Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Proiecte » Anunţuri proiecte » unguri da, noi de ce nu ?

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 17 Oct 2011 06:59:50    Subiect: unguri da, noi de ce nu ?
eosforfly info:

eosforfly:

ce joc au reusit astia care ne vor ardealul Very Happy
http://devblog.neocoregames.com/

sunt mai inteligenti oare ? sau stiu sa faca echipa ?

Stiti voi, e o zicala... cica in iad sunt niste cazane gigantice cu lava in care fierb oameni din toate natiile. Toate sunt bine pazite in afara de unul, la care nu e niciun paznic - CAZANU ROMANILOR.Oare de ce ? Pentru ca asa e la noi, cum iese unul putin afara, il trag ceilalti inapoi! Smile))

Ultima editare efectuată de eosforfly pe 17 Oct 2011 07:12:42; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
16 Oct 2011 01:22:04
Vârsta: 31 ani

Postat la 17 Oct 2011 10:52:20    Subiect: < fara subiect >
BacioiuC info:

BacioiuC:

Deschide steam-ul si uitate ce jocuri au facut si altii acolo! Nici eu nu inteleg cum de reusesc. E clar ca Romanii nu pot face jocuri, din cauza ca nu pot lucra in echipa, asa-i?

/facepalm

Status:
Înregistrat pe:
14 Mar 2009 23:58:07
Vârsta: 21 ani
Game designer
Freelancer

Postat la 17 Oct 2011 11:26:57    Subiect: < fara subiect >
Black_Knight info:

Black_Knight:

sa nu exageram...
putem face si noi jocuri, si nu jocuri rele.
problema e ca nu prea avem bani si/sau timp ca sa facem ceva pe cont propriu.
firme exista: funlabs, ubi, gameloft, EA...

Ultima editare efectuată de Black_Knight pe 18 Oct 2011 12:24:22; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
07 May 2007 19:49:43
Vârsta: 29 ani
Programator

Postat la 17 Oct 2011 12:31:33    Subiect: < fara subiect >
nekosan info:

nekosan:

Bai da numai gagici in compania aia (vezi "About us") Laughing
Nu au developeri, deci fie externalizeaza programarea, fie folosesc ceva engine, tools.
Venitul in Ungaria, pe medie, e de 2,3 ori mai mare ca la noi, deci inseamna ca le e mult mai usor sa investeasca in tool-uri, software, hard, etc...
Fara bani nu prea poti sa faci nimic, si cu uneltele bune poti termina un joc in 2-3 luni la care altfel ai fi lucrat 1 an poate doar la editor.
Apoi in final se mai pune problema platii.

Nu sunt de vina romanii in general, cat sunt de vina conducatorii care nu fac nimic pt cetateni si le convina sa ramanem amarati si dependenti, sa ne foloseasca pe post de sclavi. Cum zicea cineva, in Romania Steve Jobs nu ar fi reusit sa faca nici nasturi.

Insa, cu multa motivare se poate face orice, chiar si la noi. Si cu multa munca. Asta e iar un cuvant periculos intr-un stat social.

Nu conteaza de unde vi, ci incotro te indrepti.

Status:
Înregistrat pe:
23 Oct 2008 10:05:25
Vârsta: 27 ani

Postat la 17 Oct 2011 13:16:08    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

Mentalitatea romaneasca e devina. Nu ducem lipsa de creativitate, dar ducem lipsa de aceea scanteie care ne face sa ne autodepasim. Si mai ducem lipsa si de pasiune.
Suntem buni teoreticieni dar cand vine vorba de practica, suntem nuli.
De aceea nu avem studiorui independente care creeaza si avem corporatii care fac outsourcing la greu (EA, Gameloft, FUN Labs, etc.)
Romanul prefera sa stea pe un salariu la o corporatie unde lucreaza din greu decat sa riste pe cont propriu.

Status:
Înregistrat pe:
20 Sep 2010 07:45:59
Vârsta: 28 ani
Game designer

Postat la 18 Oct 2011 15:59:19    Subiect: < fara subiect >
raduangelescu info:

raduangelescu:

romanii nu sunt nuli la practica, analizeaza problema mai bine.

Afla mai multe pe: http://www.rageofwar.net

Status:
Înregistrat pe:
30 Sep 2006 09:43:25
Vârsta: ? ani

Evolution Vault (Iasi)

Postat la 18 Oct 2011 21:14:59    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

Sunt nuli pentru ca le lipseste initiativa total. Exceptile intaresc regula. Facem enorm de mult outsourcing si foarte putine proiecte autohtone.

Status:
Înregistrat pe:
20 Sep 2010 07:45:59
Vârsta: 28 ani
Game designer

Postat la 19 Oct 2011 11:04:33    Subiect: < fara subiect >
raduangelescu info:

raduangelescu:

nu le lipseste initiativa, le lipsesc banii si experienta. Modul in care folosesti expresia exceptia intareste regula este complet ilogic si gresit :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Excep%C8%9Bia_confirm%C4%83_regula

De ce se face mai mult outsourcing decat proiecte autohtone?
1. La noi calculatorul a aparut dupa 89
2. In gamedev de-abia ce am inceput sa mai facem ceva chiar si cu firmele de outsourcing.
3. NU e suficient sa faci un joc.. trebuie sa stii sa il vinzi. (Din experienta personala, am lucrat la un proiect romanesc in jur de 2 ani, l-am scos pe piata, ne-am luat teapa de la publisher am castigat mai putin decat daca lucram ca gunoieri anii respectivi).. iti trebuie multa experienta in gamedev pentru a scoate ceva care sa se si vanda, experienta o capeti pe proiectele altora care stiu deja cum merge treaba.
4. Mai intai trebuie rezolvate nevoile de baza (sa avem ce manca si cu ce sa ne intretinem) .
Inainte sa iei decizia "imi dau demisia si lucrez la proiectul meu 6 luni, voi baga toti banii mei in el si va fii grozav" trebuie sa stii ce faci si in acelasi timp sa ai banii necesari. E ok daca parintii/fratii/nevasta au/are bani sa te tina .. dar la noi mai rar..
Daca suntem superficiali zicem direct ca poporul roman e de kk si am rezolvat problema, continuam sa fim frustrati, doar ca nu exista poporul roman.. exista mai multi oameni cu nationalitate romana.

Status:
Înregistrat pe:

Evolution Vault (Iasi)

Postat la 19 Oct 2011 17:11:24    Subiect: Re:
eosforfly info:

eosforfly:

sa inteleg ca publisheru a castivat bani mai multi de pe spinarea voastra ? al naibii, pai mai bine ti l vinzi singur Very Happy

3. NU e suficient sa faci un joc.. trebuie sa stii sa il vinzi. (Din experienta personala, am lucrat la un proiect romanesc in jur de 2 ani, l-am scos pe piata, ne-am luat teapa de la publisher am castigat mai putin decat daca lucram ca gunoieri anii respectivi).. iti trebuie multa experienta in

Status:
Înregistrat pe:
16 Oct 2011 01:22:04
Vârsta: 31 ani

Postat la 20 Oct 2011 12:18:08    Subiect: < fara subiect >
raduangelescu info:

raduangelescu:

nu s-a imbogatit nici publisherul.. rezumatul ar fi ca nu prea s-a vandut. Daca ti-l vinzi singur esti si mai aproape de esec... iti trebuie foarte multi bani pentru marketing si experienta aferenta (gamedevul si vandutul efectiv sunt lucruri foarte diferite). Deal-ul cu publisherul era ca putem sa vindem si noi de pe site... deci publisherul poate fi acuzat maxim de incompetenta si indiferenta (e vorba de Strategy First). Au fost mai multi bani din vanzarile de pe site decat ce a fost de la publisher, insa tot au fost prea putini.
Fiind foarte multe jocuri pe piata, trebuie sa dai bani multi sa te vada lumea fix pe tine.

Status:
Înregistrat pe:

Evolution Vault (Iasi)

Postat la 20 Oct 2011 19:32:13    Subiect: < fara subiect >
Zex info:

Zex:

"o excepție anulează o teorie, în nici un caz nu o confirmă sau întărește."

Am lolat.

Status: