RIFT
www.riftgame.comfilm cu engineul fizic (nu e implementat in versiunea de la download) :
http://www.youtube.com/watch?v=Nul11y1zgtQ Engineul este facut in-house integral ( exceptie : sunetul cu FMOD )
Este multiplayer only.Suporta maxim 64 de jucatori(chiar mai mult daca va tine banda si are cine sa intre

).
Iluminare(per pixel) + umbrire (stencil + shadow maps) real time.
Pentru partitionarea spatiului si calcularea vizibilitatii am folosit BSP + portaluri.
Nu exista limite impuse la numarul de poligoane din modele/harti...totul in functie de sistemul pe care vrem sa ruleze.
(ca exemplu modelele din joc au intre 500 si 7000 de poligoane dar sunt versiuni low poly cu normal map din modele high poly de zeci de mii/milioane de poligoane)
+multe alte capabilitati pe care nu le mai enumar aici, doar la cerere

Editorul are iluminare real time, import din 3dStudioMax + restul capabilitatilor din editoarele clasice.
La realizare am luat ca modele WorldCraft si QERadiant , e un fel de combinatie intre cele doua ptr o editare cat mai usoara si rapida,
asa ca cine a lucrat cu asa ceva (si nu numai) si vrea sa colaboreze la design de harti il rog sa ne contacteze fiindca avem nevoie
de map designeri ( majoritatea hartilor sunt facute de mine , iar eu nu am treaba cu asa ceva... )
Daca vreti sa creati ceva cu el si vreti sa introduceti continut propriu ( texturi, modele, shadere -sau aveti nevoie chiar de un SDK-)
dati un mail in caz ca nu va dati seama cum.
Gameplayul este foarte simplu la momentul actual, doar omor Free For All, asa ca lipsa jucabilitatii nu e printre criticile constructive pe care
le asteptam

In versiunea in lucru gameplayul vrea sa fie asa:
- 2 rase total diferite
- hartile au diverse obiective, un joc se poate intinde pe mai multe harti
- exista harti de 2,3 sau 4 echipe care concureaza in acelasi timp pentru acelasi/aceleasi obiectiv/obiective
- se castiga puncte de experienta individuale sau pe echipa in functie de realizari
- +variatiuni pe aceasta tema
PS: (disclaimer)daca in joc vedeti texturi pe care vi se pare ca le-ati mai vazut si prin alte parti ... nu vi se pare

In afara de cele facute de noi restul sunt cumparate de la total textures + altele free luate de pe net.
Asta inseamna ca am avea nevoie si de oameni pentru texturi...
PS2: contact-
gosamihai@yahoo.com meknaan@yahoo.com