Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Grafica 2D/3D » 3D artwork » Blender

Pagina 2 din 2 [ 1 | 2 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 12 Aug 2007 08:30:55    Subiect: < fara subiect >
Scarpelius info:

Scarpelius:

Daca ne-am lua numai dupa pret, atunci multi ar lucra ca astia care schimba sinele de tramvai in fiecare an in Bucuresti pentru ca primaria selecteaza cele mai ieftine oferte.
Eu folosesc Blender pentru ca pot sa modelez foarte usor in el, shortcuturile si faptul ca nu am decat 1 ferestra (cred ca se pot pune mai multe vederi da nu am incercat) mare in care vad modelul direct sint mari atuuri pentru mine.
Blender nu e un program decent cum zice Spooky, e un program complex cu care se pot face filme de animatie.
In ceea ce priveste jocurile exista un engine propriu incorporat in care poti sa scuipi toate assets facute in Blender si sa mearga direct. Exista fizica, exista o interfata de logica, particule samd. Daca nu era venerabila virsta a acestui engine (cam pe la Quake 1 cred) asta era alegerea mea pentru modelat jocuri.

In orice caz, Blender numai un soft simplu nu este. Se pot face extrem de multe lucruri cu el, cateodata mai repede si mai usor decat in alta parte, cateodata mai "altfel" decat in Max si Maya (cu care am lucrat in trecut). Sint lucruri care par ca nu se pot face dar asta tine de obisnuinta cu alte programe si de modalitatea de abordare a unei probleme. Pentru ca sint persoane care asteapta ca un program sa se conformeze unei scheme de gindire care le este lor intiparita in cap si care tipa pe urma ca nu se poate face, in loc sa caute o solutie si sa rezolve problema.

Status:
Înregistrat pe:
01 May 2007 10:43:47
Vârsta: ? ani
Game designer
gamingo.ro

Postat la 12 Aug 2007 14:40:25    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

Motorul de joc care e inclus in Blender e monstrus, tin minte ca un joc facut in el cel cerea 512 RAM, 128 video si procesor d 4GHz. Asta e pentru un joc similar cu ce am avut noi la competitie. Dar sunt zvornuri/planuri pt inlocuirea lui cu CrystalSpace
Am zis ca e un program decent fiindca atinge cam toate punctele unui "studio", animatie, modelare, fizica etc dar in multe din unelte are tendinta sa se scarpine la urechea stanga cu mana dreapta, pe dupa cap. Desi este un modelator puternic, este cam messy. Booleans`urile creeaza mult detaliu aiurea (asta nu ti s intampla in maya/xsi/silo) care trebuie curatat - pierdut timp aiurea, Bevel`ul lucreaza p tot modelul odata, nu ai cum sa lucrezi doar p un edge (cum e normal) si trebuie gasit un work arround - pierdut iar timp. Cand creezi un edge nou selectand 2 vertex`uri ("F") - diagonala unei fete dreptunghiulare de ex - nu iti imparte fata in 2 ci trebuie sa stergi fata existenta si sa creezi manual cele 2 fete triunghiulare folosindu`te de noul egde - pierdut iar timp. Iar treaba asta se perpetua in cam tot ce inseamna blender. Dar nicaieri nu sta treaba asa d rau ca in modelare. Eu am renuntat sa mai fac asta in blender. Mi`am achizitionat Silo. Ieftin si bun. Ce`i drept doar modeleaza dar face asta foarte bine din orice pdv. In schimb partile d animatie/simulare/rendare/etc, tot in blender le fac.

Sta cam prost si la interfata. Dar s promite o rescriere in 2.5 (release in toamna)

Feature-wise e super, dpdv a workflow`ului e ok, dar asta e subiectiv. Dar dpdv al timpului pierdut nu mai e chiar asa d ok. De asta e decent

Scarpelius a scris:

cred ca se pot pune mai multe vederi da nu am incercat

in blender totul s imparte in panouri. un panou poate fi o "vedere" sau o piesa din interfata. poti imparti interfata in cate panouri vrei tu, ducandu`te la o margine a unuia si apasand click dr. atunci iti apare un meniu si selectezi "split areas".

Scarpelius a scris:

Blender nu e un program decent cum zice Spooky, e un program complex cu care se pot face filme de animatie.

la fel si in maya/max/xsi. dar de ce lumea alege blender in locul lor?

maya complete - 1999$
maya unlimited - 6999$
3ds max - 3500$
xsi foundation - 500$, dar de la versiunea 6.5 (anuntata la siggraph, va iesi in toamna, din cauza unor features adaugate pretul va fi escalat la @ 2500$)
xsi advanced - 5000$
blender - 0$

toate fac cam acelasi lucru. si blender nu e superior nici unuia dintre pachetele anterioare.

doar cand compari blender cu celelalte pachete gratis de pe net (anim8or, wings3d etc) poti spune ca il alegi pt features/workflow/etc

Ultima editare efectuată de SpOOky pe 12 Aug 2007 19:51:47; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
24 Mar 2007 20:48:46
Vârsta: 24 ani
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 12 Aug 2007 19:40:47    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Relativ off-topic: vezi ca ai pus $1000 in plus la ambele versiuni de Maya. Wink

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30

Postat la 12 Aug 2007 19:47:30    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

oops Embarassed, corectat

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 20 Aug 2007 20:31:29    Subiect: < fara subiect >
OmicronZone info:

OmicronZone:

Fuck blender sunt 100 de manuale care trb citite

Feel the Rage...

Status:
Înregistrat pe:
26 Mar 2007 14:58:42
Programator
OmicronZone

Postat la 20 Aug 2007 23:13:04    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

Ca sa inveti orice pachet 3d trebuie sa treci prin sute d pagini de manual sau sa treci prin zeci de ore de video tutorial. Dar odata ce stii un pachet e usor sa treci la celelalte, procesul devine intuitiv; asa ca faptul ca Blender are multa documentatie e irelevant din punctul asta de vedere. Din altul existenta atator pagini de documentatie e chiar un lucru bun. Inseamna ca nu trebuie sa googlesti pana innebunesti sau sa arunci bani grei pe tutoriale si ca primesti totul pe gratis, din acelasi loc si bine structurat.

Ca veni vorba de (video) tutoriale, Blender basics @BlenderUnderground

Ultima editare efectuată de SpOOky pe 24 Aug 2007 12:02:49; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 24 Aug 2007 18:37:40    Subiect: < fara subiect >
Scarpelius info:

Scarpelius:

Cind ma gindesc cate carti / pagini web trebuie sa citesti ca sa inveti C++ parca mi se pare floare la ureche Blender Very Happy
Si dupa ce ai terminat cu C++ incepi cu biblioteci scrise de diversi care unele nu prea au documentatie mura in gura Laughing

Ultima editare efectuată de Scarpelius pe 24 Aug 2007 18:39:11; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
01 May 2007 10:43:47
Game designer
gamingo.ro

Postat la 16 Sep 2007 13:49:57    Subiect: < fara subiect >
SpOOky info:

SpOOky:

A iesit versiunea 2.45.

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 16 Sep 2007 22:15:15    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

m'am uitat acu pe situl blender... tare faza cu jack blenderson Smile)

oricum ...

am incercat blender acu ceva timp si nu prea am reusit sa fac nimic prin el...
oricum. .e greu pana tii minte toate shortcuturile... si is foarte multe.

heh... cred ca ma apuc iar Smile

extremely later edit :
poate ajung la performanta sa fiu si programator si artist 3d in acelasi timp ...

Ultima editare efectuată de Overburn pe 02 Oct 2007 19:13:40; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
06 Mar 2007 07:36:21
Vârsta: 21 ani

Postat la 02 Oct 2007 19:17:13    Subiect: Re:
SpOOky info:

SpOOky:

Overburn a scris:

extremely later edit :
poate ajung la performanta sa fiu si programator si artist 3d in acelasi timp ...

Asta incerc tot incerc si eu. Problema e ca nu poti fi as in ambele.

Status:
Înregistrat pe:
Modelator 3D
elohimSoft

Postat la 02 Oct 2007 19:24:52    Subiect: < fara subiect >
Overburn info:

Overburn:

daca ai prea mult timp liber orice e posibil Very Happy

Status:
Înregistrat pe: