Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Grafica 2D/3D » 3D artwork » Dwarf Fighter W.I.P.

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 07 Jun 2007 12:27:31    Subiect: Dwarf Fighter W.I.P.
thorin13 info:

thorin13:

Cam la asta lucrez eu acum. Un dwarf low poly. Criticile sunt binevenite.

..a rebel once, now I'm an old man..

Status:
Înregistrat pe:
07 Jun 2007 11:54:50
Vârsta: 35 ani
Modelator 3D

Postat la 07 Jun 2007 12:40:31    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Pune si un wireframe si zi cate triunghiuri are.

Daca e low poly inseamna ca vrei sa-l faci ptr jocuri, asa ca incearca sa faci si o versiune high poly si scoate normal mapu din el.

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 29 ani

Postat la 07 Jun 2007 12:57:40    Subiect: < fara subiect >
thorin13 info:

thorin13:

Cu tot cu secure si scut 4402 poly, dar as putea sa-l fac sa aiba mai putine (problema e ca deja skinat).
Nu e pentru un joc anume, dar e facut in ideea asta.

Mai am de lucru la texturi. Iar pentru normal map folosesc plugin-ul nvidia pentru photoshop (asta ca sa nu ma mai chinui cu sculpting-ul).

Ultima editare efectuată de thorin13 pe 07 Jun 2007 13:00:03; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 07 Jun 2007 13:02:38    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

ce program folosesti? in maya poti transfera skin weights

si in felu asta poti sa mai scoti ceva geometrie si sa lasi rez mare numai in zonele deformabile

oricum arata bine, imi plac texturile. nice work!

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 20:48:46
Vârsta: 24 ani
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 07 Jun 2007 14:01:05    Subiect: < fara subiect >
thorin13 info:

thorin13:

3d max. Cred ca si in max merge treansferat skin weights, dar nu am folosit pana acum. Si eu cred ca 4400 poly e destul de low. Depinde la ce e folosit.

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 07 Jun 2007 14:21:57    Subiect: Re:
Pintea info:

Pintea:

thorin13 a scris:

Cu tot cu secure si scut 4402 poly, dar as putea sa-l fac sa aiba mai putine (problema e ca deja skinat).
Nu e pentru un joc anume, dar e facut in ideea asta.

Mai am de lucru la texturi. Iar pentru normal map folosesc plugin-ul nvidia pentru photoshop (asta ca sa nu ma mai chinui cu sculpting-ul).

la normal map ma refeream la metoda normala, nu transfomarea texturilor in normal map.

fa o versiune high poly ( nu ai nevoie de skinning sau uv map la ea ) si scoti normalul cu maxul.

incearca mai intai pe secure sau scut pana inveti... dar de asta ai nevoie ca sa-l duci la urmatorul nivel.

probabil de la degetele mainilor ai putea sa scoti o gramada de poligoane, nu e nevoie sa fie asa detaliate atat timp cat tin o secure in mana

Ultima editare efectuată de Pintea pe 07 Jun 2007 14:23:07; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 07 Jun 2007 14:51:01    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

un ZBrush/MudBox ar merge pe el sa scoti un normal map misto

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 07 Jun 2007 14:52:48    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

Pintea a scris:

probabil de la degetele mainilor ai putea sa scoti o gramada de poligoane, nu e nevoie sa fie asa detaliate atat timp cat tin o secure in mana

daca se pune problema sa le animezi e nevoie d ceva rezolutie si acolo, altfel deformariile sunt complet aiurea

nekitu a scris:

un ZBrush/MudBox ar merge pe el sa scoti un normal map misto

mai ales de cand a iesit zbr3.. godlike Twisted Evil

Ultima editare efectuată de SpOOky pe 07 Jun 2007 14:55:29; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 07 Jun 2007 15:02:22    Subiect: < fara subiect >
thorin13 info:

thorin13:

Avand in vedere ultimele (sau chiar penultimele Smile) ) tendinte in ceea ce priveste numarul de poligoane suportat de emgin-uri si placi video, cateva poligoane in plus la degete nu cred ca sunt o problema.
    Si cine stie poate o fi nevoie si de o animatie a degetelor intr-un cutscene...
    As for normal mapping ....pana acum am folosit mudbox. Insa la modelul asta maparea pentru maini si picioare e simetrica (mapele sunt suprapuse) ceea ce exclude posibilitatea (in momentul asta) folosirii unui astfel de program.
    In viitorul apropiat (urmatorul model) voi folosi mai des asa ceva.

Ultima editare efectuată de thorin13 pe 07 Jun 2007 15:02:37; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 07 Jun 2007 15:33:36    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Of de cate ori am auzit chestia asta cu "mi-e lene sa refac map-ul" Smile)
Deja e un stereotip...

Trebuie sa iti stabilesti etapele ptr crearea unui model, astfel incat sa nu trebuiasca sa refaci mapul la fiecare chestie.

Status:
Înregistrat pe:

Postat la 07 Jun 2007 16:54:13    Subiect: Re:
SpOOky info:

SpOOky:

thorin13 a scris:

As for normal mapping ....pana acum am folosit mudbox. Insa la modelul asta maparea pentru maini si picioare e simetrica (mapele sunt suprapuse) ceea ce exclude posibilitatea (in momentul asta) folosirii unui astfel de program.

ai suprapus maparea uv a mainii cu a piciorului sau a piciorului stang cu cel drept (d ex)?
in primu caz, nu prea ai c face, dar in al2lea poti sa dai reverse normals si iese ok.

daca tot folosesti o unealta artizan, arunca o privire si asupra zbrush3. ai sa ramai masca

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 07 Jun 2007 17:52:09    Subiect: < fara subiect >
Raul info:

Raul:

ce termeni interesanti folsoiti voi aici Very Happy

modelul arata bine.. textura cred ca mai trebuie nitel lucrata..
felicitariSmile

Ultima editare efectuată de Raul pe 07 Jun 2007 17:53:03; 1 editări în total

.NET Programmer
TV3D Licensed Programmer

Status:
Înregistrat pe:
31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games

Postat la 09 Jun 2007 11:28:51    Subiect: Re: Re:
thorin13 info:

thorin13:

SpOOky a scris:

ai suprapus maparea uv a mainii cu a piciorului sau a piciorului stang cu cel drept (d ex)?
in primu caz, nu prea ai c face, dar in al2lea poti sa dai reverse normals si iese ok.
daca tot folosesti o unealta artizan, arunca o privire si asupra zbrush3. ai sa ramai masca

A.. ar fi cel putin ciudat daca nu chiar lipsit de bun simt sa suprapui maparea unei maini cu cea a unui picior. Maparea am facut-o pentru partile simtrice ale corpului (o singura mapa pentru maini si una pentru picioare).
    Oricum o sa mai lucrez putin la textura si poate la skinning, si cu asta basta cu modelul asta.
    Am sa folosesc normal map facut probabil cu zb3 la urmatorul model (la care cred ca o sa ma apuc de mapare) in curand. Si voi avea grija cum imi voi arnja mapele Smile) .

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D

Postat la 18 Jun 2007 08:10:38    Subiect: < fara subiect >
World Executor info:

World Executor:

Modelul e destul de reusit dar nu inteleg ce aveti voi cu normal mappingul si alte de-astea? Nu ma pricep la modelare, dar personal cred ca e bine ca un model sa aiba cat mai putine poligoane ca sa il folosesti in jocuri, pe langa altele asemanatore (cu putine poly) in asa fel incat sa folosesti cat mai mult modele. So, lasati-l pe om sa se concentreze mai degraba la calitatea texturii (mai trebuie lucrat la picioare si la maini). Daca ma intrebati pe mine, atata timp cat ai o animatie fluida si un model acceptabil, nu conteaza nr. redus de poligoane, texturile fac toata munca. Bine, daca vreti sa faceti cinematics cu caracterul in discutie e alta treaba...

Oricum, nice work Thorin! si poate te bagi si tu la crearea jocului care vor sa il faca cei de pe GDRO. Ar avea nevoie de un modelator ca tine care stie si sa textureze. Mai multe detalii aici:

http://gamedev.ro/forum/topic/395

The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do.

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 04:23:24
Vârsta: 132 ani
PR & Marketing
Evolution Vault (Iasi)

Postat la 18 Jun 2007 08:27:14    Subiect: Re:
SpOOky info:

SpOOky:

a scris:

Modelul e destul de reusit dar nu inteleg ce aveti voi cu normal mappingul si alte de-astea? Nu ma pricep la modelare, dar personal cred ca e bine ca un model sa aiba cat mai putine poligoane ca sa il folosesti in jocuri, pe langa altele asemanatore (cu putine poly) in asa fel incat sa folosesti cat mai mult modele. So, lasati-l pe om sa se concentreze mai degraba la calitatea texturii (mai trebuie lucrat la picioare si la maini). Daca ma intrebati pe mine, atata timp cat ai o animatie fluida si un model acceptabil, nu conteaza nr. redus de poligoane, texturile fac toata munca. Bine, daca vreti sa faceti cinematics cu caracterul in discutie e alta treaba...

http://gamedev.ro/forum/topic/395

n`ai treaba. normal mappingul creeaza pseudo-detaliu, tocmai sa`ti perminta sa folosesti modele cu un numar d poligoane mai redus

poti sa te documentezi aici in ceea c priveste n/m Smile

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Pagina 1 din 2 [ 1 | 2 ]

Server time: 14:57:40 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved