pin46 a scris:
Proiectul e vechi(are cativai ani, cred ca vre-o 9, daca nu ma insel Stratagus e fostul FreeCraft). Probabil pentru ce au vrut sa faca la inceput tehnologia pe care au ales-o le-a mers bine si era usor de folosit, cu timpul cred ca au tot adaugat chestii si cod pana s-a imbacsit. Parerea mea e ca motoarele grafice 2D incep sa fie depasite (i.e SDL) daca vrei sa faci un joc foloseste un engine 3D, e mai greu la inceput dar pe termenu lung merita (chiar daca faci un joc 2D)
Am incercat sa scriu acu cateva luni un joculet 2D folosind Direct3D9. (m-am plictisit rapid totusi din lipsa de content grafic)
Este destul de simplu (intr-o saptamana jumate era utilizabil, cu tot cu animatii pe care ti le incarca din fisiere XML), mai ales ca te ajuta si D3DX Sprite si Font. 2 "pitfall"-uri:
1) grupeaza texturile ("texture atlas" cum le zice lumea; ori manual, ori din cod; prima e mai rapida si mai simplu de incarcat, dar posibil o sa iti frece nervii cand creezi/schimbi un pic texturile; a 2a e mai inceata si ceva mai complex de incarcat, DAR nu te enerveaza pe parcursul dezvoltarii jocului)
Pune-le in texturi babane 2048x2048, sa poti renda totul usor si rapid. (umplii un vertex buffer singur, ori cu D3DXSprite)
2) pre-renderizeaza oriunde poti (si sunt mai mult de cateva caractere) ce rendezi cu clasa Font din D3DX. E foarte inceata, nu se merita sa nu prerenderizezi cand stii ca poti... am vrut sa fac asta, dar cum am zis, m-am lasat de proiectul ala dupa o saptamana jumate. Daca folosesti bitmap fonts, nu am incercat, dar cred ca nu se mai simte asa de rau daca nu grupezi/pre-renderizezi.
In rest, doar optimizarile "obisnuite", si te-ai scos. (ie: culling)
In urma proiectului astuia, eu m-am apucat, si invatat destul de rapid, sa desenez sprite-uri care arata cat decat "ok"... Ironia face ca am pierdut codul la proiect, si m-am lasat complet de el ..

DE ATUNCI, folosesc
http://www.assembla.com/, si nu mai pierd codul + am acces la el de oriunde am internet si un browser macar.
E mare pacat ca nu se baga nimeni la un joc/proiect de dimensiuni medii, realizabil... am incercat sa ajut mereu pe cei mai "nubi" in programare decat mine sa scoata un proiect la capat... dar toti vor MMOuri, toti vor FPSuri in fata caruia sa paleasca HL2 etc. Era unul acu vre-o 4 luni care vroia sa faca un joc simplu 3D de "checkers" (dame?), si ma bag sa-l ajut, dar peste o saptamana incepe sa-mi dea mesaje "Cum sa se numeasca echipa? Ce fel de joc sa fie URMATORUL nostru proiect? FPS/RPG?" (si jocul era departe de a fi gata)... Pfft. De atunci am grija numai de mine