au modificat si acuma semeni cu James Kirk
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
PR & Marketing
|
| |
Postat la 15 Aug 2009 23:01:09 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
radu0295 info:
|
radu0295:
Mie imi place XSI (mai ales versiunea 7.0 cu ICE) deoarece are interfata grafica usoara si daca prinzi tutorial bun e chiar foarte usor.
Half Life Decay forums:HeavyMech said: "In mother russia, alien kill half the human race"
|
Status:
Înregistrat pe: 15 Aug 2009 22:58:11
|
| |