Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Comunitate » Discuţii generale » gamedev si QuakeNET

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 20 Jun 2007 10:28:33    Subiect: gamedev si QuakeNET
Stefan info:

Stefan:

adresa actuală a canalului: #gamedev.ro

Topicul pe care vroiam să îl fac de câteva zile şi pe care l-am tot amânat din cvasi-motive.

Câteva cuvinte despre QuakeNET

În primul rând QNET este o reţea de IRC (Internet Relay Chat). Se axează în principal pe comunităţile de gameri, de aceea un număr vast de comunităţi au canale aici. De altfel este cea mai mare reţea de acest tip din lume (având cam 180.000 - 190.000 de useri constant logaţi).

Serviciile QuakeNET

Avantajele pe care ni le oferă QNET nouă sunt înregistrarea canalului (nu îl poate lua altcineva şi închide de exemplu), ne oferă boţi pentru uşurarea administrării. Pentru userii logaţi ascunde ip-ul, posibilitatea unui operator automat şi alte facilităţi.

Cum se face un user la QuakeNET

comanda: /msg Q HELLO user@host.com user@host.com
ATENŢIE: adresa de mail trebuie specificată de 2 ori! Înregistrarea se face pe nick-ul curent. Sunt permise caractere alfanumerice şi "-" din câte ştiu.

Am user, cum mă loghez?

comanda: /msg Q@CServe.quakenet.org AUTH username password

Comenzi utile:

/mode nick +x - după ce v-aţi logat şi înainte de a vă alătura unui canal. setează mod stealth pentru user.
/msg Q SHOWCOMMANDS - lista de comenzi
/msg Q WHOAMI - părerea botului despre userul cu care sunteţi logat

Clienţi IRC:

Pentru Windows cel mai folosit este mIRC.

Pentru Linux (există şi o versiune de Windows) se foloseşte XChat

EDIT: Nu sunt mare maestru în QuakeNET. Ştiu doar cât am avut nevoie până acum. Dacă vor exista neînţelegeri postaţi aici şi o să vorbesc mai departe. Cunosc câţiva ircOP (operatori autorizaţi de QuakeNET).

Ultima editare efectuată de Stefan pe 20 Jun 2007 10:31:58; 2 editări în total

The concept of progress acts as a protective mechanism to shield us from the terrors of the future.

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 19:15:31
Vârsta: 24 ani
Programator junior

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 15:24:37 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved