Cred ca sa facut vre-un an intreg de cand tot spun ca vreau sa fac jocul asta...

Lenea, plictiseala sau alte ocupatii (scoala?!) m-au tinut departe de acest mic vis al meu...
Insa acum lucrez impreuna cu SpOOky si restul echipei noastre la un engine pt first person shooter-ul nostru, si un mic joculet/demo pentru a testa enginul nu ar strica, zau...
La scoala nu ma mai duc... ocupatii mi-am gasit mai MULTE, dar sincer, cu diferenta de la renuntarea la scoala, am muuuuult mai mult timp acum. Parca traiesc de 2x mai mult!

(nu mai datzi bani pe pastile cu antioxidanti sau alte prostii, renuntati la scoala/slujba si sa vedeti ce intineriti peste noapte..

pana ti se termina banii

)
Okey... am ocazia sa scriu mult visatul meu joc,
Ogrio, un side-scroller 3D, cu radacini in clasicul Mario (pe care inca il mai am prin reincarnarea sa, Mario For Ever...

)
Tin sa mentionez ca 'adevaratul' meu blog este pe
http://blog.ogrio.com/ , insa acela este destul de incalcit, si in engleza.
Asa ca o sa tin un blog cu adevarat Ogrio-only, si in romana, aici, pe gamedev.ro

Fiindca jocul este simplu, am sa-mi scriu singur tot codul, si imi fac toate modelele 3D, multumiri pentru cei care au pus linkurile la texturi si sunete free, nu stiu ce m-as fi facut fara ele
La un moment dat o sa ma plictisesc sa scriu nivelele in XML in notepad, si o sa fac si un editor.. moment in care invit pe oricine sa creeze nivele noi

Tin sa fac o precizare, totusi, pentru a mai micsora din criticile viitoarelor poze...

Grafica este conceputa sa fie rendata cu shadere, in special per-pixel lightning, deci pana nu fac rost de acele shadere (sau invat eu sa le scriu... desi nu stiu de unde sa incep!!

), grafica o sa arate cam nasol randata prin pipeline-ul fix al placii (cu vertex lightning, mai precis)
Cand doar adaug shaderele, calitatea grafica o sa creasca simtitor : P
Iata prima mea incercare de a crea jocul Ogrio, poza este din 15 noiembrie 2006, moment din care nu am mai lucrat la el. (era si un personaj in joc care avea "skillul" de a merge

dar nu e in poza asta)
Incep lucrul la el pe un cod sursa nou (nu de parca as mai avea vechiul cod

), folosind enginul de care am spus mai sus,
EW.
O sa va tin la curent cu progresul, insa acesta nu o sa fie semnificativ decat dupa vre-o saptamana sau doua, cand engineul o sa fie 'folosibil'

(apropo, este in C++, pt Windows si Linux)