| Mesaj |
Info autor |
Postat la 04 Dec 2007 15:37:32 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Moş Crăciun info:
|
Moş Crăciun:
Asta e singurul one-man project gold peste care am dat  . Asa toti avem proiecte incepute, lucrate doar de noi...
Santa Claus is real!
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2007 09:53:02
Vârsta: 121 ani
Programator
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 15:44:04 Subiect: Apropo de cel care a facut un joc de unu singur
|
|
|
GameGodN info:
|
GameGodN:
Eu vrea sa incerc ceva cu un program Free si open sorce. Da e one man show dar a reusit singur pt ca motorul grafic e facut tocmai ca sa il folosseti cu minim efort in programare. Nu cred ca ar fi reusit sa faca de unul singur asta daca nu folosea acea aplicatie. E mult mai greu sa fi facut fara acel engine.
Design game for all to have funn and play them with addiction. Do not bore them and give all what they want if you cann.
|
Status:
Înregistrat pe: 16 Oct 2007 12:47:38
Vârsta: 27 ani
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 15:48:44 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Da, si e greu ca cineva sa aibe nevoie de level editor sau de cineva sa se acupe de poveste avand in vedere ca fiecare vrea sa-si expuna propria poveste si propriul gameplay. Nu stiu ce sa zic, parca eu nu concep ca daca as face parte dintr-o echipa sa zicem ca programator sa vina altcineva sa faca povestea si gameplay-ul.
Una la mana cel care face gameplay-ul si nivelele (sau ce face) trebuie sa fie programator deoarece cred ca ei sunt cei mai in masura sa faca un gameplay/poveste/nivele care sa nu intre in conflict cu resursele limitate, resurse care tin si de echipa (timp si altele) dar si de limita impusa de hardware.
Just my opinion..
GameGod ai zis ca tu faci story si gameplay. Cum vrei sa faci un joc de unul singur ?
Ultima editare efectuată de boboS pe 04 Dec 2007 15:50:19; 1 editări în total
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 15:52:48 Subiect: Re:
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
boboS a scris: Da, si e greu ca cineva sa aibe nevoie de level editor sau de cineva sa se acupe de poveste avand in vedere ca fiecare vrea sa-si expuna propria poveste si propriul gameplay. Nu stiu ce sa zic, parca eu nu concep ca daca as face parte dintr-o echipa sa zicem ca programator sa vina altcineva sa faca povestea si gameplay-ul. Una la mana cel care face gameplay-ul si nivelele (sau ce face) trebuie sa fie programator deoarece cred ca ei sunt cei mai in masura sa faca un gameplay/poveste/nivele care sa nu intre in conflict cu resursele limitate, resurse care tin si de echipa (timp si altele) dar si de limita impusa de hardware. Just my opinion.. 1) Team work, my friend. Team work! 2) Wrong! Un level designer/game designer trebuie sa fie artist. Pe programator poate sa-l doare in cot de arta (dar nu neaparat). Fiecare pe profilul lui zic eu. Adica daca te pricepi la programare nu inseamna si ca ai idei bune de jocuri, dar este posibil. Intradevar, jocul dat ca exemplu de Mos Craciun (ce ciudat suna  ) nu este facut "from scratch". Cel mai bun exemplu pe care-l am pe moment este jocul lui nekitu. boboS a scris: GameGod ai zis ca tu faci story si gameplay. Cum vrei sa faci un joc de unul singur ? Cu Game Maker.
Ultima editare efectuată de Jinx pe 04 Dec 2007 15:55:35; 3 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 17:13:05 Subiect: Prerea mea Despre un joc facut de unu singur.
|
|
|
GameGodN info:
|
GameGodN:
Eu cred ca e de ajuns sa ai iddei si ceva concepte de gamedesign, ca restu se poate invata chiar daca esti noob. Trebuie doar sa fii inventiv. Adica sa iti faci singur unelete ca sa iti faci munca mai usoara. SA zicem ca programezi motorul grafic in C++ si rest de tigere si ai in limbaj de scripting ca LUA sau altele de genu asta. Si despre motorul grafic sa zicem ca poti de exemplu sa folosesti codul sursa al programului Blender cu care poti face scene si are integrat si un motor fizic. Deci nu e chiar imposibil. Adevarul e ca o sa ia mai mult timp daca il faci de unu singur.
Design game for all to have funn and play them with addiction. Do not bore them and give all what they want if you cann.
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 18:33:48 Subiect: Re: Apropo de ce oameni caut?
|
|
|
PleaseDeleteMe info:
|
PleaseDeleteMe:
a scris: "tolls" "World of Darcknes" "Artworck-eri" nu vreau sa fiu rau, dar ai o problema mare cu limba engleza, mai ales la partea "ck"  ma mir cum de nu este adresa ta de mail asa: du ckenf2006@yahoo.com ...  (in loc de dukenf2006@yahoo.com ) baga cuvinte in romana vere, ca nu degeaba ne-am luptat cu turcii
mi-as schimba username-ul, dar mi-e lene sa dau email administratorului
|
Status:
Înregistrat pe: 16 Mar 2007 03:57:46
Vârsta: ? ani
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 18:54:42 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
Oricum daca folosesti un motor grafic deja facut, inseamna ca nu ai mai facut jocul de la 0. Apoi iti mai trebuie fizica, sunet, retelistica (networCKing  ) etc. Si tot mai ai de munca. Pentru partea de modelare trebuie sa ai si ceva simt artistic, ceea ce nu se invata (doar se extinde la scolile de arte  ).
Ultima editare efectuată de Jinx pe 04 Dec 2007 18:55:26; 2 editări în total
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 19:08:16 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
World Executor info:
|
World Executor:
 Discutie degeaba, adica fara bani sau pe gratis
The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 04:23:24
Vârsta: 132 ani
PR & Marketing
Evolution Vault (Iasi)
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 19:19:15 Subiect: Nu am probleme cu engleza
|
|
|
GameGodN info:
|
GameGodN:
Adevaru e ca scriu prea repede ca sa pot corecta ceva si nu vad imiediat ce am scris gresit. Si mai este o problema: pe forum fonturile folosite sunt prea mici. Si nu se gasesc imediat greselile din cauza asta. Sa ii spuneti lui nechitu sa faca font-uri mai mari. De 11-12 sa fie mai vizibile E lol ca trebuie sa verific de prea multe ori; ca textul e prea mic cand il scriu. Si apropo de limba Romana? De ce Limbajele de programare contin numai cuvinte in limba engleza. De ce sa traduc un cuvant din limba engleza cand in Limba lui e cel mai bine de inteles. cum poti sa traduci ceva, care apoi va fi retradus ca sa gasesti asta pe net daca e in limba engleza?
Ultima editare efectuată de GameGodN pe 04 Dec 2007 19:26:23; 1 editări în total
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 19:22:21 Subiect: Re: Nu am probleme cu engleza
|
|
|
MithY info:
|
MithY:
a scris: Adevaru e ca scriu prea repede ca sa pot corecta ceva si nu vad imiediat ce am scris gresit. Si mai este o problema: pe forum fonturile folosite sunt prea mici. Si nu se gasesc imediat greselile din cauza asta. Sa ii spuneti lui nechitu sa faca font-uri mai mari. De 11-12 sa fie mai vizibile E lol ca trebuie sa verific de prea multe ori; ca textul e prea mic cand il scriu. Butonul EDIT nu e pus degeaba pe forum, daca nu vezi fonturile se poate rezolva fara sa schimbe nekitu nimic. Tii pe CTRL si dai de scrollul de la mouse si se maresc/micsoreaza fonturile singure. Ma serios.. gandeste-te ca tu aici ne faci o impresie despre tine si nu da prea bine o faza gen "artworckuri" mai ales repetata in mai multe posturi.
Ultima editare efectuată de MithY pe 04 Dec 2007 19:22:59; 1 editări în total
gamedev for life
|
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 19:30:07 Subiect: Ce rapid ma trezesc cu raspunsurii
|
|
|
GameGodN info:
|
GameGodN:
Nici nu postez bine ceva pe forum si deja imi faceti observatii.  Data viitoare sa faceti inserturi si cu cea cea am scris dupa acea. Si dupa aia postati.
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 20:01:35 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Jinx info:
|
Jinx:
Din cate stiu exista Pascal in limba romana. Dar ce ti se pare asa de greu sa inveti cateva cuvinte cheie? Uite cateva pe care le gasesti in majoritatea limbajelor de programare: IF = daca ELSE = in caz contrar SWITCH = schimba (intre mai multe optiuni) CASE = caz VAR = variabila INTEGER = numar intreg STRING = sir, sfoara, fibra, filament (aici: insiruire de caractere) CHAR (character) = caracter LONG = lung SHORT = scurt etc. Mai multe cuvinte in limba engleza gasesti in meniul IDE-ului decat in limbaj. [ foloseste Hallo ] LE: In Firefox: View -> Text Size -> Increase, iar in IE: View -> Text Size -> Largest. LLE: Buy a 19" monitor!
Ultima editare efectuată de Jinx pe 04 Dec 2007 20:08:41; 7 editări în total
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 20:44:56 Subiect: Re: Nu am probleme cu engleza
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
a scris: Si apropo de limba Romana? De ce Limbajele de programare contin numai cuvinte in limba engleza. De ce sa traduc un cuvant din limba engleza cand in Limba lui e cel mai bine de inteles. cum poti sa traduci ceva, care apoi va fi retradus ca sa gasesti asta pe net daca e in limba engleza? Huh, daca nu stii engleza nu ai nici o sansa nicaieri. Mai ales in job-uri legate de IT. Numa utilizatorii casnici au "dreptul" sa ceara soft-uri in limba lor  .. Nu ma refer la cazul asta in special.
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 21:15:09 Subiect: Apropo de engleza
|
|
|
GameGodN info:
|
GameGodN:
Americanii au conceput limbajele de programare si nu romanii , nici alte natii care daca probabil au scris limbaje de prog in limba lor natala, cele facute de americani sunt cele mai folosite dar si cele mai populare. Si in ultimiu rand ei sunt vorbitorii de limba engleza. Eu stiu ce inseamna cuvintele ce le postati acolo si nu mai ziceti ca nu stiu engleza. Si daca zici sa scriu ceva in romana de ce functiile alea If, Else samd sunt scrise in limba romana cu cuvinte romanesti. Si apropo de Limbajul Pascal in varianta ro, care probabil e printre singurele scrise in ro, Cand ai sa treci la alte limbaje de programare scrise in engleza nu o sa te prea descurcii daca nu stii engleza. Eu Cred ca e facut pentru copii si nu inteleg rostul sa-mi aratati chestii dinastea nerelevante pentru programatrii seriosi. Nu am vazut nici o firma sa se apuce sa faca un limbaj De programare in limba tarii in care il vinde.(Vorbesc la general nu in particular) Iar cauza din care gresesc la scris e din cauza ca ma grabesc nu de ce nu stiu Limba Engleza.
Ultima editare efectuată de GameGodN pe 04 Dec 2007 22:58:11; 2 editări în total
|
Status:
Game designer
|
| |
Postat la 04 Dec 2007 21:33:06 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
info:
|
:
Ba tu nu ai ce face de tot scrie prosti pe aici . Mai bine invata limbaje de programare si dupa aia vb . Si nu mai fi rasist
|
Status:
Înregistrat pe: 01 Jan 1970 02:00:00
Vârsta: 2012 ani
|
| |