Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Competiţii » The Temple

Competiţie:

The Temple
Iniţiator: nekitu, pe 19 Sep 2007 14:29:56
COMPETIŢIE ÎNCHEIATĂ
Perioada: 19 Sep 2007 14:00:00 - 01 Nov 2007 00:00:00
LightningTeam
The Temple
Digital Void Entertainment
Zorah
Evil Works
Vox - The Hidden Artifact
TEMA:

Pentru a intari legatura dintre artisti si programatori, propunem un concurs relativ simplu: Templul, un flyby/walkthrough non-interactiv (poate fi si interactiv daca se doreste) printr-un templu oarecare, atmosfera oculta, faclii, efecte magice, steaguri in vant, etc., un fel de demo tehnologic, insa sa se puna in valoare modelul 3D al templului, munca artistului.

REGULI:

- templu/flyby-ul poate sa fie ori doar exterior, ori doar interior, sau ambele, la alegerea voastra
- templul nu trebuie sa fie extrem de complex (daca se doreste asta, cu atat mai bine)
- modelul templului trebuie sa fie facut de artistul care lucreaza cu programatorul, nu un model free de pe net ( cele care vor fi banuite vor fi descalificate; in primul rand e vorba de onoare Smile )
- nu se admit demo-urile facute cu FPS Creator si alt authoring tool de acest gen, doar cele facute cu motoare 3D free sau personale.

PREMII:

Loc I:
  • un banner pe GDRO, pentru 2 saptamani
  • o versiune completa Galactic Dream: Rage of War
  • Nytro Game Engine (1 commercial game) license

Loc II:
  • un banner pe GDRO, pentru 1 saptamana
  • Nytro Game Engine (non-commercial game) license

Loc III:
  • un banner pe GDRO, pentru 1 saptamana

SCOP:

Un astfel de demo e foarte potrivit pentru CV/portfolio, plus ca se poate castiga experienta din comunicarea intre artist si programator, iar tehnicile de programare care pot fi incercate in acest demo sunt destule.

Participanţii şi producţiile lor:

Loc Echipã Titlu producţie Link de download Înscrisă de
1
( 254 pts )
Nota ta: 0.0

Zorah
Download
~53.9 Mb
MithY
2
( 158 pts )
LightningTeam

The Temple
Download
~14.27 Mb
Thunder
3
( 136 pts )
Evil Works

Vox - The Hidden Artifact
Download
~35 Mb
EvilWorks
4
( 126 pts )
Moonera Entertainment

Desert Temple
Download
~22 Mb
Raul
5
( 120 pts )
elohimSoft

elohim
Download
~52.2 Mb
SpOOky
6
( 110 pts )
Esotheria

YLYTWT
Download
~24 Mb
night_hawk
7
( 0 pts )
ygosoft

Kebechet hewet-netjer
Nu este setat
Scarpelius
8
( 0 pts )
7thFACTOR Entertainment Studios

House of Subra~Nah [not votable-engine case study]
Nu este setat
nekitu

Comentarii pentru aceastã competiţie:

Pagina 9 din 25 [ 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 03 Nov 2007 00:36:53    Subiect: < fara subiect >
virlan2004 info:

virlan2004:

Ok am notat lumea .. sper sa posteze si restul ...
Thunder am o intrebare in cei facut mediul inconjurator ?...
Imi place ca mom e sg cred care are flyby .. dar nai pus mia deloc accentul pe templu ... care era si tema concursului .. vezi poate mai ai timp sa mia schimbi cate ceva ...
A si din punctu meu de vedere e cam lung timpul in care ma invart pe la exterior ... ar trebui sa vad tot ce se intampla in interior .. si la inceput sau la sfarsit sau cand crezi tu ... sa vad exteriorul ...

Oricum bafta la toti Wink !

Status:
Înregistrat pe:
19 Aug 2007 10:14:42
Vârsta: ? ani

Postat la 03 Nov 2007 14:09:36    Subiect: < fara subiect >
vlad.manea info:

vlad.manea:

preliminare:

Elohim
Imi plac atmosfera si templul insa nu are nimic in el. Sau e unul postapocaliptic, in care doar greierii mai canta? Oricum, forma e clasica si doar potenteaza misterul.
Probabil Blaga l-ar fi ales pe primul loc Rolling Eyes

Esotheria
Am crezut ca e ceva gresit acolo dar apoi am gasit motivata si pierderea dimensiunilor, nu numai a spatiului. Titlul insa, mai ales daca il traduc (instinctiv) in romana, ma alunga si ma indeamna sa inchid tot. Melodia aleasa este placuta dar calda pentru atmosfera albastra.
Haos si control al miscarii prin templu in consecinta Confused

EvilWorks
Am avut impresia ca joc CS in templul vostru, ceea ce nu e neaparat rau. Ati surprins foarte bine ideea de altar, pe care ati realizat-o exemplar. Fara exagerari, fara lipsuri. Doua dintre cele mai bune altare din concurs. Ma plimb linistit (cu dificultate cand ma lasa la inceput) si melodia pe care o ascult este buna.
Dar cand am apasat escape, am cazut de pe scaun Shocked

Lightning
Am pus melodia voastra in d:/music. Nota 10 pentru cinematica. Mi-a placut la final, cand ati pus in valoare intreaga scena, prin indepartarea de obiectiv si apoi apropierea rapida de usa templului. Aveti un landscape foarte bun dar templul, desi vrea sa reinvie plenitudinea Greciei Antice, e de-a dreptul meschin. Ati vrut atmosfera, ati vrut intimitate pentru templul vostru dar l-ati pierdut in propriul spatiu.
Cinemagia sinergiei, dar unde e templul? Smile

Ultima editare efectuată de vlad.manea pe 03 Nov 2007 14:14:22; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
24 Jun 2007 19:14:52
Vârsta: 22 ani

Postat la 03 Nov 2007 15:00:56    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

pana mea... ce naiba e cu viteza asta de download. it's like... 20-30 kb/s ...
ma face sa il caut pe cel mai mic sa'l iau.

Ultima editare efectuată de Overburn pe 03 Nov 2007 15:02:54; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani

Postat la 03 Nov 2007 18:28:18    Subiect: < fara subiect >
Thunder info:

Thunder:

Thunder am o intrebare in cei facut mediul inconjurator ?...

Am facut heightmapul si textura terenului in Freeworld3d si dupa aceea am folosit heightmapul in 3ds max pentru al face 3d dupa care am aplicat textura terenului.

Am si eu o intrebare: Nu am avut ocazia sa incerc templul meu si pe alt calculator si as vrea sa stiu daca la voi dupa ce se apropie camera de templul mai intra si in templu si dupa ceva timp coboara si scarile de sub templu(din dreptul altarului),deoarece am impresia ca nu se intampla acest lucru si la alte frame rate-uri? Confused

2B || !2B
this = TheQuestion()

Status:
Înregistrat pe:
02 May 2007 20:09:06
Vârsta: 23 ani
Modelator 3D
LightningTeam

Postat la 03 Nov 2007 18:50:38    Subiect: < fara subiect >
ZyZyX info:

ZyZyX:

Azi sunt cam carcotas... Twisted Evil

Sunt destul de socat de demourile astea! Daca nu erau pentru o competitie, era ok, dar ma asteptam la mai mult, mult mai mult...

Mai am totusi speranta ca poate vad un demo in astea 4 zile, care sa ma faca sa salivez pe tastatura...

Deci sa iau pe rand fiecare echipa...

elohimSoft

Demo-ul pare cel mai OK la aspect (texturile detaliate isi spun cuvantul), si va dadeam nota maxima DACA ( este un mare DACA ) realizati un templu mult mai mare, cu mult mai multe camere, mult mai detaliat, si eventual si cu animatie. In stadiul in care se afla acum este de ajuns sa il deschizi, vezi prima frama si apoi sa il inchizi, ca ai vazut tot ce era de vazut....

Muzica este bunicica, dar la inceput este enervanta rau de tot....poate din cauza asta sunt cam carcotas acu...

Pe partea de codare nu am prea multe de reprosat, pentru ca nu a necesitat cine stie ce programare...O singura problema minora este faptul ca daca privesti in sus, si apesi inainte se intampla ceva ciudat in sensul ca tremura toata scena.

EvilWorks

Demo-ul contine animatii, ceea ce este foarte bine, dar la partea de modelare cam sufera destul de rau ( poligoane foarte mari la teren... parti lipsa din obiecte, ceea ce face sa se vada fundalul prin pestera... obiecte plutitoare neidentificate... texturi cam sterse... ).

La partea de muzica, ie foarte ok, in afara de meniu...(ce o cauta melodia de la NFS acolo, nu stiu)

Pe partea de programare am niste reprosuri destul de mari... deci in primul rand collision detection-ul ie forte prost ( nu ma intereseaza de ce, dar este prost rau de tot)... in al doilea rand cand dai escape, meniul nu mai functioneaza... in al treilea rand nu functioneaza cum trebuie ALT+TAB...

LightningTeam

Se vede ca demo-ul este muncit, felicitari, dar...nu prea ai pus accent pe templu...Dupa cum a precizat si Nekitu, templul trebuie pus in valoare ( templul tau este prea negru cand il vezi din afara si prea mic, iar texturile lui nu sunt alese prea bine ). In rest ie OK pe partea de grafica.. ai animatii, apa, teren foarte misto, texturi alese ok, iarba, atmosfera...

Muzica ie ok, dar trebuia sa fie ceva mai lunga, sau macar sa fie un loop, sa nu se observe cand incepe melodia de la inceput.

La programare nu am reprosuri, decat ca trebuia sa mai ajustezi parametrii camerei, pentru ca in momentul in care cobori la logo-ul gamedev.ro, daca te uiti in sus se vede afara.

Oricum, demo-ul este OK, si de asta ai primit nota maxima de la mine.

Esotheria

Demo-ul vostru era sa ma faca sa imi sparg monitorul...La capitolul grafica sufera rau de tot, nu pentru ca duce lipsa de efecte, ci pentru ca nu este facut cu gust. Modelarea este facuta probabil de un programator... texturarea probabil ca a fost facuta in timp ce erati la un al cincilea joint ...pozitionarea obiectelor in scena probabil a fost realizata din avion, pentru ca la voi totul pluteste in aer...cerul, sau lipsa lui ma duce cu gandul la...nimic...
In schimb efectul de apa, si foc sunt implementate foarte OK.

Muzica este foarte OK pentru tema propusa de Nekitu, dar in nici un caz nu are legatura cu templul vostru SF...probabil un rock se potrivea la voi.

La capitolul programare am de reprosat doar pozitionarea camerei...imi da impresia ca imi tarasc capul pe podeaua templului... A, si sa nu uit, nu mai faceti setup-uri, ca banuiesc ca nimeni nu doreste sa isi vare coada un astfel de program cine stie pe unde...un zip era de ajuns...domnilor din echipa Night Hawk's Laie Laughing

PS: Numele echipei asa apare la installer : Night Hawk's Laie... nu am vrut sa iau la misto echipa...dar mi s-a parut funny Laughing

Un demo destul de bine realizat, totusi are destule chestii care nu imi plac, dar tot ati primit nota maxima de la mine..

Deci modelul templului este foarte bine realizat, texturile cu mici exceptii sunt bine alese, animatia cu particule ie ok, dar particulele se vad ca sunt dreptunghiulare...terenul trebuia ceva mai detaliat... textura cerului este foarte bine aleasa, si chiar da impresia ca te aflii pe o insula.

Muzica este exceptional aleasa, ma duce cu gandul la seria Legacy of Kain ( poate chiar de acolo este, nu imi dau seama ).

Daca la capitolul modelare/texturare si muzica, am cuvinte de lauda, la partea de programare nu ie chiar asa
...si la voi apare problema detectiei de coloziuni, dar nu este asa de grava ca la EvilWorks...usa deschisa a templului nu isi mai avea rostul, ca te poti urca pe templu ca sa ajungi inauntru ( macar daca nu era usa deschisa, aveai un quest de rezolvat Mr. Green )...iar imi tarasc capul pe jos, poate chiar mai jos decat prin templul celor de la Esotheria...ALT+TAB sa zicem ca functioneaza cat de cat...unde este WASD? si unde este Esc?...de ce coloanele din interiorul templului au doar iluminare ambientala?

Ce mi-a placut totusi la partea de prgramare, este faptul ca nu ati limitat deplasarea in afara terenului, si ca odata ce cazi de pe stanca respectiva, te teleporteaza la inceput... ( atentia la detalii, astea imi doream mai mult de la toate demo-urile ).

Daca v-am criticat prea mult, sa stiti ca ie din cauza melodiei celor de la elohimSoft ( te innebuneste la partea de inceput Laughing ), si din cauza ca nu am vazut si eu o implementare made in Romania a unui engine, toti numai Irrlich... Sad

Nekitu astept sa ne clatesti ochii cu House of Subra~Nah Rolling Eyes

Ultima editare efectuată de ZyZyX pe 04 Nov 2007 11:01:49; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
08 Jun 2007 18:07:36
Vârsta: 28 ani
Programator

Postat la 03 Nov 2007 20:01:11    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Hai sa va spun o poveste Very Happy
Intr-o seara, in timpul competitiei, ma certam cu Spooky. M-am suparat si am promis ca fac si eu un templu (ok, nu chiar suparat... Very Happy). In 15 minute am scos un templu format din brain-fart-uri de moment. Dupa aia texturare random. Random. Dupa aia efecte asupra level-ului total random. Mi-a placut output-ul si l-am postat. Pretty, eh? Very Happy (Yes, this was a one-man project)

Ultima editare efectuată de night_hawk pe 03 Nov 2007 20:03:25; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Postat la 03 Nov 2007 20:24:42    Subiect: Re:
Rimio info:

Rimio:

night_hawk a scris:

Hai sa va spun o poveste Very Happy
Intr-o seara, in timpul competitiei, ma certam cu Spooky. M-am suparat si am promis ca fac si eu un templu (ok, nu chiar suparat... Very Happy). In 15 minute am scos un templu format din brain-fart-uri de moment. Dupa aia texturare random. Random. Dupa aia efecte asupra level-ului total random. Mi-a placut output-ul si l-am postat. Pretty, eh? Very Happy (Yes, this was a one-man project)

Well, mie mi-a placut (esti pe locul 2 in clasamentul meu Razz). Asa ca randomness-ul si soundtrackul misto au fost de efect.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 04 Nov 2007 01:03:45    Subiect: < fara subiect >
OViNET info:

OViNET:

our team will soon strike, get ready ! Mr. Green
Numai numele trebuie Maya Temple nu desert temple, dar trece-ti peste asta Wink

Ultima editare efectuată de OViNET pe 04 Nov 2007 01:04:31; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
17 Apr 2007 20:15:29
Modelator 3D
Independent -- pentru cat timp ?

Postat la 04 Nov 2007 01:11:22    Subiect: Re:
Raul info:

Raul:

OViNET a scris:

our team will soon strike, get ready ! Mr. Green
Numai numele trebuie Maya Temple nu desert temple, dar trece-ti peste asta Wink

subscriu Razz
pe ultimul centimetru din suta de metri, dupa ce credeam ca totul e pierdut se pare ca ne-am unit fortele si vom pune si noi un DEMO...

rusinea imi va fi splata Razz

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games

Postat la 04 Nov 2007 10:28:34    Subiect: < fara subiect >
Bogdxnuuu info:

Bogdxnuuu:

Un alt link pentru 'elohim'? Mie nu-mi merge cel original.

www.aninoasaproductions.frih.net

CPU > Intel Core 2 CPU 6300 @ 1.86GHz
VIDEO> ASUS HD 4870
RAM > 2 GB DDR2
HDD > 200 GB Sata

Status:
Înregistrat pe:
11 Jan 2007 08:45:20
Vârsta: 17 ani
Programator
Aninoasa Productions

Postat la 04 Nov 2007 17:46:26    Subiect: < fara subiect >
OViNET info:

OViNET:

De inceput pentru W.I.P. prezint primul concept Very Happy :
http://img221.imageshack.us/img221/2447/templedesignpo9.jpg

Status:
Înregistrat pe:
17 Apr 2007 20:15:29
Modelator 3D
Independent -- pentru cat timp ?

Postat la 04 Nov 2007 17:59:13    Subiect: Re:
Moş Crăciun info:

Moş Crăciun:

OViNET a scris:

De inceput pentru W.I.P. prezint primul concept Very Happy :
http://img221.imageshack.us/img221/2447/templedesignpo9.jpg

LoL seamana cu o... piramida, aia din AvP de la inceput

Santa Claus is real!

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2007 09:53:02
Vârsta: 121 ani
Programator

Postat la 04 Nov 2007 18:21:02    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Sau cu un ziggurat.. oricum imi place ideea. Vreau s-o vad 3d Smile Bafta !

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Programator

Postat la 04 Nov 2007 19:09:47    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Ma, dar lipsiti de inspiratie sunteti. Un simplu Google Image Search pentru "temple" v-ar fi ajutat sa fiti mai originali si sa intelegeti ce e ala un templu...
LE: O sa fac cand am timp in creion un templu sa vedeti ce usor e sa va inspirati de pe Google.

Ultima editare efectuată de Jinx pe 04 Nov 2007 19:12:53; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 04 Nov 2007 19:12:50    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Ok Jinx, ai mare dreptate. Dovedeste-ne cat de usor e si posteaza unul gata facut (de tine) pana maine Very Happy Te rog eu din suflet Very Happy

Templu 3d that is.

Ultima editare efectuată de night_hawk pe 04 Nov 2007 19:15:46; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Programator junior
Esotheria

Pagina 9 din 25 [ 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ]

Server time: 10:55:48 11.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved