Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Articole » Programare » Singleton Pattern

Articol:
Singleton Pattern
Autor: Black_Knight, postat pe 11 May 2007 20:58:42
Versiune printabilã

Comentarii pentru acest articol:

Pagina 4 din 4 [ 1 | 2 | 3 | 4 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 26 Jun 2007 12:42:27    Subiect: < fara subiect >
Pintea info:

Pintea:

Am fost si eu curios de numarul de linii...am gasit un program care ti le numara si iti spune cate linii scrise sunt de fapt, cate sunt goale, cate sunt comentarii etc. (deci cippy poti sa afli si fara sa le umfli Smile ), se numeste "Counting.exe" Very Happy

Ultima editare efectuată de Pintea pe 26 Jun 2007 12:45:12; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 28 ani

Postat la 26 Jun 2007 13:07:45    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Da, e imens, si probabil un test de coverage ar afisa cifre penibile, dar asa se intimpla cind management-ul trage linie sub cit a costat dezvoltarea unui proiect si ajunge la concluzia ca trebuie refolosit codul ala, ca altfel s-au aruncat bani pe geam (in unele cazuri decizia asta rezulta in si mai multi bani aruncati pe geam).

Pe de alta parte, Quake 3 e scris cu destul simt de raspundere si cam de la 0 si tot are 325,000 de linii de cod (9 MB) fara tool-uri. Cred ca sinteti de acord ca Q3 este un joc si un engine simplut pentru standardele de azi. Cind faci un RPG sau mai rau, un MMO constati cu surprindere ca ai multe lucruri de facut si, desi la inceput pare simplu si putin de munca, se aduna. Nici in alea 450,000 de linii din Gamebryo (tot cam 9 MB) nu se gaseste prea mult bloat.

Statisticile sint cu tot cu comentarii si linii goale, pentru ca n-am stat sa filtrez sursele. Cine are mingw sau un *nix prin preajma poate numara liniile cu:

Cod sursă:

find -name "*.cpp" -or -name "*.h" -or -name "*.inl" -or -name "*.c" -or -name "*.hpp" -or -name "*.cc" | xargs cat | wc -l

Cine nu, are google sau un compilator. Smile

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 26 Jun 2007 19:35:37    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

M-ai facut curios sa vad cat am scris eu pana acum... si mi-am scris si eu un line counter pt C/C++, dar l-am facut in Java (chiar nu stiu cum naiba cauti recursiv in directoare in C++..., in plus in Java am foarte la indemna tot felul de unelte pt stringuri)

Daca vrei iti dau codul/.jar-ul. (e doar program de consola, fara gui)

E pe net un (aparent) bun line counter, dar nu-i free "Practiline Source Code Line Counter". Am incercat trial-ul, si nu le numara prea bine... Smile Am testat "ochiometric" pe un fisier mic, si cam incurca liniile de cod mixed cu cele comment-only. O linie la un fisier mic nu e mare branza, dar la proiectul meu de pe devlog (15.000 total, 10.000 cod), imi da vre-o 3-400 aiurea, deci nu prea mai e exact...

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 26 Jun 2007 23:49:05    Subiect: < fara subiect >
hex info:

hex:

offtopic: da exista proiecte de milioane de linii, cand ai un engine la care lucrezi ani intregi si faci si jocuri in paralel cu acel engine, jocuri care de la an la an mostenesc sursele jocurilor anterioare pt ca in principiu sunt cam acelasi tip de jocuri, dar putin diferite, ajungi cu usurinta la astfel de cifre.

ontopic: lasand la o parte corectitudinea "patternului" dat ca exemplu, vad ca este f discutata nevoie de singletonuri. este sau nu nevoie? te complici aiurea doar de dragu OOP'ului sau chiar e folositor? le bagi mai bine in cpp ca sa compilezi mai rpd? asta e un argument bun. dar... eu zic ca e mai usor de lucrat cu o clasa pt simplu motiv ca ai auto-completion pe membri si pe functiile ei. si cand ai o clasa kilometrica, cum ar fi renderul, care este si cea mai referentiata clasa din cod, atunci ajuta sa ai asa ceva, mai ales in cazul in care lucrezi intr'un proiect mare si renderul nu este clasa ta, deci de cele mai multe ori ai o idee despre cum s'ar numi functia care o cauti dar nu stii cu exactitate.

Ultima editare efectuată de hex pe 26 Jun 2007 23:52:20; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
25 Jun 2007 05:56:08
Programator

Postat la 27 Jun 2007 10:42:57    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Doua cuvinte: Visual Assist. Face auto completion tot timpul, nu numai dupa ., -> sau :: si mai face si match-uri aproximative pe ce scrii. E de aur, odata ce apuci sa-l folosesti nu poti sa te mai uiti la VC fara el (si la nici un alt IDE in general, daca puteai sa te uiti pina atunci). Smile

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 29 Jun 2007 20:54:30    Subiect: Re:
nekitu info:

nekitu:

Dark a scris:

Doua cuvinte: Visual Assist. Face auto completion tot timpul, nu numai dupa ., -> sau :: si mai face si match-uri aproximative pe ce scrii. E de aur, odata ce apuci sa-l folosesti nu poti sa te mai uiti la VC fara el (si la nici un alt IDE in general, daca puteai sa te uiti pina atunci). Smile

VA is teh shit, il uzez de 3+ ani incoace, singurul soft cumparat Very Happy, care isi face banii 100%. Recomand tuturor userilor de VC++.

Dark are dreptate, e ca un drog, cand nu il ai parca esti in sevraj.. Smile ( nu ca as sti cum e Smile )

Ultima editare efectuată de nekitu pe 29 Jun 2007 20:55:33; 1 editări în total

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 31 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 30 Jun 2007 10:17:47    Subiect: < fara subiect >
raicuandi info:

raicuandi:

VA merge si pe Express?

Method 2: Move Your Mouse Pointer
If you move your mouse pointer continuously while the data is being returned to Microsoft Excel, the query may not fail. Do not stop moving the mouse until all the data has been returned to Microsoft Excel.

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 21:02:40
Vârsta: 22 ani
Programator

Postat la 30 Jun 2007 10:41:09    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

http://wholetomato.com/

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 31 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 01 Jul 2007 21:25:34    Subiect: < fara subiect >
JIM info:

JIM:

Wow! Dupa 5 minute nu ma mai pot dezlipi de el Mr. Green

E de-a dreptu amazing. Ms Dark pt. link.

Intel i7 920 @ 4GHz, ASUS P6T, ATI 4870x2, 8GB DDR3 1600, Win7 x64

Status:
Înregistrat pe:
29 Apr 2007 22:20:51
Vârsta: 23 ani
Programator

Pagina 4 din 4 [ 1 | 2 | 3 | 4 ]

Server time: 23:36:53 10.02.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2011 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved