DSH a scris:
back to the main topic:
ce am observat este ca majoritatea codurilor de tic-tac-toe in C# sunt cu mult mai lungi decat cele C++

, dar rezultatul este acelasi.
cat despre doom 3 am sa incerc sa gasesc iar articolele respective si le postez aici
Gogule, fii atent ca azi, de ziua nationala a natiunii, ma simt generos si fac un pustiu de bine explicindu-ti chestii. Promit ca nu se va mai repeta.
1. Cauta pe google "doom 3 sdk". Inauntru se afla game code-ul lui Doom 3. Downloadeaza si vezi daca gasesti C# p-acolea. Iti promit solemn ca daca in gamecode nu-i C#, nici in render n-o sa gasesti.
2. JIT nu e "adus de C#". Esti sigur ca stii ce-i ala JIT?
3. In C# nu economisesti RAM. Dimpotriva, footprint-ul unui sistem care foloseste garbage collection o sa fie mai mare decit intr-un sistem unde faci memory management manual, pentru ca obiectele orfane ramin alocate un timp pina sa se sinchiseasca GC-ul sa le duca la gunoi. Probabil n-ai inteles nimic din ce-am zis pina aici, dar asta ar trebui sa fie un indiciu ca mai bine taci decit sa vorbesti in necunostinta de cauza.
4. Nu exista jocuri AAA facute in C# sau alte prostii asemanatoare. Exista firme de jocuri care folosesc C# pentru tool-uri (editoare, chestiuni), dar nimeni care are toate tiglele pe casa nu implica limbaje "managed" in jocul propriu-zis.
5. Nu mai crede tot ce citesti pe internet. Totusi, daca gasesti "articolul" unde scrie ca Doom 3, HL2 si "multe altele" sint facute in C#, da-l, sa ridem si noi de prostia altora.
6. C# nu merge decit pe PC (XNA nu se pune din motive pe care oricum nu le-ai intelege, crede-ma pe cuvint). Pe scurt, din jocurile de PC nu prea se scot bani, deci consolele dicteaza in mare masura ce limbaj se foloseste in programarea de jocuri. Adica C++.
7. Daca pina si tie ti-e clar ca nu stii despre ce vorbesti, nu mai vorbi. Experienta ta in domeniul asta e nula, iar din cite bag de seama experienta in programare in general e tot pe-acolo. Nu poti sa ascunzi nestiinta folosind acronime gen JIT; aia care stiu despre ce e vorba vor ride si mai tare de tine. Ramii deocamdata la X si 0 al tau si nu te mai arunca la discutii de principiu despre lucruri care te depasesc.
8. La multi ani.