Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Discuţii generale » Revista Gamedev.ro

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 08 Oct 2007 19:09:19    Subiect: Revista Gamedev.ro
Killy info:

Killy:

Poate e o idee proasta sau ... de ce nu ? De ce nu am "inventa" o revista Gamedev.ro . Adica ma refer la o revista care sa aiba in jur de 24 de pagini ( pentru ca probabil ar fi destul ) si sa apara lunar sau bilunar . Cu un CD care sa contina filme , etc despre Gamedev.ro si demo-uri , ma rog stiti voi ...

Poate as intra prea repede " in subiect " , dar numarul initial ar putea sa contina o rezentare a tuturor echipelor prezente pe Gamedev.ro ( 1 pagina pt fiecare , poze , etc ) . Si parca deja vad prima pagina ( sau primele ) cu istoria Gamedev.ro . Nu ar fi frumos ? Si e posibila ideea .

Stiu . Acum probabil va ganditi la faptul ca nu putem face un tiraj acceptabil de unii singuri . Dar ce , nu suntem cunoscuti ? Oare , de exemplu , Vogel Burda ( parca ei tiparesc Level ) nu ar putea sa ne ajute ?
Desigur ei tiparesc , ei primesc banii ( Razz ) . Sau o mica parte ( 10-20 % ) sa fie pastrata pentru Gamedev.ro , strict pentru sponsorizarea competitiilor . Oricum ar fi frumos sa avem o revista . Si sunt sigur ca vor fi destui interesati , mai ales cu niscaiva publicitate . Si articole , Slava Domnului , vom avea ...

Astept parerile voastre . Cat mai multe si cat mai la obiect Exclamation

Ultima editare efectuată de Killy pe 08 Oct 2007 19:09:57; 1 editări în total

Twiss Interactive .
Think Forward . Think Positive .

Status:
Înregistrat pe:
07 Oct 2007 13:20:46
Vârsta: ? ani
Programator
Twiss Interactive

Postat la 08 Oct 2007 19:16:24    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

Smile ce visator
poate intr-un viitor, speram nu foarte indepartat, se va materializa si aceasta idee, pana atunci mai e cale lunga...

vezi http://gamedev.ro/forum/topic/541

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 08 Oct 2007 19:22:05    Subiect: Da...
Killy info:

Killy:

Bine , vise , cum spui tu . Dar de ce nu se poate cat de curand ? Adica stim ca cei de la Level deja ne-au recunoscut . Sau am putea vorbi cu alta editura . Nice ideea cu cartea , mi se pare foarte buna . Imi pare rau ca sunt asa de visator dar asta e . De ce sa nu incercam ? Sad

Ultima editare efectuată de Killy pe 08 Oct 2007 19:26:50; 1 editări în total

Twiss Interactive .

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Twiss Interactive

Postat la 08 Oct 2007 19:37:58    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Inca nu am avea ce sa scriem in ea, poate prezentam echipele in prima editie . Dupa asta vreo cateva proiecte si dupa .. pauza gata nu prea mai avem ce sa scriem.
Gamedev.ro nu a ajuns inca la stadiul de a scoate reviste/carti. Pe gdro sunt multi incepatori in domeniu, iar dintre cei cu experienta nu stiu cat de mult s-ar baga la asa ceva (poate nek) chiar poate ar sta sa vada ce au scris ceilalti si sa-i critice.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 08 Oct 2007 19:49:42    Subiect: Nu sunteti prea optimisti
Killy info:

Killy:

Putem face primul numar cu prezentarea echipelor , si apoi diferite proiecte . Se poate adauga o rubrica de genul " game-development de la a la z " ( ceva gen ideea lui Nek pentru carte dar in cateva pagini pe editie ) . Si daca sa zicem ca o facem peste 1 an , cand se presupune ca vom fi mai multi , va fi cam asa : vom vorbi numai despre proiectele din viitorul prezent , pentru ca cu siguranta nu vor fi articole de genul " si cu x luni in urma a fost un proiect excelent care nu s-a materializat " adica sa vorbim de trecut ( care oricum nu va interesa ) . Avem despre ce scrie ca doar sunt atatea subiecte : grafica , sunet , proiecte , competitii , game engines , business , etc Rolling Eyes .

Adica , ma rog , orice idee are de o parte " de ce ? " si de cealalta " de ce nu ? "

Twiss Interactive .

Status:
Înregistrat pe:
Programator
Twiss Interactive

Postat la 08 Oct 2007 21:59:35    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

faza e ca suntem prea putini, adica am ramane relativ repede fara articole Very Happy cred eu . ORicum ca idee e f. buna revista... oricum in format electronic pt. inceput Very Happy

putem face ca Game development magazine ... 1 articole de design/management, unu de art, o prezentare de soft, o prezentare de joc si 1-2 articole de programare si restu balari Very Happy)

sau odata la 2-3 luni sa iasa zic ca am gasi ce sa scriem in ea in timpu asta

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 08 Oct 2007 22:22:28    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Ce ma amuza pe mine e ca exista o sectiune de articole pe forum unde cam bate vintul. Cu alte cuvinte, desi in practica articolele nu par sa curga, in teorie lumea se gindeste la editat fanzine, reviste si carti.

E o forma de NRE, nu-i asa?

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 09 Oct 2007 12:55:18    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

Dark a scris:

Ce ma amuza pe mine e ca exista o sectiune de articole pe forum unde cam bate vintul. Cu alte cuvinte, desi in practica articolele nu par sa curga, in teorie lumea se gindeste la editat fanzine, reviste si carti.

E o forma de NRE, nu-i asa?

lol
pai ca la GDMag 1-2 articole pe revista Very Happy asa ca ar fi suficiente Very Happy

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 19 Oct 2007 16:28:43    Subiect: < fara subiect >
Andy_SOCS info:

Andy_SOCS:

Sorry ca ma bag in discutie, dar as avea o sugestie ...

Ca aspect practic, pana o sa creasca aceasta comunitate din RO, se poate face o revista in format electronic, eventual .pdf. Deja exista precedent pentru asa ceva.

Nu implica mari costuri, si n-ar exista nici constrangerea editarii unui numar o data la X zile.

Ramane la final doar partea de promovare si gata.

All you need to do is setup a project layout, assign "teams" and deadlines, strategii, etc .. think "project manangement" (bine e mai mult pe parte de manangement si marketing on a smaller scale tho', dar na..). Daca va hotarati la varianta asta, pot sa va ajut si eu cu cateva sfaturi legate de how to write articles, legaturi media pt promovare, si chestii de proiect.

Toate bune,
Andy

Ultima editare efectuată de Andy_SOCS pe 19 Oct 2007 16:30:20; 1 editări în total

Sound O'Clock Studios || www.soundoclock.com ||
Muzica si SFX originale pt jocuri si aplicatii multimedia

Status:
Înregistrat pe:
18 Oct 2007 23:23:36
Vârsta: 28 ani

Postat la 19 Oct 2007 17:02:21    Subiect: < fara subiect >
surreal info:

surreal:

Haha, e interesant ca tot timpul oamenii de 'marketing' is cei mai inclinati sa dea o mana de ajutor sau sa-tzi vanda un kil de aer. Exista cam multzi sefi pe lumea asta...
Astept sa apara si un anuntz 'Sunt project manager, caut echipa sa facem un joc. a, si initial no pay of course'.

Ultima editare efectuată de surreal pe 19 Oct 2007 17:05:37; 1 editări în total

Reality is the single possibility I can't ignore

Status:
Înregistrat pe:
21 Jun 2007 16:41:32
Vârsta: 33 ani
Programator

Postat la 19 Oct 2007 17:33:51    Subiect: < fara subiect >
Andy_SOCS info:

Andy_SOCS:

Nu mai trage concluzii pripite ca majoritatea "locatarilor" acestei tari Smile am ceva studii si pe partea asta ce-i drept, dar nu vreau sa coordonez asa ceva pentru ca am deja o firma pe care o coordonez, si un proiect similar (revista online) under development, dar pe alta ramura a "industriei".

Imi cer scuze daca intentia mea de a ajuta te-a ofensat Confused

LE: ca si lamurire in plus, salut orice initiativa de game dev industry growth in tara asta, si daca pot sa contribui oricat de putin, I'm more than willing to do it. N-am pomenit nicaieri ceva de bani, deci e pro bono, apropo de vandutul kilului de aer.

Ultima editare efectuată de Andy_SOCS pe 19 Oct 2007 17:36:02; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 19 Oct 2007 17:36:28    Subiect: < fara subiect >
surreal info:

surreal:

Scuze, poate am fost cam dur, dar nu prea am vazut chestii palpabile pe aici (un articol, ceva), doar planuri si oameni cu sugestii

Reality is the single possibility I can't ignore

Status:
Înregistrat pe:
21 Jun 2007 16:41:32
Vârsta: 33 ani
Programator

Postat la 19 Oct 2007 17:43:10    Subiect: < fara subiect >
Andy_SOCS info:

Andy_SOCS:

Mai mult nu pot sa fac .. am scris articole pana acum, am facut proiecte ... DAR nu sunt atat de implicat in game dev-ing (nefiind developer) ca multi altii de pe-aici care ar fi evident mai calificati sa faca asa ceva.

Daca exista ceva interes serios pentru chestia asta si oameni dispusi sa lucreze la asa ceva (cel mai probabil pro bono), ma implic cu cea mai mare placere in limita timpului disponibil.

Prin oameni dispusi sa lucreze la asa ceva, ma refer la cei care au terminat deja liceul, nu neaparat din considerente de varsta, cat din considerente de timp si eventual ceva experienta concreta in the gaming industry on a larger scale (sper sa nu o ia nimeni in nume de rau, nu asta e intentia - sa jignesc pe cineva, e doar o perspectiva mai pragmatica putin pentru munca ce o implica o revista in format electronic)

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 19 Oct 2007 19:14:16    Subiect: < fara subiect >
EvilWorks info:

EvilWorks:

ideea in teorie e buna, dar nu prea are cine sa o aplice.
Intai a fost ideea unei carti, acum o revista, totusi eu cred ca primul pas ar fi un .pdf . Dupa aceea mai vorbim de reviste lunare. Smile

$question = to_be() || !to_be();

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 20:22:32
Vârsta: 24 ani
Programator
Evil Works

Postat la 04 May 2009 15:49:25    Subiect: < fara subiect >
GamersZone info:

GamersZone:

hmmmm, imi place cum suna ideea. Adica, ar merge pusa in aplicare momentan prin revista online (.pdf) care sa fie trimisa lunar prin Newslater tuturor membrilor forumului, dar pentru a face revista .pdf trebuie sa fie cativa oameni priceputi in photoshop sau in alte programe care sa poata crea pdf-uri.

Ultima editare efectuată de GamersZone pe 04 May 2009 22:46:01; 1 editări în total

Be The Best! Fuck The Rest!

Status:
Înregistrat pe:
29 Apr 2009 21:01:47
Vârsta: 21 ani

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 16:57:24 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved