adresa actuală a canalului:
#gamedev.roTopicul pe care vroiam să îl fac de câteva zile şi pe care l-am tot amânat din cvasi-motive.
Câteva cuvinte despre QuakeNETÎn primul rând QNET este o reţea de IRC (Internet Relay Chat). Se axează în principal pe comunităţile de gameri, de aceea un număr vast de comunităţi au canale aici. De altfel este cea mai mare reţea de acest tip din lume (având cam 180.000 - 190.000 de useri constant logaţi).
Serviciile QuakeNETAvantajele pe care ni le oferă QNET nouă sunt înregistrarea canalului (nu îl poate lua altcineva şi închide de exemplu), ne oferă boţi pentru uşurarea administrării. Pentru userii logaţi ascunde ip-ul, posibilitatea unui operator automat şi alte facilităţi.
Cum se face un user la QuakeNETcomanda: /msg Q HELLO
user@host.com user@host.com ATENŢIE: adresa de mail trebuie specificată de 2 ori! Înregistrarea se face pe nick-ul curent. Sunt permise caractere alfanumerice şi "-" din câte ştiu.
Am user, cum mă loghez?comanda: /msg
Q@CServe.quakenet.org AUTH username password
Comenzi utile:/mode nick +x - după ce v-aţi logat şi înainte de a vă alătura unui canal. setează mod stealth pentru user.
/msg Q SHOWCOMMANDS - lista de comenzi
/msg Q WHOAMI - părerea botului despre userul cu care sunteţi logat
Clienţi IRC:
Pentru Windows cel mai folosit este
mIRC.
Pentru Linux (există şi o versiune de Windows) se foloseşte
XChatEDIT: Nu sunt mare maestru în QuakeNET. Ştiu doar cât am avut nevoie până acum. Dacă vor exista neînţelegeri postaţi aici şi o să vorbesc mai departe. Cunosc câţiva ircOP (operatori autorizaţi de QuakeNET).