| Mesaj |
Info autor |
Postat la 03 Jun 2007 17:39:17 Subiect: authoring tools
|
|
|
SpOOky info:
|
SpOOky:
sunt curios care e parerea generala privind authoring tools`urile gen fpsc, gm si toate din natia lor. mie mi se par jucarii si cam tot ce iese din ele sunt mancatori d resurse. iar daca vrei dev real trebuie sa te axezi p un limbaj d programare si un motror cum trebe, gen irrlicht, ogre etc sau chiar dicrect in ogl sau dx.
asta e parerea mea. a voastra care?
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 20:48:46
Vârsta: 24 ani
Modelator 3D
elohimSoft
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 18:28:48 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Bune pentru noobi (desi cu semnu intrebarii). Problema e cand nu vor sa evolueze spre un limbaj conventional, un compilator bun si un set de tooluri puternice pentru ca au totul pe tava si e mai simplu sa faca un joc din cateva click-uri.
Argument decisiv celor care vor cearta: cate jocuri comerciale (si vreau sa spun COMERCIALE, adica cu cateva zeci de mii de copii vandute macar) sunt facute in GM, FPSC sau alte astfel de tooluri?
Ultima editare efectuată de Rimio pe 03 Jun 2007 18:29:32; 1 editări în total
If at first you don't succeed, you fail.
|
Status:
Înregistrat pe: 24 Mar 2007 21:50:44
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 18:29:55 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Sunt de acord, si mie mi se par mancatori de resurse, si de asemenea te si limiteaza intr-un anumit fel. Eu consider ca sunt buni pentru 2 chestii:
1. Sa faci un joc standard cu ele, fara prea multe pretentii 2. Cred ca sunt f bune pentru prototyping.
|
Status:
Înregistrat pe: 15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 18:42:56 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Raul info:
|
Raul:
in general sunt folosite si de artisti care nu stiu programare dar au talent mare la desen.  am vazut o gramada de situri cum sunt cele ale lui Ari Feldman (parca asa se scrie) cu seturi de "2D Graphics" si 1,2,3 joculete facute de ei pentru demonstratie.. Am incercat si eu o data sa folosesc GM parca dar mi s-a parut aiurea  Esti intradevar limitat la un moment dat...
.NET Programmer TV3D Licensed Programmer
|
Status:
Înregistrat pe: 31 May 2007 14:55:15
Vârsta: 25 ani
Programator
Buasi Games
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 20:53:41 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Child_OnLine info:
|
Child_OnLine:
...fenomenal de bune dak nu mai ai de unde sa rippuieshti un model, o textura, un sunet samd...
_-=@w4r w!th r34l!ty=-_
|
Status:
Înregistrat pe: 13 Apr 2007 23:54:54
Vârsta: 22 ani
Programator
Third Party Studios
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 23:06:21 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Nu am folosit niciodata  De la HTML am sarit la Flash, apoi am sarit la C++ apoi la OpenGL acuma la D3D. Sper ca nu am pierdut nimic
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator
|
| |
Postat la 03 Jun 2007 23:14:33 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
SpOOky info:
|
SpOOky:
noup. ai mers d la A la C fara sa treci prin B. authoring toolurile is bune la prototyping dar omoara la capitolul performante si feature set. nu ai ce zice, la urma urmei gamedev`ul se reduce la ogl sau dx  asta e cel mai inalt nivel. na oricum poti sa ridici la absurd si sa`ti faci propriul lib d grafica, sau sa faci pe nebunul si sa programezi in assembly dar astea de acum nu mai sunt cai practice
Ultima editare efectuată de SpOOky pe 03 Jun 2007 23:15:17; 1 editări în total
|
Status:
Modelator 3D
elohimSoft
|
| |
Postat la 04 Jun 2007 12:35:27 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
mie mi se par (nu vreau sa supar pe nimeni) niste lucruri mai mult de distractie decat sa faci ceva cu ele. poate sunt bune sa incerci un sunet nou su o textura/model nou (daca esti modelator etc) dar in rest nu vaad la ce te ajuta pe viitor (nu inveti efectiv cum sa faci un joc). sunt bune ca sa-ti creasca apetitul de game development da cam atat
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 12:31:32 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
roflamerider info:
|
roflamerider:
probabil sunt bune in situatia urmatoare: x este grafician. x nu stie prea bine cu ce se mananca programarea x vrea sa faca un joc sau sa'si testeze noile modele/animatii/texturi. sau poate x are o idee de joc si vrea sa isi faca reclama si sa adune o echipa si prefera un format dinamic de reclama. aici intervin toolurile respective  sau y si'a luat computer. y nu stie nimic. y vrea sa faca un joc. y ia gm de pe net si se apuca sa faca jocuri. y dupa aia observa ca este foarte limitat de gm. isi ia fpsc sau rpgmaker de pe net. se mai joaca un pic... vede ca sunt mai flexibile un pic... dar tot nu este multumit. y a prins gustul pt game-design. y intra pe gdro si vede ca exista c++. y isi ia c++ de pe net. y vede ca de fapt si-a luat bc++ 3 si nu prea poate sa faca decat joculete de dos pe el. y se joaca un pic, invata c++ si vrea sa treaca la grafica 3d. y isi ia dx/ogl sdk de pe net. y vede ca ii trebuie un ide mai nou ca sa le foloseasca. y isi ia vc++ 05 express de pe net. y vede ca e bun. y se face game designer. y este angajat la id si lucreaza la urmatorul doom. y se trezeste din somn si realizeaza ca de fapt lucreaza la cea mai buna firma pe plan mondial din domeniul designerilor de hartie igienica. y arunca calculatorul pe geam si se duce la munca.
Ultima editare efectuată de roflamerider pe 08 Sep 2007 12:37:24; 1 editări în total
Can I e-mail beer?
|
Status:
Înregistrat pe: 07 Sep 2007 20:27:20
Programator junior
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 14:24:50 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Problema e cand y nu isi da seama de limitarile lui GM pentru ca nu vede mai departe de GM. Practic GM ii pune niste bariere de care y nu e constient. Daca y in schimb ar incepe cu C++, the sky would be the limit, chiar daca s-ar initia mai greu.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 14:42:31 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
roflamerider info:
|
roflamerider:
pai la un moment dat , y s'ar da mare cu productiile lui pe gdro si ar primi raspunsuri foarte edificatoare si in privinta gm si in privinta c++ daca nu si'ar da seama nici acu nici mai tarziu, y ori face chestia asta din plictiseala si nu vrea sa mearga mai departe, ori este idiot 
Can I e-mail beer?
|
Status:
Programator junior
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 15:34:09 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Rimio info:
|
Rimio:
Dar pana ajunge pe gdro y probabil a pierdut foarte mult timp facand ceva ce ii este acum inutil ... Oricum, parerea mea e ca ar trebui exterminate  ) offtopic: in momentu asta nekitu si alti cativa poarta discutii la o terasa ceva. Ce naspa ca n-am ajuns pe acolo ...
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 15:37:57 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
SpOOky info:
|
SpOOky:
OT: las` ca mergem si noi la anul 
|
Status:
Modelator 3D
elohimSoft
|
| |
Postat la 08 Sep 2007 15:52:25 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
roflamerider info:
|
roflamerider:
ih... ma oftic ca n'am ajuns si io... poate mai invatam ceva util... mai beam si o bere de brasov  sper sa fie si la anu
Can I e-mail beer?
|
Status:
Programator junior
|
| |
Postat la 26 Apr 2008 18:37:52 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
KosmynC64 info:
|
KosmynC64:
chestia cu Dl. Y parca eram io(mai putin partea de sfarsit si inceput),mda ca FOST gm freak as spune ca GM e bun doar pt. a face un joc 5 min si mai e bun sa te faca sa crezi ca stii C++ dar are o sintaxa care te abureste si cand te trezesti in C++ te pirzi.FPSC e pura porcherie pt. ca nu are cod.Cel mai bun authoring tool ar fi ceva care are cod foarte avansat,cum ii LiteC
Daca folosesc ++i si nu i++ nu inseamna ca stiu prea mult C++
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Apr 2008 22:03:16
Vârsta: 18 ani
Programator
|
| |