Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Exporters » Instante si referinte in 3DSMax

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 12 Jul 2007 17:22:56    Subiect: Instante si referinte in 3DSMax
ZyZyX info:

ZyZyX:

Am nevoie pentru un exporter din max in format propriu, sa stiu cand un obiect este instanta sau referinta a altui obiect, si eventual instanta/referinta carui obiect.

Am cautat prin SDK, dar...SDK mai incurcat si prost documentat ca asta nu am vazut pana acu.
Am observat ca in cazul referintei, obiectele de acest tip au in stiva modificatorilor un..."modificator" fara nume si fara proprietati, dar nu am gasit nimic in SDK despre asa ceva Neutral

Daca aveti cod sursa care face asa ceva, sau vre-o idee, as fi foarte recunoscator...

Status:
Înregistrat pe:
08 Jun 2007 18:07:36
Vârsta: 28 ani
Programator

Postat la 12 Jul 2007 17:58:55    Subiect: < fara subiect >
Rimio info:

Rimio:

Vorbeste cu nekitu, el avea un tool frumos pe care puteai face pluginuri simplu.

If at first you don't succeed, you fail.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 12 Jul 2007 19:59:42    Subiect: < fara subiect >
ZyZyX info:

ZyZyX:

Nu as vrea sa folosesc alte tool-uri, deoarece am pluginul deja functional, si sunt intr-o stare destul de avansata cu el. Rolling Eyes

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 12 Jul 2007 20:02:38    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

Cod sursă:
in INode class:
virtual Object* GetObjectRef()=0;

si pentru instances:
in IRefHierarchy:

virtual BOOL IsRefTargetInstanced( ReferenceTarget* refTarget ) = 0;

cauta prin MAXSDK help, da un search dupa numele metodelor.
aici e un PDF misto despre MAXSDK: http://dl3d.free.fr/resources/3DSMAX_SDK_DavidLanier.pdf

Since 3D Studio Max 6, a class has been created to deal with instances and references of a
node. It is called IInstanceMgr. See the header file named iInstanceMgr.h in the SDK.

http://sparks.discreet.com/knowledgebase/sdkdocs_v8/ref/main/html/class_i_instance_mgr.html

anyway, recomand COLLADA 3D file format pentru toti (din el extrageti tot ce vreti cu un tool al vostru)... renuntati la a dezvolta plugins pentru pachete 3D, e bataie de cap (doar daca sunteti masochisti si vreti sa invatati ceva in plus).

Ultima editare efectuată de nekitu pe 12 Jul 2007 20:14:29; 4 editări în total

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 12 Jul 2007 20:37:41    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

Adica exista un exportor bun pt formatul COLLADA, iar eu imi pot vedea doar de convertirea fisierului din format COLLADA (xml) in formatul meu?

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 12 Jul 2007 22:24:02    Subiect: < fara subiect >
ZyZyX info:

ZyZyX:

Multumesc Nekitu! O sa arunc o privire prin SDK, la ce ai zis tu!

M-am apucat de facut plugin special pentru Max pentru ca vroiam sa folosesc maxul ca editor pentru ce vreau eu sa fac, bineinteles adaugand cateva pluginuri specializate pentru fizica si alte chestii... La inceput parea o idee buna, pentru ca totul se facea dintr-o singura interfata cu care era deja obisnuit artistul si nu trebuia sa imi bat capul prea mult (asa credeam!), dar acum cand am vazut cum este SDK-ul si faptul ca Max-ul incepe sa scartaie cand sunt peste 30000 de obiecte, sau peste 5 milioane de poligoane.... incep sa ma indoiesc ca pot realiza aproape totul cu Max-ul.... Sad

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 19 Jul 2007 18:53:32    Subiect: Re:
nekitu info:

nekitu:

raicuandi a scris:

Adica exista un exportor bun pt formatul COLLADA, iar eu imi pot vedea doar de convertirea fisierului din format COLLADA (xml) in formatul meu?

register si download: http://www.feelingsoftware.com/content/view/74/94/lang,en/

http://www.khronos.org/collada/

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 15:36:01 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved