Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Motoare 3D » Ogre3D sau Irrlicht?

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 09 Jan 2008 15:41:15    Subiect: Ogre3D sau Irrlicht?
xray info:

xray:

M-am tot uitat pe acest forum si am observat ca multi folosesc Irrlicht ca render engine pt proiectele lor si nu l-ar schimba pentru nimic in lume, apoi gasesc alt thread care spune ca Ogre3D este mai bun ca Irrlicht.

Nu am timp decat de unul. Crying or Very sad Il voi folosi in scopuri comerciale, si vreau sa stiu care are cea mai buna documentatie, comunitate de useri, si nu in ultimul rand performante.

Sper sa mi se raspunda cat de cat la intrebare, ca daca nu ma apuc de XNA Shocked, care imi face cu ochiul de ceva timp.

Status:
Înregistrat pe:
11 May 2007 12:04:44
Vârsta: 27 ani
Programator
Ice Future

Postat la 09 Jan 2008 16:45:20    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Desi nu am decat o vaga experienta cu ambele, mi-a placut mai mult Ogre (mai capabil). Insa Ogre e si mai greu de invatat decat Irr.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 09 Jan 2008 17:48:15    Subiect: < fara subiect >
pin46 info:   [banned]

pin46:

In ceea ce priveste performanta nici unul nu se deosebeste de celalalt semnificativ. Ambele au un pipeline de rendering bine facut, poate Irrlicht iese in fata un pic un pic, dar nu in mod decesiv. Ogre are materiale scriptabile care aduce un plus. La unelte pana nu demult Ogre a condus dar recent au aparut editoare pentru irrlicht iar cele vechi s-au imbunatatit. Daca esti firav la programare probabil o sa gasesti irrlicht mai usor de folosit. La ogre chiar si cele mai simple tutoriale incep cu funtion overriding si tot felu de suceli.

Status:
Înregistrat pe:
06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing

Postat la 09 Jan 2008 20:41:41    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Irrlicht e mult, mult, mult mai user-friendly. Exemplele sunt bine descrise si explicate, cu un scop clar. E rapid, usor de folosit si open-source. Poti foarte usor sa-l modifici in momentul cand te simti in stare. Si e un singur dll de <2 mb fara sute de abureli Very Happy

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria

Postat la 10 Jan 2008 09:52:27    Subiect: < fara subiect >
Raul info:

Raul:

intradevar Irrlicht este mai prietenos si ai si sursa la dispozitie. dar per total trebuie sa stii ca mai toate engine-urile acestea au cam aceeleasi perfomante... Rolling Eyes

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games

Postat la 10 Jan 2008 11:22:31    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

Ca ziceai de Xna ca iti face cu ochiul, sa sti ca nu poti face jocuri comerciale cu xna asa cum este el acuma din cate am inteles eu. Va exista o varianta pro pe bani, dar nu cu asta. In schimb sa faci jocuri cu XNA e joaca de copii. Mai ales in versiunea 2.0 au facut din content management pipeline o bijuterie.

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment

Postat la 10 Jan 2008 12:56:04    Subiect: Re:
xray info:

xray:

meeshoo a scris:

Ca ziceai de Xna ca iti face cu ochiul, sa sti ca nu poti face jocuri comerciale cu xna asa cum este el acuma din cate am inteles eu. Va exista o varianta pro pe bani, dar nu cu asta. In schimb sa faci jocuri cu XNA e joaca de copii. Mai ales in versiunea 2.0 au facut din content management pipeline o bijuterie.

Eu am inteles ca cele pentru XBOX necesita o mica taxa, iar pt windows se poate face incepand de la versiunea Express. Problema este cu folosirea suportului LIVE pt jocuri de retea, acolo e nevoie de nu stiu ce aprobare de la Microsoft.

Status:
Înregistrat pe:
11 May 2007 12:04:44
Programator
Ice Future

Postat la 10 Jan 2008 15:07:18    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

Ca sa poti pune jocurile pe Xbox, tre sa fi membru al XNA creators club (100$ pe an parca) ca sa iti dea softul necesar pentru xbox. Jocurile am inteles ca se distribuie prin Xbox live, si cred ca de aia ai nevoie de aprobare. Nu stiu exact cum se publica, eu ma tot joc cu tutoriale acuma dar n-am incercat sa dau Publish inca la vreun proiect.

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Programator
Jungle Troll Entertainment

Postat la 10 Jan 2008 15:47:08    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Ogre sau irrlich au suport ptr linux ? Nu de alta dar mi-e greu sa caut la ei pe site Smile
Si daca nu, exista vreun engine sa mearga si pe linux ?

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45

Postat la 10 Jan 2008 15:55:24    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Irrlicht merge sigur.
http://irrlicht.sourceforge.net/features.html#platforms

Ultima editare efectuată de boboS pe 10 Jan 2008 15:59:00; 1 editări în total

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 10 Jan 2008 16:38:41    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Ambele merg pe Linux. Ogre merge si pe OSX, Irrblabla nu stiu.

Ogre e "mai puternic" dar e un cosmar pina faci o aplicatie care sa-l foloseasca. 41 de DLL-uri (daca vrei si debug, si vrei), 5 fisiere cfg, zeci de timpenii inutile pe care trebuie sa le faci la initializare ca sa-l convingi sa-si gaseasca propriile resurse. In plus in debug merge incredibil de prost din cauza ca unii iubesc OOP-ul nenatural de mult si ai timpi de compilare inacceptabili din motive de inclus totul, peste tot (si template-uri unde nici cu gindul nu gindesti). Poti face upgrade de la "incredibil de incet" la "incet" in debug daca ti-l compilezi singur in loc sa folosesti build-ul precompilat de pe site si daca, spre diferenta de iubitorii patentati ai STL-ului, ai auzit de _SECURE_SCL. Daca esti ninja pierzi doar o zi incercind sa-l convingi sa mearga cum vrei tu, daca nu esti o sa petreci o luna incercind sa descoperi cum faci sa-ti tii si debug-ul si release-ul in acelasi director, in conditiile in care ambele insista sa incarce Plugins.cfg. Modul in care construiesti materiale este mirobolant. Cind ai o eroare de compilare intr-un shader crapa aplicatia, desi in restul timpului stie sa-ti faca codul mare si incet impinzind totul cu exceptii. Cind il opresti undeva in debug sa nu te uiti in callstack, ca dai in palpitatii daca incerci sa numeri adincimea. In rest, sute de mii de linii de cod pentru aceeasi functionalitate pe care o obtii de la un framework de demo-uri oarecare, cum ar fi ala de la ATI. O nestemata a software engineering-ului modern, ce mai.

Irrcumilcheama e o bataie de joc, dar macar poti sa incepi sa-l folosesti fara sa-ti consumi nervii cu zece mii de singletoni in cinci mii de DLL-uri pe care trebuie sa-i initializezi intr-o ordine stricta. Pe de alta parte, cineva de la Irrcacat a dedus ca e nevoie de o functie numita fast_atoi() si ca vectorul trebuie sa fie template, deci o sa gasesti in el aberatii fara numar, fara numar, fara numar. Daca e primul engine 3D pe care-l vezi o sa ai si neasemuitul bonus sa crezi ca asa e normal sa stea lucrurile.

Bine-ai venit in lumea minunata a engine-urilor 3D open source.

LE: a, da, sa nu uitam, cu Irrmuci beneficiezi si de nu unul, ci DOUA rasterizer-uri software, din care nici unul nu merge. Ai unul care merge repede (adica 20 de FPS intr-un geam minuscul) dar sare juma' din triunghiuri si unul care merge cu 1 FPS in 320x240 dar deseneaza aproape ce trebuie, aproape tot timpul. E imbucurator sa vezi ca resursele de dezvoltare se duc in directia cea buna.

Ultima editare efectuată de Dark pe 10 Jan 2008 16:41:29; 2 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 10 Jan 2008 19:10:28    Subiect: Trebuia sa intrebi alceva
GameGodN info:

GameGodN:

Ca motoarele 3d sa mearga si pe Linux sau alte sisteme de tip Unix trebuie doar sa aiba suport pt Open Gl si atat. Dar cred ca amandoua au suport pt Direct X si Open Gl. Am mai auzit de inca unu care se cheama G3D si se poate face ceva similar cu Ogre3D. Sau cauta pe site Gnu sau altele open
sorce, ca ai sa gasesti o multime de asfel de librari. Wink

Design game for all to have funn and play them with addiction. Do not bore them and give all what they want if you cann.

Status:
Înregistrat pe:
16 Oct 2007 12:47:38
Game designer

Postat la 10 Jan 2008 19:28:37    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Geaba suporta OpenGL daca are input cu DirectInput sau, in general, foloseste o librarie platform dependent. Deci OpenGL e o conditie necesara dar insuficienta.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 10 Jan 2008 19:31:01    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Chiar trebuie suport linux pentru un engine 3d ? Cati gameri sunt pe linux si cati pe windows. Diferentele sunt mari asa ca poti sa nu faci deloc pe linux, totusi exista solutii ca wine sau cedega care emuleaza pe linux, mai prost, dar emuleaza jocuri de pe windows.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 10 Jan 2008 19:37:47    Subiect: Re:
Rimio info:

Rimio:

MithY a scris:

Chiar trebuie suport linux pentru un engine 3d ? Cati gameri sunt pe linux si cati pe windows. Diferentele sunt mari asa ca poti sa nu faci deloc pe linux, totusi exista solutii ca wine sau cedega care emuleaza pe linux, mai prost, dar emuleaza jocuri de pe windows.

Trebuie sa iti dau dreptate la faza asta, dar sunt de parere ca nu e bine ca M$ sa aiba monopolul la platforme de jocuri. Macar sa tinem in viata o portita de scapare din ghearele Windows&Co.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 01:24:41 24.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved