Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Altele » low fps pt engineu meu pe noul PC

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 24 Oct 2011 10:16:32    Subiect: low fps pt engineu meu pe noul PC
Black_Knight info:

Black_Knight:

saptamana trecuta mi-am luat computer.
problema e ca engineu la care lucrez se misca mult mai prost. de la ~25 a scazut la 1-2 FPS...
windowsu e tot pe 64 da e 7, nu vista, in rest diferentele sunt enoorme de la geforce 9600 gt la HD6950 de la 2 la 8 gb de la athlon 3200+ la i7.
are careva idee care ar putea fi problema?!

PS: engineu e scris in OGL 2

Ultima editare efectuată de Black_Knight pe 24 Oct 2011 10:19:09; 2 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 24 Oct 2011 10:36:02    Subiect: Re: low fps pt engineu meu pe noul PC
Dark info:

Dark:

Black_Knight a scris:

PS: engineu e scris in OGL 2

Asta e problema. Folosesti un API antic si prost facut de niste rataciti care, de fiecare data cind au avut de facut o alegere de design, au ales gresit din "motive istorice".

Probabil face fallback la software rendering pentru ca ii ceri ceva ce nu stie, gen selection buffers sau vreo chestie "avansata" de GLSL. Fiind OpenGL, nu exista tool-uri care ti-ar putea spune ce-l deranjeaza si doamne fereste sa-ti spuna API-ul insusi chestiile astea. Trebuie sa vezi tu de mina, comentind bucati din render loop intr-un binary search grotesc.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 24 Oct 2011 12:28:29    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Nu stiu daca are vreo legatura da eu cand am avut placa video Ati am avut probleme extrem de multe si grave. Spre exemplu Starcraft 2 facea random crash iar multe din jocurile mai vechi care probabil erau pe fixed pipeline mergeau cu 2-3fps. Bineinteles nimeni nu recunostea, cei de la Blizzard au zis ca problema e inexistenta desi erau zeci de posesori de ati cu problema asta. Dupa ce mi-am luat nvidia (GTX 460 Super OC) totul merge perfect, inclusiv jocurile mai vechi. Si am jurat sa nu mai iau niciodata placa video de la ati.

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 26 Oct 2011 00:05:38    Subiect: < fara subiect >
MithY info:

MithY:

Chiar nu putea nimeni sa spuna asta mai devreme, inainte sa-mi iau placa noua de la ati? Smile)

gamedev for life

Status:
Înregistrat pe:
25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Programator
Digital Void Entertainment

Postat la 26 Oct 2011 10:25:35    Subiect: Re:
Black_Knight info:

Black_Knight:

MithY a scris:

Chiar nu putea nimeni sa spuna asta mai devreme, inainte sa-mi iau placa noua de la ati? Smile)

mda bun punct de vedere Smile
desi e posibil si pe 560Ti (care era obtiunea de la nvidia) sa se intample acelasi lucru...
oricum solutii trebuie sa existe ca mai sunt joace pe PGL pe windows si nu se misca toate cu 1 FPS...
oricum momentan am alte probleme si alte lucruri de facut pentru a ma ocupa si de asta... probabil prin decembrie Sad

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 26 Oct 2011 21:35:17    Subiect: < fara subiect >
nekitu info:

nekitu:

Din pacate I've lost the love for OpenGL acum ani buni Smile, l-as utiliza poate doar pentru cross platform si pentru simple visualizations, desi pe windows dx11 se initializeaza infricosator de usor...

SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate

Status:
Înregistrat pe:
29 Sep 2006 11:33:12
Vârsta: 32 ani
Programator
7thFACTOR Entertainment Studios

Postat la 27 Oct 2011 13:59:07    Subiect: < fara subiect >
cippyboy info:

cippyboy:

Acum vreo 3 ani am schimbat de pe un GeForce 8500 pe un Radeon 4850, si surprise aveam crash-uri in my OGL renderer. Spre surprinderea mea am aflat ca de fapt majoritatea problemelor erau din cauza mea.

Pe NVidia, la GLSL compiling, implicit type cast-urile trec ca si warning-uri, ATI e mai strict, iti baga erori si tre sa le corectezi tu manual pentru ca altfel nu-ti compileaza shaderu. Faza era a nu aveam cod care sa verifice daca shaderu se compileaza sau nu, si crapa, normal Smile.

O alta buba era selection mode-u care probabil e software sau fixed function only, iar eu incercam sa setez shadere in el. Cand iesea din selection crapa foarte frumos Smile.

Bottom line e ca Nvidia e mult mai friendly dar problemele tot de la programatori sunt.

Status:
Înregistrat pe:
04 Dec 2006 17:14:23
Vârsta: 25 ani
Programator
Relative Team

Postat la 27 Oct 2011 14:31:09    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Da, problemele sint aproape tot timpul de la programator, dar un API decent iti da o metoda sa afli ce s-a intimplat. Un API cretin ca OpenGL face software fallback in loc sa-ti spuna nu ba, selection buffers erau cool in 1995, dar azi nu mai merg.

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 01:10:11 23.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved