Cam aiurea sta treaba. Nu prea ati inteles nici voi ce am vrut sa spun, dar si eu o ard pe coclauri... incerc sa fiu optimist...
S-a spus bine... multi programatori, multe pareri... in fine, mai bine sa contiunuu cu ce am inceput.
OK! Sambata am facut primul test la engineul grafic... partial a fost un succes... dar PARTIAL... de ce? Nu mergeau texturile... desi trebuiau sa mearga... insa ce e mai important e ca nu mergeau functiile care incarcau bitmapurile.
curses!!!!!!!!!!!!!
insa ce e mai ciudat e ca le incarcau functiile (ca au fost 3 din care nu mergea nici una). Ma uitam in debuger la toate detaliile, aveam dimensiunile la bitmap, aveam chiar si datele despre pixelii imaginii.
Dar din necunoscute motive nu a vrut sa mearga.
Dupa 2 zile de modificari si reincercari... nimic! CURSES!!!!
Prin grave teste de autostapanire am trecut ca sa nu farm calculatorul.
Si am inceput sa-l fac din nou... ieri... si au mers texturile... si atat.
CURSES! nervi, nervi, nervi, nervi si iarasi nervi. De data asta tastatura nu a mai scapat...

Insa ce e cu adevarat ciudat e ca o functie care mergea in prima incercare nu mai merge acum.
Am izolat cod, functii, am verificat iarasi cu debugerul toate instantele claselor, valori, adrese de memorie, nimic nu se schimba, nu e altfel.
Ce se intampla...
sa zicem ca eu am facut un mesh cu un singur triunghi, pe care il desenez in centrul ecranului... in partea sa dreapta ( a triunghiului) se poate recunoaste forma sa, insa in stanga nu. Seamana cu un trapez care se continua pana in marginea stanga a ecranului.
Iarasi ciudat... pentru a desena meshurile, ma folosit aceeasi functie pe care am folosit-o in prima versiune ( aia care desena cum trebuie triunghiurile).
Banuiesc ca ar fi de la compiler ( repet, folosesc visual studio 2008 beta)
care pare a fi destul de buguit.
Mai am o versiune mai veche de vc. Incerc azi sa compilez cu el. daca tot nu merge, ma las de programare ( pentru cateva ore

)
Asta e... si am facut totul ca la carte... si debugerul spune ca am facut totul ca la carte. si tot nu merge CURSES.
Dar o sa vad...