| Mesaj |
Info autor |
Postat la 04 Sep 2007 22:58:58 Subiect: copaci MARI 8)
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Aveti idee unde as putea gasi copaci din aia foarte mari cum is in jungla? Din aia asa de mari incat jos nu se vede nimic din cauza umbrei, stiti voi. Am cautat pe toate siteurile de modele free si nu am gasit nimic.
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 25 ani
Programator
|
| |
Postat la 04 Sep 2007 23:00:51 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
night_hawk info:
|
night_hawk:
Era un code snippet pe forumul Irrlicht (pentru Irrlicht) care genera copaci random (sau premade settings, salvate intr-un .xml), pe care presupun ca ii putea scala. http://irrlicht.sourceforge.net/phpBB2/viewtopic.php?t=10909
Ultima editare efectuată de night_hawk pe 04 Sep 2007 23:01:47; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria
|
| |
Postat la 04 Sep 2007 23:53:29 Subiect: Re: copaci MARI 8)
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
boboS a scris: Aveti idee unde as putea gasi copaci din aia foarte mari cum is in jungla? Din aia asa de mari incat jos nu se vede nimic din cauza umbrei, stiti voi. Am cautat pe toate siteurile de modele free si nu am gasit nimic. "copaci mari" stie ce ii numa padurarul din padure. Ar trebui sa zici un poly count si catevai caracteristici pt model (i.e sa genereze umbra deasa)
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
Vârsta: ? ani
PR & Marketing
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 00:22:15 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Jos si sus sa nu se vada decat copaci si frunze cand te uiti peste platforma. Sa fie platoforme cu case in jurul lor. Sper ca ati inteles.
Ultima editare efectuată de boboS pe 05 Sep 2007 00:24:41; 2 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 00:25:34 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
c0mas info:
|
c0mas:
pai ... depinde ce vrei sa faci cu ei ... daca vrei doar sa se intunece treaba cand intrii in padure, cred ca sunt metode mai rapide decat sa faci umbre fara numar. Iarasi daca vrei sa stai doar sub ei si totusi sa ai multa geometrie, poti sa elimini varfurile copacilor si sa incarci baza coroanei. Daca vrei sa stai si pe deasupra ... asta e, trebuie sa faci tot pomul, dar si asa ai mai multe optiuni, poate sa fie geometrie statica sau poti sa faci trunchiul static si frunzele sa faca facing (se poate muta facingul chiar si pe vertex shader daca te tine  ) Cat despre modele, vezi FastTree, cine stie poate reusesti sa iei o varianta demo.
Do what you love, money will follow!
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Apr 2007 13:41:50
Vârsta: 35 ani
Programator
Dream Builder Studios
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 00:29:00 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
c0mas info:
|
c0mas:
Mda, in cazul din poza, cred ca cel mai bine s-ar preta nishte trunchiuri cu un inceput de coroana (foarte deasa), totul static (sau eventual sa mishti putin frunzele in jurul coroanei ca sa dai senzatia de adiere)
Dar modele ... nu cred ca gasesti de-a gata, dar oricum nu ar trebui sa fie foarte greu de facut, ... texturi de frunze si scoarta sa ai.
Do what you love, money will follow!
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Apr 2007 13:41:50
Vârsta: 35 ani
Programator
Dream Builder Studios
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 00:29:44 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Cred ca pana la urma fac eu trunchirile si pun crengi de la alti copaci ca nu prea e complex ce vreau sa fac (ca in poza)..
mersi pentru sfaturi..
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 00:37:33 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
pin46 info:
[banned]
|
pin46:
Asa cum a zis comas o sa gasesti greu copaci ca in MMO-uri gratuit. Poti sai faci singur. Totul depinde de calitatea pe care o cauti. Cel mai banal examplu ar fi un cilindru care intersecteaza catevai cercuri, cilindru e tulpina cercurile straturi de crengi/frunze.
Ultima editare efectuată de pin46 pe 05 Sep 2007 00:39:33; 2 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 06 Aug 2007 23:02:05
PR & Marketing
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 11:54:05 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Pintea info:
|
Pintea:
nu cunosti pe nimeni sa stie 3dsmax macar la nivel de incepator ? ca nu-ti trebuie mai mult ca sa faci rapid niste copacei.
|
Status:
Înregistrat pe: 05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 28 ani
|
| |
Postat la 05 Sep 2007 11:58:05 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
use SpeedTree for MAX, nu comentez de licenta  ...
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 22 Sep 2008 10:16:30 Subiect: Re:
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
nekitu a scris: use SpeedTree for MAX, nu comentez de licenta  ... Dupa lungi cautari (din cauza asta am si postat cam tarziu) am ajuns si la SpeedTree for MAXAr fi urmatoarele probleme: Copacii facuti in 3dsmax cu pluginu SpeedTree nu merg exportati decat in formatul proprietar si randati cu SDK-ul lor, SpeedTreeRT sau cum ii mai zice. SpeedTreeRT nu gasesc nicaieri nici o varianta demo/trial etc. Doar SpeedTreeMAX. Si copacii aia nu pot fi transformati in mesh pentru ca is mai speciali, Speciali pentru programu ala a lor CAD si pentru randat in SpeedTreeRT. Plus ca daca sa zicem ca as reusi sa ii fac in mesh tre sa tai fiecare "frunza" din aia in parte ca in joc sa le intorc dupa camera daca tot ii face in stilul asta. Deci SpeedTree io zic ca pica daca nu am SpeedTreeRT.. TreeStorm for 3dsmax Aia mai retardati, ori poti face un copac cu jdemii de poligoane pentru fiecare frunza ori un oval pentru tot copacu ori 3 meshuri intertsectate. TreeMagik 3Asta este mai normal parca, pentru jocuri e facut. Insa problema grava la el este ca pentru fiecare plan (planuri intersectate ce reprezinta crengile si frunzele) el mai face un plan lipit de el. Asta banuiesc ca e pentru cullingul ce il fac la poligoanele ce is in spatele meshului si nu se vad. Dar e o problema aici ca am scaderi bruste de fps (de la 100 la 20 cand ma uit la copac, iar isi mai revine iar scade), nu stiu de ce da mereu patesc asa cand randez obiecte multe unele in altele. Am incercat sa rezolv asta cu DEPTHBIAS de la Dx (sa fie apropiate dar nu si una in alta) dar vad ca nu vrea sa mearga pur si simplu. Pe net nu gasesc decat copaci extrem de detaliati ori extrem de low-poli. Nu am gasit nimic legat de FastTree de care zicea c0mas, nu gasesc produsu pur si simplu, ca si cum nu ar exista.
Ultima editare efectuată de boboS pe 22 Sep 2008 10:16:53; 1 editări în total
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 22 Sep 2008 11:04:00 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Vladalf info:
|
Vladalf:
|
Status:
Înregistrat pe: 29 Sep 2006 19:04:37
|
| |
Postat la 22 Sep 2008 14:20:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
night_hawk info:
|
night_hawk:
Este un generator de copaci open source foarte dragut facut pentru Irrlicht, dar nu cred ca asta ar fi o problema (transferi codul...). Complexitatea depinde de ce vrei tu... More info, search Irr forum for Klasker Trees.
|
Status:
Înregistrat pe: 25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria
|
| |