Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Game design » Principii » Cel mai important aspect dintr-un joc.

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 25 Nov 2006 17:58:26    Subiect: Cel mai important aspect dintr-un joc.
Vladalf info:

Vladalf:

Motivati alegerea!
Daca ai votat pentru Altul spune care este acela.

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 19:04:37
Vârsta: ? ani
Aninoasa Productions

Postat la 26 Nov 2006 00:07:38    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Gameplayul, nu are rost sa mai explic de ce. Un gameplay bun trece si peste grafica mai proasta si peste bug-uri. Ce imi mai place la un joc: sa aiba personaltate, atmosfera. Sa zicem ca grafica e proasta dar pusa in mod inteligent cu un gameplay bun sa faca o atmosfera placuta. Iar jocurile care au grafica super si gameplay deloc nu poti sa le "simti" grafica. Ca si cum te-ai duce la mare de unul singur.

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 05 Dec 2006 11:41:54    Subiect: < fara subiect >
cippyboy info:

cippyboy:

Poate era mai inteligent sa pui niste procentaje pentru fiecare aspect a unui joc. Tocmai am inceput sa joc "Shin Megami Tensei : Devil Summoner" si nu e cine stie ce in majoritatea aspectelor, dar are un soundtrack misto, asa cum face de obicei Atlus, asa ca imi place.

Status:
Înregistrat pe:
04 Dec 2006 17:14:23
Vârsta: 25 ani
Programator
Relative Team

Postat la 25 Feb 2007 20:26:51    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Am votat gameplayul, fara discutii, daca ar exista un joc cu o grafica super, sunete, storyline, etc ... dar care sa aiba un gameplay slab eu nu l-as juca.

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 26 Feb 2007 16:47:55    Subiect: < fara subiect >
LDCDragosh info:

LDCDragosh:

Dorinta de rejucare.

Duopa parerea mea, un joc, bun sau nu din punct de vedere tehnic si epic nu are nici o valoare daca nu atrage jucatorul, daca arata bine, suna bine si se misca bine, dar nu il atrage pe jucator sa revina chiar si dupa ce termina jocul, eu zic ca nu-i bine.

Oricum, pentru ca un joc sa aiba succes, gameplay, sunet in general si grafica buna sunt obligatorii, iar dorinta de rejucare implica toti acesti parametrii.

Chiar si fara ei, un joc e atragator. De exemplu, Gothic 2 are un numar .... mare de erori, in special al motorului grafic, insa storylineul si soundtrackul combinate dau dorinta de rejucabilitate.

De altfel, un joc reusit determina utilizatorul sa treaca peste micile, sau poate mai marile imperfectiuni, iar toate caracteristicile jocului, in concordanta cu gusturile utilizatorului dau dorinta de rejucabilitate.

... Parerea mea Razz

Status:
Înregistrat pe:
26 Feb 2007 16:19:02

Postat la 28 Feb 2007 20:46:59    Subiect: < fara subiect >
DiliBau info:

DiliBau:

ar trebui sa faceti o diferenta intre MU si LineAge inainte de a vota, ceea ce este foarte greu.
MU are un gameplay simplu, putand fi jucat de absolut oricine si mai ales oricat, lucru greu de imaginat cand te uita la grafica de la LineAge si complexitatea jocului in sine, pe unele servere un quest il faci si in cateva zile. WTF !?
Si totusi ambele jocuri atrag sute, chiar mii, de jcuatori online.
Alt exemplu il constituie WoW ( World of WarCraft ) care are pe serverul oficial 8 milioane de player ( Question ), si totusi nu are o grafica asemeni LineAge-ului sau simplitatea, care totusi e atractiva, a MU-ului.

Si-n final, parerea : ar trebui sa se poata vota 2 poate chiar 3 optiuni pentru a avea un rezultat cat mai aproape de adevar.

1. Adminul are intotdeauna dreptate.
2. Daca adminul nu are dreptate vezi punctul 1.

Status:
Înregistrat pe:
26 Feb 2007 19:30:00
Modelator 3D

Postat la 06 Mar 2007 07:54:29    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

gameplay-ul...
cos that's why i love wii

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani

Postat la 25 Mar 2007 15:55:06    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Parerea mea e ca grafica conteaza mai putin. Inca joc Quake 1, 2, 3 cu placere. O grafica discreta, de calitate, nu neaparat extraordinara face mai mult decat tot eye-candyul care il poti baga intr-un joc.
In schimb, soundtrack, sunet misto si gameplay de calitate sunt un must. Un joc care mi-a captat atentia destul de mult (pana acu nu mi-am dat seama exact de ce) este Seven Kingdoms. Un gameplay ciudatel, grafica proasta, soundtrack reusit au reusit sa ma tina cu ochii lipiti de calculator.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 26 Mar 2007 01:55:24    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Gameplay/Fun, indiscutabil.

Exista insa un echilibru: o grafica proasta, sau o tema sonora lalaita poate face praf tot ce a realizat gameplayul...

Concluzia: #1 is gameplay, dar cu cat e si grafica/sunetu mai bun, cu atat mai bine! Smile

(eu joc Travian (www.travian.ro), un joc pe site, care nu prea are grafica, doar niste imagini acolo, insa gameplayul mi se pare demential!Mr. Green prima data in viata mea cand un joc ma face sa dau 20Euro pt el [am cumparat cont Plus])

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 17 May 2007 11:20:11    Subiect: < fara subiect >
krazilec info:

krazilec:

Si eu votez gameplay-ul. Si dau exemplu Magic The Gathering Online. Practic pastreaza feelingul de joc de carti (am si d-alea) dar simplifica jocul, ptr ca nu mai stai sa te uiti pe reguli samd.

Status:
Înregistrat pe:
05 Feb 2007 15:07:51
Vârsta: 24 ani
Game designer
Liquid Petrified Studios

Postat la 20 May 2007 22:36:49    Subiect: < fara subiect >
Vlado info:

Vlado:

I'm a graphics hore , fuck gameplay Very Happy.Acum serios chiar sunt "a graphics hore".
Daca are grafica misto , joc si tetris.Nu suport jocurile urate.

.:E4300@2,7GHZ . 8800GTS 320MB . WD Caviar 320GB Pink . P5B Deluxe . Umax DDR2 800Mhz:.

Status:
Înregistrat pe:
06 May 2007 21:29:19

Postat la 21 May 2007 21:33:54    Subiect: < fara subiect >
Bogdxnuuu info:

Bogdxnuuu:

Gameplay! Cel mai important aspect in jocuri. Desi as juca un joc cu grafica superba si gameplay mai slabut, nu l-as juca la fel de mult ca un joc fara o grafica remarcabila si gameplay bun. Jocurile ar trebui sa fie 'fun to play' apoi sa aiba o grafica buna. Asa mai bine parca te-ai uita la un film...

www.aninoasaproductions.frih.net

CPU > Intel Core 2 CPU 6300 @ 1.86GHz
VIDEO> ASUS HD 4870
RAM > 2 GB DDR2
HDD > 200 GB Sata

Status:
Înregistrat pe:
11 Jan 2007 08:45:20
Vârsta: 18 ani
Programator
Aninoasa Productions

Postat la 20 Aug 2007 20:29:55    Subiect: Re:
OmicronZone info:

OmicronZone:

Vlado a scris:

I'm a graphics hore , fuck gameplay Very Happy.Acum serios chiar sunt "a graphics hore".
Daca are grafica misto , joc si tetris.Nu suport jocurile urate.

Deci super tareSmile))))) am ras multSmile dar la mine sa fie 50 -50 sa il joc

Feel the Rage...

Status:
Înregistrat pe:
26 Mar 2007 14:58:42
Vârsta: 24 ani
Programator
OmicronZone

Postat la 20 Aug 2007 23:04:08    Subiect: < fara subiect >
night_hawk info:

night_hawk:

Storyline - 50%
Gameplay - 30%
Grafica - 10%
Voice Acting - 10%
Sound - 0% - I don't care Very Happy

Status:
Înregistrat pe:
25 Mar 2007 22:01:13
Vârsta: 21 ani
Programator junior
Esotheria

Postat la 21 Aug 2007 22:02:23    Subiect: < fara subiect >
Bogdxnuuu info:

Bogdxnuuu:

Sound - 0%

Nu stiu... dupa parerea mea sunetul e si el important pentru ca poate creea o atmosfera mai incordata in unele jocuri, relaxata in altele etc.

Pentru cei care cred ca grafica in jocuri (games) e mai importanta decat gameplayul: Fratilor, nu deaia e JOC ca sa te JOCI nu sa admiri o priveliste. Asa mai bine plec in vacanta/vad un film etc.

www.aninoasaproductions.frih.net

CPU > Intel Core 2 CPU 6300 @ 1.86GHz
VIDEO> ASUS HD 4870
RAM > 2 GB DDR2
HDD > 200 GB Sata

Status:
Înregistrat pe:
11 Jan 2007 08:45:20
Vârsta: 18 ani
Programator
Aninoasa Productions

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]