Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Altele » WEb Editor

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 04 Dec 2011 11:21:01    Subiect: WEb Editor
boboS info:

boboS:

M-am apucat recent de invatat programare web. Vreau sa fac un site simplu cu posibilitatea de a introduce date si in final a le afisa intr-un anumit mod (tabele sortate etc). Pana acum am folosit Wordpad dar nu reusesc sa fac pagina sa arate mai "estetic"
Ma intereseaza un editor HTML (pentru forms, tabele etc) cat mai simplu unde de preferat sa am optiunea de WYSIWYG. Voi ce folositi?

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 04 Dec 2011 11:30:32    Subiect: < fara subiect >
JIM info:

JIM:

Eu unul folosesc Notepad++ si chrome deschis. Scris putin cod > F5 in chrome.

Too used to coding for a WYSIWYG Smile

Intel i7 920 @ 4GHz, ASUS P6T, ATI 4870x2, 8GB DDR3 1600, Win7 x64

Status:
Înregistrat pe:
29 Apr 2007 22:20:51
Vârsta: 23 ani
Programator

Postat la 04 Dec 2011 14:24:32    Subiect: < fara subiect >
EvilWorks info:

EvilWorks:

Dreamweaver

$question = to_be() || !to_be();

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 20:22:32
Vârsta: 24 ani
Programator
Evil Works

Postat la 04 Dec 2011 15:30:36    Subiect: < fara subiect >
Jinx info:

Jinx:

Dreamweaver iti ofera cel mai rapid workflow, chiar si ca incepator. Eu am folosit chiar si gEdit (da, gEdit pe Windows) cu rezultate minunate (n-are editor WYSIWYG). Totusi nu-ti recomand sa folosesti un editor WYSIWYG pentru ca nu mai ai control asupra codului. Acum ca abia inveti HTML e ok, dar incearca sa nu te obisnuiesti. It's bad practice. Smile

Sper ca stii ca HTML e un limbaj strict pentru display-ul paginii Web si ca pentru inserare/stocare de date si alte functionalitati similare ai nevoie sa stii PHP/ASP/Perl etc. + SQL.

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Postat la 04 Dec 2011 17:13:41    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Da, pana acum am folosit PHP si MySQL pentru o pagina care memoreaza anumite informatii introduse de useri pe site si in cazul in care e nevoie le afiseaza.
Ideea era ca pentru afisarea paginilor respective nu am chef sa codez tot in text editor ca "orbul" si sa incerc de 10000 de ori pana cand textu e aliniat cum trebuie, totul e asezat frumos, imaginile sunt la locul lor etc.

Si nu inteleg de ce intr-un WYSIWYG nu ai control la cod. Din cate am inteles eu acest sistem genereaza cod in functie de cum adaugi tu componente, imagini etc.

Ultima editare efectuată de boboS pe 04 Dec 2011 17:14:46; 1 editări în total

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 04 Dec 2011 21:22:58    Subiect: < fara subiect >
nekosan info:

nekosan:

Problema ta e ca nu prea exista "what you see is what you get" pentru web. Pentru ca va trebui sa testezi modificarile macar in firefox, chrome, safari, internet exporer 9,8 si macar 7 + versiunile lor pentru mobile + sa zicem opera. Inca exista destule diferente intre browsere (de aceea trebuie sa verifici cum arata in fiecare browser), mai ales cand esti doar la inceput cu html + css.
O varianta mai buna pentru inceput decat Dreamweaver nu ai. Avantajul cand scrii cod intr-un editor simplu e ca poti controla fiecare tag/clasa/stil ce e adaugata, pe cand in Dreamweaver o sa ai unele modificari facute automat de Dreamweaver.

Nu conteaza de unde vi, ci incotro te indrepti.

Status:
Înregistrat pe:
23 Oct 2008 10:05:25
Vârsta: 27 ani

Postat la 04 Dec 2011 21:25:08    Subiect: < fara subiect >
nekosan info:

nekosan:

Daca problema ta principala e doar ALINIATUL textului + imaginilor, poti folosi un sistem liniar pentru CSS (sau CSS GRID SYSTEM).

Exemple: http://960.gs/ si http://cssgrid.net/

Nu conteaza de unde vi, ci incotro te indrepti.

Status:
Înregistrat pe:
23 Oct 2008 10:05:25
Vârsta: 27 ani

Postat la 08 Dec 2011 15:30:29    Subiect: Re:
Jinx info:

Jinx:

nekosan a scris:

Daca problema ta principala e doar ALINIATUL textului + imaginilor, poti folosi un sistem liniar pentru CSS (sau CSS GRID SYSTEM).

Exemple: http://960.gs/ si http://cssgrid.net/

Nu-l incurca cu CSS. Very Happy

@boboS: Atata timp cat nu vrei o pagina Web cu cine stie ce design si vrei sa folosesti tabele pentru structura, da, poti folosi editorul WYSIWYG al Dreamweaver. Dar macar include un stylesheet de reset (recomand YUI CSS Reset). Ajuta la compatibilitatea dintre browsere. Include prima linie de cod de pe pagina la care ti-am dat link, dar asigura-te ca o incluzi inainte de orice alta eventuala linie asemanatoare (cu structura link rel="stylesheet" type="text/css" ...).

Ultima editare efectuată de Jinx pe 08 Dec 2011 21:02:09; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
03 May 2007 22:45:14
Vârsta: 20 ani
Game designer

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 01:22:32 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved