Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Devlogs » Game designer Caut echipa

Pagina 5 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 19 Apr 2008 22:02:57    Subiect: Re: Re: Re:
Jinx info:

Jinx:

night_hawk a scris:

Heresy War. Faptul ca tutorialele alea nu te-au ajutat cu nimic pe tine.
2 motive Very Happy Do I get a free cookie?

M-au ajutat la fel de mult cat ma ajuta si sfaturile date de tine si Dark. Wink
Daca nu am pus in practica nu inseamna ca nici nu am invatat. Cam multe "nu"-uri... nu? Laughing

Ideea era sa-mi demonstrez de ce sa fac ca voi si nu ca aia. Asa pot sa combat si eu argumentele tale cu altele.

Ultima editare efectuată de Jinx pe 19 Apr 2008 22:06:01; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 19 Apr 2008 22:04:25    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

De fapt... daca nu pui in practica ce ai invatat, totul e egal cu 0.

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria

Postat la 19 Apr 2008 22:09:20    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

(edited previous post and...)

La ce ajuta sa fac un game design document care nu o sa fie folosit niciodata? Nu sunt game designer, m-am interesat numai pentru cultura mea generala.

Inca o data, poate nu ai inteles ideea, nu e in regula sa contrazici metodele cuiva, fara sa spui ce e gresit in ele si cum se poate corecta. Rolling Eyes

Ultima editare efectuată de Jinx pe 19 Apr 2008 22:09:35; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 19 Apr 2008 22:12:45    Subiect: Re: Re:
Dark info:

Dark:

Jinx a scris:

Sa inteleg ca trebuie sa iau exemplu de la game designerii romani, care fac parte din niste foarte renumite (pe forumul asta) echipe de game development si sa ignor sfaturile celor de pe gamedev.net, care (unii dintre ei) au ceva vechime in domeniu si au facut (sau fac) parte din echipe / companii cunoscute in toata lumea? Daca imi aduci un motiv suficient de bun pentru care sa fac asta, o sa ma comport ca si cum nici n-as fi auzit de gamedev.net. Wink

Tocmai iti spuneam ca nu trebuie sa nimic. Trebuie sa emiti pareri d-astea despre abilitatile utile pentru un game designer din experienta, nu din ce-ai citit prin tutoriale sau ce-ti sugereaza tie "bunul simt". Bunul simt se cheama in termeni stiintifici "pattern matching". Cind n-ai o referinta practica, bunul simt n-are pe ce sa faca "matching" si se transforma in prostul simt, in urma caruia ti se nazareste ca activitatea unui designer are legatura cu concept art-ul.

Trebuie si sa te abtii din catalogarea "constatarilor" altora drept incorecte pina cind o sa ai un mod de a le valida. In momentul de fata tu le validezi prin cunostinte second hand, luate dintr-un tutorial oarecare scris de un (wannabe) designer oarecare, care bag mina in foc ca nu-i tocmai o autoritate incontestabila in domeniu (de exemplu chestia aia de pe gamasutra e scrisa de asta). Adica or fi astia de pe-aci angajati la firme romanesti si demni de dispretul tau de internaut constiincios, dar nici Pac-Man World Rally nu ma face sa cad in adulatie.

Eu zic sa te angajezi intr-o firma (eventual din afara tarii, ca din cite zici astea romanesti sint sub nivelul tau) si sa vezi acolo cum sta cu concept art-ul. Si sa nu uiti sa ceri sa vezi GDD si TDD in prima zi de munca, iar dupa ce se opresc risetele sa le dai peste bot tuturor ca n-au urmat regulile pretioase pe care le-ai citit tu intr-un tutorial. Nu uita sa subliniezi singularul din "game design document", ca sa nu aiba noii colegi probleme in identificarea sursei care te-a lasat asa de credul si confuz.

LE:

Jinx a scris:

Inca o data, poate nu ai inteles ideea, nu e in regula sa contrazici metodele cuiva, fara sa spui ce e gresit in ele si cum se poate corecta. Rolling Eyes

Vezi ca ti-am zis in postul anterior de ce e util (desi nu neaparat necesar) ca un game designer sa aiba ceva cunostinte de programare, sau macar abilitati de a gindi structurat, ca un programator. Despre utilitatea redusa a abilitatilor de desenator va trebui sa ma (ne) crezi pe cuvint sau sa te convingi singur in practica. Despre partea aia cu frecventa modificarii GDD-ului si TDD-ului poti sa uiti, ala nu-i un argument. Poate ar fi util sa facem un snopes.com cu miturile celebre din industria de jocuri, sau o editie speciala Mythbusters.

Ultima editare efectuată de Dark pe 19 Apr 2008 22:39:00; 3 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 22 Apr 2008 16:10:05    Subiect: < fara subiect >
Vaipa info:

Vaipa:

Jinx, treaba cu game design-ul e foarte simpla. Se gindeste conceptul general al jocului, cam ce ar trebui sa se intimple in dinsul, dupa care incepi sa raspunzi la intrebarile "cum?" , "de ce?" , "cit?" si altele care pot aparea. Dupa ce ai raspuns in scris la toate intrebarile poti spune ca ai terminat treaba cu documentul de design. Cunostintele de programare iti formeaza o gindire algoritmica virgula care iti da posibilitatea sa pui cit mai multe asemenea intrebari corect, pentru a gasi raspunsuri.

Nu am nimic cu designerii care stiu sa dea si cu creionul pe hirtie, ba chiar ii admir. Insa, in procesul de productie, un concept art e mai bine sa fie facut de cineva care face full-time chestia asta, mai ales ca documentele de design si concept art-urile trebuiesc terminate in faza de preproductie. In aceasta faza, game designer-ul este cel mai solicitat si in mod sigur nu are timp sa faca niste concepte ok.

A, si inca o chestie.. un joc se poate face FARA concept art, atita timp cit ai referinte din belsug.

Ultima editare efectuată de Vaipa pe 22 Apr 2008 16:11:45; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
21 Apr 2007 10:50:06
Dream Builder Studios

Postat la 22 Apr 2008 21:44:25    Subiect: Re: Re: Re:
Jinx info:

Jinx:

Dark a scris:

Eu zic sa te angajezi intr-o firma (eventual din afara tarii, ca din cite zici astea romanesti sint sub nivelul tau) si sa vezi acolo cum sta cu concept art-ul. [...] Despre utilitatea redusa a abilitatilor de desenator va trebui sa ma (ne) crezi pe cuvint sau sa te convingi singur in practica.

Vorbesti de parca as fi un game designer wannabe. Cine te-a mintit? Wink
Nu -- repet - nu, inca o data - nu, subliniez nu -- vreau sa fiu un game designer! Laughing

Ultima editare efectuată de Jinx pe 22 Apr 2008 21:45:34; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 22 Apr 2008 23:19:29    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Nu-i neaparat sa te angajezi ca designer, dar poti sa vezi cum decurge treaba in toate departamentele indiferent ca esti programator, artist, designer, tester etc.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Pagina 5 din 5 [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Server time: 14:37:33 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved