Dupa ce m-am stresat mai multe zile pe net cautand dupa un tutorial bun de Blender scripting m-am lasat. Asa ca va cer ajutorul voua, celor care aveti ceva experienta si eventual ati mai scris un exporter. Problema e ca nu am inteles mare lucru din tutorialele de pe net (cel mai ok este
http://en.wikibooks.org/wiki/Blender_3D:_Noob_to_Pro/Advanced_Tutorials/Python_Scripting/Export_scripts).
Formatul in care vreu sa export este pus la punct de mine (pentru un joc la care lucrez) si este destul de "basic". In prima parte e lista cu vertecsii (fiecare vertex are doar pozitie, normala si doua uv-uri). In a doua parte sunt bufferii de triunghiuri, fiecare buffer avand o lista de 3 indecsi care formeaza un triunghi si doua stringuri care reprezinta filenameul texturilor.
Cam de unde ar trebui sa incep? Cum iau un singur mesh cu toate obiectele din scena si cu toti modifierii aplicati? Cum scriu in binar? Si mai ales cum ma descurc cu determinarea vertecsilor unici (adica cum se lucreaza cu containerele alea nenorocite sau ce sunt)?