Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Input » DirectInput question

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 18 Apr 2007 00:51:38    Subiect: DirectInput question
boboS info:

boboS:

Am facut o clasa pentru mouse si tastatura (cu DirectInput) care face cam tot ce trebuie pentru lucrurile de baza cum ar fi sa detecteze pozitia cursorului, tasta apasata, butonul de la mouse apasat etc... Apoi alta clasa care creeaza spriteuri. Si iar o clasa pentru baza unu sistem gui. Clasa asta pentru gui trebuie sa foloseasca spriteul sa faca imaginea de background a butonului (eventual animatie etc..) si clasa input sa detecteze daca mouseul este deasupra butonului sau este apasat cand e deasupra butonului.

Este ok sa initializez mai multe obiecte care au acces la INPUT ? Chiar daca este sharat accesul ? Adica pentru clasa gui imi trebuie un obiect sa aibe acces la input sa vad daca mouseul e deasupra butonului sa active bool-ul MouseOver etc... Pot sa-l declar acolo in clasa sau sa fac doar un obiect pentru toate ? (gui, main etc...)

Adica ideea e ca mie imi vine mai usor sa fac mai multe. Dar nu stiu daca e prea bine.

Later Edit: Inca ceva sa nu fac alt topic aiurea chiar daca poate nu are legatura cu INPUT. Am un sprite si vreau sa fac animatia unui buton cu imagini tot din acelasi fisier..adica imagini cu frameuri unul dupa altu (cum e sprite animation normal). Si ma gandeam dupa ce fac clasa sa pot incarca orice animatie de spriteuri dar ea poate sa fie orice marime care nu pot sa o aflu. Ma gandeam sa fac fisiere text care sa contina informatii unde se termina primu buton (x,y) si unde incepe urmatorul etc... E bine asa ?

Ultima editare efectuată de boboS pe 18 Apr 2007 02:29:38; 2 editări în total

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 18 Apr 2007 12:16:39    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

iti recomand sa faci un InputManager central (singleton) de unde toate obiectele se hranesc cu date.

treaba cu spriteul, da, e bine sa ai fisiere de descriere a unor date, data-driven engine, ai putea chiar sa cochetezi cu XML pt descrierea UI-ului

Ultima editare efectuată de nekitu pe 18 Apr 2007 12:18:00; 1 editări în total

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 18 Apr 2007 12:49:21    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Ok