Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Devlogs » Game designer Caut echipa

Pagina 4 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 04 Dec 2007 23:19:17    Subiect: Re: Apropo de engleza
Jinx info:

Jinx:

a scris:

Americanii au conceput limbajele de programare si nu romanii , nici alte natii care daca probabil au scris limbaje de prog in limba lor natala, cele facute de americani sunt cele mai folosite dar si cele mai populare. Si in ultimiu rand ei sunt vorbitorii de limba engleza.

Am spus eu altceva?
a scris:

Eu stiu ce inseamna cuvintele ce le postati acolo si nu mai ziceti ca nu stiu engleza. Si daca zici sa scriu ceva in romana de ce functiile alea If, Else samd sunt scrise in limba romana cu cuvinte romanesti.

Ca sa fiu sigur ca le intelegi tu.
a scris:

Si apropo de Limbajul Pascal in varianta ro, care probabil e printre singurele scrise in ro, Cand ai sa treci la alte limbaje de programare scrise in engleza nu o sa te prea descurcii daca nu stii engleza. Eu Cred ca e facut pentru copii si nu inteleg rostul sa-mi aratati chestii dinastea nerelevante pentru programatrii seriosi.

Sorry man, eu nu folosesc Pascal. Am folosit cand eram mai mic, dar varianta in engleza. So STFU if you don't know what you're talking about. Wink
Sincer sa fiu tot ce am vorbit acolo era ca sa te ajute pe tine. Ma intreb de ce nu ti-ai completat profilul calumea. Ai si tu macar 14 ani?

a scris:

Nu am vazut nici o firma sa se apuce sa faca un limbaj De programare in limba tarii in care il vinde.(Vorbesc la general nu in particular)

De obicei cine se ocupa de producerea limbajelor de programare sunt firme internationale. Nu stiu nici o firma care sa faca un IDE/compiler pentru o singura natiune, fie in engleza, fie in orice alta limba.

a scris:

Iar cauza din care gresesc la scris e din cauza ca ma grabesc nu de ce nu stiu Limba Engleza. Confused Cool Wink Neutral

Ce e cu graba asta?
Eu zic sa stai deoparte, sa studiezi ce se discuta pe aici, sa intrebi daca nu stii ca nu-ti face nimeni nimic, iar mai apoi, cand esti asa sigur ca ai invatat ceva, sa mai postezi. Crede-ma membrii forumului se poarta incredeibil de frumos cu tine daca nu actionezi ca un necunoscator care vrea sa para ceea ce nu e (like I did a long time again... and I still do it sometimes).

Pentru prima data in viata (sa se consemneze in Istoria Gamedevului Romanesc), sunt partial de acord cu Cristy10best.

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 05 Dec 2007 20:40:39    Subiect: Am gasit 2 membrii
GameGodN info:

GameGodN:

Am 2 oameni care sunt acum in echipa cu mine. Mai astept cu interes inca cativa membrii, ca apoi sa ducem proiectul propus de mine la final.

Amindoi sunt programatorii si mai am nevoie de unu sau doi Modelatrii 3d, si eventual cineva sa-mi faca efetele sonore. Poate inca 1-2 programatrii, e suficiemnt. Sa vad de ce am nevoie.

In curand o sa propun proiectul meu pe forum. Ar fi bine sa incercati paina in
primavara. Cu cat mai rapid cu cat mai bine.

Sunt interesat sa ne inscriem si sa participam la concursul Level "Tu faci Jocurile" cu jocul facut de noi. Trebuioe sa il terminam inainte de Data inscrierii in concurs. Idea Cool

Design game for all to have funn and play them with addiction. Do not bore them and give all what they want if you cann.

Status:
Înregistrat pe:
16 Oct 2007 12:47:38
Vârsta: 27 ani
Game designer

Postat la 05 Dec 2007 22:55:47    Subiect: < fara subiect >
c0mas info:

c0mas:

Pai nu a trecut data aia ? ca pe site e tot 10.11.2007

Do what you love, money will follow!

Status:
Înregistrat pe:
19 Apr 2007 13:41:50
Vârsta: 35 ani
Programator
Dream Builder Studios

Postat la 06 Dec 2007 10:46:15    Subiect: Reply
GameGodN info:

GameGodN:

Eu vreau sa participam la concursul urmator. De anu viitor, Adica 2008. Ca asta s-a incheiat. "Tu Faci Jocurile" De la revista Level.

Design game for all to have funn and play them with addiction. Do not bore them and give all what they want if you cann.

Status:
Înregistrat pe:
16 Oct 2007 12:47:38
Vârsta: 27 ani
Game designer

Postat la 17 Apr 2008 19:42:27    Subiect: < fara subiect >
Vaipa info:

Vaipa:

O, s-a terminat? Cind? Da cind a inceput ?

PS: Apropos, ca am vazut ca a zis cineva o treaba mai sus.. Un game designer nu trebuie sa fie artist. Un game designer trebuie sa stie ce si cum sa faca, ce e posibil, ce nu, cum sa vorbeasca cu toti membrii echipei pe limba lor (programare, level design, grafica, sunet). Per total un game designer cu background de programator este MULT mai valoros decit unul artist. Spun asta pt ca virgula cu vise si idei aberante nu ajungi niciunde.

Ultima editare efectuată de Vaipa pe 17 Apr 2008 19:46:44; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2007 10:50:06
Vârsta: ? ani
Dream Builder Studios

Postat la 17 Apr 2008 20:20:43    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Good job vaipa, now maybe he's coming back Smile. (glumesc, nu o lua personal Razz)

Concursul Level? A mai auzit cineva de el? A avansat de la stadiul de gluma proasta?

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 17 Apr 2008 21:09:26    Subiect: < fara subiect >
Vaipa info:

Vaipa:

N-am ce sa iau personal Wink. Cui nu-i convine adevarul sa nu ma creada :>

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2007 10:50:06
Dream Builder Studios

Postat la 19 Apr 2008 03:12:58    Subiect: Re:
Jinx info:

Jinx:

Rimio a scris:

Good job vaipa, now maybe he's coming back Smile. (glumesc, nu o lua personal Razz)

Concursul Level? A mai auzit cineva de el? A avansat de la stadiul de gluma proasta?

Yeah, now it's a myth. Smile

Vaipa a scris:

O, s-a terminat? Cind? Da cind a inceput ?

PS: Apropos, ca am vazut ca a zis cineva o treaba mai sus.. Un game designer nu trebuie sa fie artist. Un game designer trebuie sa stie ce si cum sa faca, ce e posibil, ce nu, cum sa vorbeasca cu toti membrii echipei pe limba lor (programare, level design, grafica, sunet). Per total un game designer cu background de programator este MULT mai valoros decit unul artist. Spun asta pt ca virgula cu vise si idei aberante nu ajungi niciunde.

Da, un game designer nu trebuie sa fie si concept artist. Dar daca nu e, trebuie sa-si piarda timpul stand pe langa concept artist si explicandu-i pas cu pas cum vrea sa fie personajele. Pentru game design document nu te ajuta cu nimic sa ai cunostinte de programare. Astea sunt decesare pentru documentul tehnic, care de obicei nu e facut de designer, ci de lead programmer. Rolling Eyes

Ah, si game design document-ul final trebuie sa fie atat de bine explicat, incat ceilalti membrii ai echipei sa-l inteleaga fara sa fie nevoie sa mai puna nici macar o intrebare. Wink

Vezi ca sunt pe gamedev.net cateva tutoriale cap-coada care te invata pasii realizarii unui design pentru un joc.

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 19 Apr 2008 13:01:59    Subiect: < fara subiect >
c0mas info:

c0mas:

Hehe, cred ca stie bine Vaipa ce trebuie sa faca un game designer ... ca nu degeaba e senior Wink

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Dream Builder Studios

Postat la 19 Apr 2008 13:53:13    Subiect: Re:
Jinx info:

Jinx:

c0mas a scris:

Hehe, cred ca stie bine Vaipa ce trebuie sa faca un game designer ... ca nu degeaba e senior Wink

Atunci de ce face constatari gresite? Rolling Eyes

Inca o data, dezavantajul in a nu stii sa faca concept art este ca trebuie sa-si piarda mai mult timp stand pe langa concept artisti, iar dezavantajul in a nu stii programare este ca va trebui sa piarda mai mult timp la revizuirea documentului de design. Cum oricum GDD-ul e revizuit de cateva ori pana la varianta finala, nu mi se pare o pierdere asa mare pe langa primul dezavantaj evidentiat mai sus.

Ultima editare efectuată de Jinx pe 19 Apr 2008 13:57:40; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 19 Apr 2008 14:52:52    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Eu n-am vazut in viata mea pe cineva angajat ca game designer care sa se ocupe cu pictat concepte. Nesurprinzator, pentru asa ceva exista oameni angajati pe post de concept artist. In zilele noastre nu prea ai timp sa faci 2 job-uri intr-o firma de jocuri decit daca stai 16 ore la birou. Game designer-ul, in caz ca exista o problema de terminologie, se ocupa cu facerea regulilor jocului (systems design) si evenimentelor din joc (mission/quest/map/etc. design). In aceasta intreprindere, calitatile de pictor ii sint utile mai mult nu.

Mi se pare un pic arogant si destul de penibil sa te apuci sa trimiti pe cineva care, totusi, lucreaza pe postul sus-numit intr-o firma reala sa citeasca tutoriale de game design pe gamedev.net. Mai ales cind aduci de vreo 2 ori in discutie miticul "game design document", un lucru ce traieste mai mult in imaginatia scriitorilor de tutoriale pe uscat (adica, mai putin poetic, aia care de fapt n-au facut jocuri niciodata). Mentionarea magicului GDD este de obicei un indiciu ca in discutie s-a strecurat cineva care a citit multe tutoriale si teorii dar sta cam slab la capitolul practica.

Uneori se exagereaza valoarea cunostintelor de programare pentru un game designer, dar in mod cert este mai mare decit valoarea talentului de desenator. Ca game designer o sa fii fortat la un moment dat sa lasi GDD-ul cel fermecat in pace si sa implementezi ce-ai elucubrat pe-acolo. Mai editezi niste parametri, mai pui un spawner, mai faci un trigger. Sigur, poti sa realizezi o varianta mioritica de Valve modelata dupa reclama la Unirea, unde formezi un cabal in spatele basculantei si-i dictezi unui Dorel programator viziunea ta despre ce trebuie sa faca monstruletii. In lumea reala insa o sa-ti puna cineva in brate un tool (sau, in cazurile nefericite, un fisier text) si o sa-ti zica sa te descurci. Mai rau, cind faci systems design, ideile tale marete vor ajunge cod. Degeaba iti pui heading-uri si colorezi paragrafe in Word in neasemuit de frumosul GDD daca trebuie sa vina cineva dupa tine si sa refaca tot, pentru ca sistemul tau de combat este descris in termenii "vreau sa te bati ca-n Soulcalibur". De obicei trebuie sa fii in stare sa intri un pic in detalii, cum ar fi conditii, state-uri, timing-uri, socoteli si sa nu faci ceva ce are nevoie de God's Own Computer pentru 1 FPS. Este destul de util sa poti descrie si tool-ul cu care se vor edita parametrii sistemului pe care tocmai l-ai nascocit, si sa nu arate asa, ca vorba aia, cineva trebuie sa itereze rapid cu nascocirea ta.

In fine, putem povesti multe despre abilitatile unui Game Designer Extraordinaire care scrie, picteaza, programeaza si in general se comporta ca un adevarat Om al Renasterii. Cert este ca aia care sint deja designeri n-au nevoie de sfaturi despre ce abilitati sa-si cultive, iar aia care se dau in barci si teorii inspirate din tutoriale de pe gamedev.net au deja suficiente surse din care sa traga tot felul de concluzii gresite despre stofa necesara unui designer "de succes". Nu avansam in nici un fel cunoasterea umana (nici macar pe plan local) aberind despre timpul pierdut de designeri la biroul concept artist-ului atita timp cit nu am vazut fenomenul respectiv in practica. Deci mai bine stam cuminti in banca noastra.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 19 Apr 2008 17:04:45    Subiect: < fara subiect >
c0mas info:

c0mas:

Atunci de ce face constatari gresite?
poti sa fi mai explicit ?

Good point Dark Wink din pacate in ultima vreme am vazut si eu munti de documente facute de designeri care nu au haba de ce pot face toolurile (pe care ei le-au cerut)

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Dream Builder Studios

Postat la 19 Apr 2008 20:30:57    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Eh, GDD... as avea si eu nevoie de asa ceva, dar numai nu reusesc sa ma apuc de ceva clar. Cand am chef sa fac ceva pentru proiect, prefer ceva programare. Si pana acum nu am avut deloc probleme in comunicarea cu "artistii" de concepte. Le-am spus pe scurt ce vreau si mi-au dat. Nu a trebuit sa le explic, ca, na, ei sunt artistii, nu eu. Smile Si sunt multumit.

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Postat la 19 Apr 2008 21:30:40    Subiect: Re:
Jinx info:

Jinx:

Sa inteleg ca trebuie sa iau exemplu de la game designerii romani, care fac parte din niste foarte renumite (pe forumul asta) echipe de game development si sa ignor sfaturile celor de pe gamedev.net, care (unii dintre ei) au ceva vechime in domeniu si au facut (sau fac) parte din echipe / companii cunoscute in toata lumea? Daca imi aduci un motiv suficient de bun pentru care sa fac asta, o sa ma comport ca si cum nici n-as fi auzit de gamedev.net. Wink

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 19 Apr 2008 21:48:43    Subiect: Re: Re:
night_hawk info:

night_hawk:

Jinx a scris:

Sa inteleg ca trebuie sa iau exemplu de la game designerii romani, care fac parte din niste foarte renumite (pe forumul asta) echipe de game development si sa ignor sfaturile celor de pe gamedev.net, care (unii dintre ei) au ceva vechime in domeniu si au facut (sau fac) parte din echipe / companii cunoscute in toata lumea? Daca imi aduci un motiv suficient de bun pentru care sa fac asta, o sa ma comport ca si cum nici n-as fi auzit de gamedev.net. Wink

Heresy War. Faptul ca tutorialele alea nu te-au ajutat cu nimic pe tine.
2 motive Very Happy Do I get a free cookie?

Ultima editare efectuată de night_hawk pe 19 Apr 2008 21:49:20; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Pagina 4 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 17:07:02 10.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved