Azi sunt cam carcotas...
Sunt destul de socat de demourile astea! Daca nu erau pentru o competitie, era ok, dar ma asteptam la mai mult, mult mai mult...
Mai am totusi speranta ca poate vad un demo in astea 4 zile, care sa ma faca sa salivez pe tastatura...
Deci sa iau pe rand fiecare echipa...
elohimSoftDemo-ul pare cel mai OK la aspect (texturile detaliate isi spun cuvantul), si va dadeam nota maxima DACA ( este un mare DACA ) realizati un templu mult mai mare, cu mult mai multe camere, mult mai detaliat, si eventual si cu animatie. In stadiul in care se afla acum este de ajuns sa il deschizi, vezi prima frama si apoi sa il inchizi, ca ai vazut tot ce era de vazut....
Muzica este bunicica, dar la inceput este enervanta rau de tot....poate din cauza asta sunt cam carcotas acu...
Pe partea de codare nu am prea multe de reprosat, pentru ca nu a necesitat cine stie ce programare...O singura problema minora este faptul ca daca privesti in sus, si apesi inainte se intampla ceva ciudat in sensul ca tremura toata scena.
EvilWorksDemo-ul contine animatii, ceea ce este foarte bine, dar la partea de modelare cam sufera destul de rau ( poligoane foarte mari la teren... parti lipsa din obiecte, ceea ce face sa se vada fundalul prin pestera... obiecte plutitoare neidentificate... texturi cam sterse... ).
La partea de muzica, ie foarte ok, in afara de meniu...(ce o cauta melodia de la NFS acolo, nu stiu)
Pe partea de programare am niste reprosuri destul de mari... deci in primul rand collision detection-ul ie forte prost ( nu ma intereseaza de ce, dar este prost rau de tot)... in al doilea rand cand dai escape, meniul nu mai functioneaza... in al treilea rand nu functioneaza cum trebuie ALT+TAB...
LightningTeamSe vede ca demo-ul este muncit, felicitari, dar...nu prea ai pus accent pe templu...Dupa cum a precizat si Nekitu, templul trebuie pus in valoare ( templul tau este prea negru cand il vezi din afara si prea mic, iar texturile lui nu sunt alese prea bine ). In rest ie OK pe partea de grafica.. ai animatii, apa, teren foarte misto, texturi alese ok, iarba, atmosfera...
Muzica ie ok, dar trebuia sa fie ceva mai lunga, sau macar sa fie un loop, sa nu se observe cand incepe melodia de la inceput.
La programare nu am reprosuri, decat ca trebuia sa mai ajustezi parametrii camerei, pentru ca in momentul in care cobori la logo-ul gamedev.ro, daca te uiti in sus se vede afara.
Oricum, demo-ul este OK, si de asta ai primit nota maxima de la mine.
EsotheriaDemo-ul vostru era sa ma faca sa imi sparg monitorul...La capitolul grafica sufera rau de tot, nu pentru ca duce lipsa de efecte, ci pentru ca nu este facut cu gust. Modelarea este facuta probabil de un programator... texturarea probabil ca a fost facuta in timp ce erati la un al cincilea joint ...pozitionarea obiectelor in scena probabil a fost realizata din avion, pentru ca la voi totul pluteste in aer...cerul, sau lipsa lui ma duce cu gandul la...nimic...
In schimb efectul de apa, si foc sunt implementate foarte OK.
Muzica este foarte OK pentru tema propusa de Nekitu, dar in nici un caz nu are legatura cu templul vostru SF...probabil un rock se potrivea la voi.
La capitolul programare am de reprosat doar pozitionarea camerei...imi da impresia ca imi tarasc capul pe podeaua templului... A, si sa nu uit, nu mai faceti setup-uri, ca banuiesc ca nimeni nu doreste sa isi vare coada un astfel de program cine stie pe unde...un zip era de ajuns...domnilor din echipa Night Hawk's Laie
PS: Numele echipei asa apare la installer : Night Hawk's Laie... nu am vrut sa iau la misto echipa...dar mi s-a parut funny
Digital Void EntertainmentUn demo destul de bine realizat, totusi are destule chestii care nu imi plac, dar tot ati primit nota maxima de la mine..
Deci modelul templului este foarte bine realizat, texturile cu mici exceptii sunt bine alese, animatia cu particule ie ok, dar particulele se vad ca sunt dreptunghiulare...terenul trebuia ceva mai detaliat... textura cerului este foarte bine aleasa, si chiar da impresia ca te aflii pe o insula.
Muzica este exceptional aleasa, ma duce cu gandul la seria Legacy of Kain ( poate chiar de acolo este, nu imi dau seama ).
Daca la capitolul modelare/texturare si muzica, am cuvinte de lauda, la partea de programare nu ie chiar asa
...si la voi apare problema detectiei de coloziuni, dar nu este asa de grava ca la EvilWorks...usa deschisa a templului nu isi mai avea rostul, ca te poti urca pe templu ca sa ajungi inauntru ( macar daca nu era usa deschisa, aveai un quest de rezolvat

)...iar imi tarasc capul pe jos, poate chiar mai jos decat prin templul celor de la Esotheria...ALT+TAB sa zicem ca functioneaza cat de cat...unde este WASD? si unde este Esc?...de ce coloanele din interiorul templului au doar iluminare ambientala?
Ce mi-a placut totusi la partea de prgramare, este faptul ca nu ati limitat deplasarea in afara terenului, si ca odata ce cazi de pe stanca respectiva, te teleporteaza la inceput... ( atentia la detalii, astea imi doream mai mult de la toate demo-urile ).
Daca v-am criticat prea mult, sa stiti ca ie din cauza melodiei celor de la elohimSoft ( te innebuneste la partea de inceput

), si din cauza ca nu am vazut si eu o implementare made in Romania a unui engine, toti numai Irrlich...
Nekitu astept sa ne clatesti ochii cu House of Subra~Nah