| Mesaj |
Info autor |
Postat la 12 Sep 2011 13:01:28 Subiect: Wisps: The Redeeming - Alpha
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Salut, de o vreme lucrez de unu singur la un proiect in Unity - 3D, proiect pe care l-am adus intr-un stadiu jucabil (eu ii zic alpha), dar fara grafica, sunet si alte chestii in place. Acum vreau sa rafinez conceptul de gampley, si din cauza asta am nevoie de feedback cat mai concis, asadar va rog sa il testati daca puteti si sa va dati cu parerea. Proiectul se poate juca direct in browser, dar necesita instalarea (care se face automat) a plugin-ului de Unity 3D. Atentie, pagina are o parola, care o gasiti aici sub adresa. Instructiunile sunt acolo si recomand sa le cititi inainte, ce e in rosu e nou in acest release, care e al doilea. Adresa: http://www.jungle-troll.com/game-testParola: gametestalpha2011 Merci si astept raspunsuri, fie aici, fie direct pe pagina de test.
|
Status:
Înregistrat pe: 15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment
|
| |
Postat la 12 Sep 2011 19:26:26 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
NightZel info:
|
NightZel:
Interesant conceptul, un fel de snake meets pacman  Dupa cateva minute de joc, pot formula cateva impresii: In spatiile inchise e uneori greu sa-ti dai seama de wisps care inca te mai urmeaza, poate ar ajuta ca acestia sa aibe alta culoare, verde sau albastru de exemplu. Faptul ca wisps stau destul de mult in spatele tau nu favorizeaza jucatul in viteza. Ai putea sa incerci sa ii faci sa se tina mai din scurt, iar factorul timp sa conteze la scor. Din categoria buguri, singurul interesant care l-am observat pana acum e ca daca intru tare intr-o margine, trec prin ea, ajung pe fundalul negru si reapare meniul de selectare a dimensiunii ecranului. Cam atat pentru inceput, bafta in continuare si sa postezi cat mai des updateuri
|
Status:
Înregistrat pe: 19 Dec 2009 03:14:58
Vârsta: ? ani
Sapphire Interactive
|
| |
Postat la 13 Sep 2011 00:49:04 Subiect: Re:
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
NightZel a scris: Interesant conceptul, un fel de snake meets pacman  Merci. NightZel a scris: Dupa cateva minute de joc, pot formula cateva impresii: In spatiile inchise e uneori greu sa-ti dai seama de wisps care inca te mai urmeaza, poate ar ajuta ca acestia sa aibe alta culoare, verde sau albastru de exemplu. Buna idee, o sa o incerc sa vad cum merge. NightZel a scris: Faptul ca wisps stau destul de mult in spatele tau nu favorizeaza jucatul in viteza. Ai putea sa incerci sa ii faci sa se tina mai din scurt, iar factorul timp sa conteze la scor. Am incercat eu sa fac asa ceva, dar e destul de greu din cauza simularii fizice. Daca ar accelera atat de tare incat sa stea aproape de cel albastru, ar fi foarte greu de controlat in curbe. O sa mai incerc si alte abordari. Partea cu scorul pe timp nu stiu inca, m-am gandit dar nu prea imi surade ideea. Am alte idei de cum as putea sa fac mai multe nivele de dificultate, dar timpul nu este una din ele. Oricum e clar ca in final o sa fie mai multe nivele de dificultate. NightZel a scris: Din categoria buguri, singurul interesant care l-am observat pana acum e ca daca intru tare intr-o margine, trec prin ea, ajung pe fundalul negru si reapare meniul de selectare a dimensiunii ecranului. Hmm, tre sa mai bibilesc pe la collisions, n-ar trebui sa treaca prin pereti, merci de notificare. NightZel a scris: Cam atat pentru inceput, bafta in continuare si sa postezi cat mai des updateuri Inca odata merci, o sa ma apuc de lucru la alpha 003 spre sfarsitul saptamanii, pana atunci mai astept feedback de la cat mai mult lume 
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 14 Sep 2011 09:52:38 Subiect: Alpha 003
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Salutare, am uploadat versiunea 003 alpha, cu mai multe modificari conform sugestiilor (de aici de pe site si din alta parte). Am modificat culoarea alora care te urmeaza si am facut sa te urmeze mai indeaproape la viteze mari, dar asta a creat si riscult de a-i pierde mai usor dupa colturi sau de a-i izbi de pereti. Spor la teste si merci anticipat pentru feedback! 
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 14 Sep 2011 11:19:54 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
NightZel info:
|
NightZel:
Acum pare ceva mai stabil controlul, dar cu ocazia asta am observat cateva chestii interesate. Nu stiu daca toate sunt intentionate sau nu: Am luat o curba rapid si am pierdut wispul principal, care a ramas prins in colt, iar apoi eu m-am intors repede spre restul. Desi eram in centrul lor, in momentul in care cel agatat in perete a murit, toate au murit. Acelasi rationament se aplica si cand virez brusc pentru a intra intr-o incapere, doar ca atunci pierd instant tot sirul, chiar daca distanta dintre mine si primul wisp nu e tocmai mare. De fiecare data cand dau click pentru mai mult de aproximativ 10 wisps jocul ramane blocat cateva secunde, iar cand dau pentru mai mult de 20 se crashuieste total. Care sunt planurile pentr urmatoarea versiune?  Si o intrebare de final: planuiesti sa-l portezi pe Android? (Daca imi aduc bine aminte, Unity avea nevoie de un fel de licenta speciala pentru asa ceva)
|
Status:
Sapphire Interactive
|
| |
Postat la 14 Sep 2011 14:21:12 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Sunt intentionate alea. Orice wisp care nu il mai vede pe ala din fata lui (line of sight) il pierde, si apoi se propaga chestia asta pana in capatul cozii, toti se pierd de toti. Caz special al regulii de mai sus: daca tu te apropii de un wisp destul de mult, in acel moment ala te va urma direct, iar cel care te urmarea direct (primu din coada) il va urma pe el. Daca intre cei doi nu exista line of sight, pierzi coada. Asta e o mecanica intentionata dar s-ar putea sa o scot, ca e un pic confusing. Daca un wisp din coada moare, toti cei restul care erau agatati de el mor. Asta e ca sa iti evaluezi tot timpul coada (dupa culori) si sa te gandesti daca te mai risti sa ii lovesti sau mai bine ii omori acuma. Toate regulile astea sunt trecute in instructiuni, da lumea nu prea le-a citit  Despre partea cu slow-down cand ii omori am mai auzit pe cineva cu 51 odata. Pe PC direct nu mi s-a intamplat, dar clar o sa studiez problema, sa vad daca are a face cu browser plugin de unity sau e un bug in joc. Despre portat nu prea ma gandesc inca pentru ca nu poti sa il joci efectiv cu touch, doar cu un joystick virtual, si aia doar pe ipad, pentru ca spre deosebire de alte jocuri aici tre sa vezi detalii despre starea cozii, iar un ecran de iphone/ mi se pare prea mic pt asa ceva.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 14 Sep 2011 23:57:47 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Ok, me again. Am pus versiunea 004. Printre modificari ar fi ca daca pierd line of sight, aia te mai urmaresc pentru 1/5 secunde, mergand in ultima directie stiuta, si daca intre timp se restaureaza line of sight, te urmeaza din nou. Astfel ii pierzi mult mai rar, dar din cauza ca merg blindly timp de 1/5 secunde, ai sansa sa ii izbesti de pereti mai des. Am sporit masa guide-ului, sa nu mai fie impiedicat de aia mici. Scorul scade intruna acuma, e un fel de race in care tre sa aduni cat de multi vs sa faci scoring ca sa se reseteze valoare cu care scade scorul, valoare care la fiecare secunda se dubleaza. Am fixat si bug-ul cu freeze/crash cand omori multi odata, era din cauza ca eu calculam Fibonacci recursiv, si saracul unity o da in bara la asa ceva, inclusiv pe PC, asa ca acum il calculez normal si nu se mai intampla freez-ul. Spor la joc! 
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 15 Sep 2011 00:12:47 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
NightZel info:
|
NightZel:
Chestia cu scorul mi se parea si mie putin inutila, deoarece din momentul in care omorai un grup mai mare de 15 wisps nu prea mai iti faceai probleme cu scorul care scade cu cate o unitate. Bugul cu peretele in care daca intri tare ajungi in limbo si se reseteaza jocul e inca existent din pacate, dar nu am mai reusit sa fac asta decat cu peretele din stanga ecranulu. Singurul alt bug pe care l-am mai observat e legat de un incident care mi s-a intamplat doar de 2 ori: cate un wisp ramanea prins de fiecare din primele doua calauze. Cand omoram grupul, acestia 2 continuau sa existe si nu puteam scapa de ei decat daca ii loveam de pereti sau treceam in urmatorul nivel. Incet, incet ii creste potentialul de a deveni un joc addictive.  Care sunt planurile pentru urmatoarea versiune?
|
Status:
Sapphire Interactive
|
| |
Postat la 15 Sep 2011 15:13:54 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Despre trecutul prin pereti, nu stiu ce sa zic, e si faza ca in browser ruleaza mai rar simulatorul fizic. Bug-ul e in Unity, n-am ce-i face. Am setat tot cum zic ei, ca la carte. In schimb pe PC am incercat cat am putut eu de tare sa dau de pereti si n-am reusit sa trec de ei pentru ca simularea fizica se executa de mai multe ori per frame, si exista mici sanse sa "sari" un obiect la detectarea coliziunilor.
Cat despre faza ca te urmaresc doi, hmm, eu stiu ca am fixat asta in ultima versiune, nu stiu ce sa zic.
Am mai pus o versiune aseara (004), nu stiu care ai jucat-o, care te ajuta sa nu pierzi coada asa repede.
Urmatoarea chestie e (la sugestia unui prieten) sa pun o scurta invulnerabilitate dupa ce dai cu un wisp de pereti, ca sa nu isi consume toate 3 vietile instant, ca se mai intampla cateodata. Cumva sa poti reactiona daca vezi ca sunt probleme.
In afara de asta nu mai vreau sa modific deocamdata nimic la mecanica asta, tre sa lucrez mai mult la metagame, eventual mai pun diverse item-uri pe care le poti lua sa iti dea diverse proprietati, etc.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 16 Sep 2011 12:07:59 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
NightZel info:
|
NightZel:
Sper sa se observe in imagine, dar atunci cand aduni la gramada foarte multi wisps, lumina radiala din jurul lor formeaza patrate. Partea cu invincibilitatea suna bine. Nu cred ca am patit pana acum sa dau atat de rau cu ei de pereti, dar daca zici ca se intampla uneori, e bine de evitat. (Dintr-un motiv ciudat, forumul m-a etichetat ca potential hacker si m-a avertizat ca sunt urmarit atunci cand am publicat post-ul asta  )
Ultima editare efectuată de NightZel pe 16 Sep 2011 12:09:56; 1 editări în total
|
Status:
Sapphire Interactive
|
| |
Postat la 17 Sep 2011 00:47:08 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Merci de post, se vede si stiu ce zici. Problema e partial in ce materiale folosesc, inca nu am pus nimic deosebit acolo doar default diffuse shader. S-ar putea sa fie si limitari ale Unity 3D free pana la urma, ca anumite chestii doar daca ai varianta pro poti sa dai enable. Dar mai probabil e pentru ca n-am folosit eu corect (inca) shaderii predefiniti.
Deocamdata am incheiat alpha test-ul, urmand sa mai lucrez la joc, o sa mai revin eventual cu teste mai incolo, pe alte parti ale jocului.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 22 Sep 2011 15:18:06 Subiect: Sound Design
|
|
|
KBishop info:
|
KBishop:
Salut Meshoo,
Daca esti interesat, ma pot ocupa eu de sound design. Te poti uita pe profilul meu de soundcloud: soundcloud.com/kbishop unde am si un e-mail in dreapta jos.
Peace
|
Status:
Înregistrat pe: 13 Sep 2011 21:04:22
Vârsta: 26 ani
Sunetist/Muzician
|
| |
Postat la 23 Sep 2011 16:03:32 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Salut, merci de oferta, am ascultat deja demo reel-ul tau si e cool. In schimb eu am mai vorbit cu cineva despre muzica (nu sound fx) mai demult, o sa decid cand vine momentul. Deocamdata mai e mult pana la faza in care un compozitor poate sa il joace ca sa inteleaga pentru ce fel de atmosfera trebuie sa compuna  Tot ce am e un prototip (apropo, acum e offline pagina de test) si am inceput sa lucrez la concept design un pic. Estimez ca in ritmu asta (is ocupat si cu multe alte chestii legate de familie si servici) candva pe la jumatatea anului viitor o sa fiu aproape de finalizare. Bafta!
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 04 Dec 2011 00:57:42 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
meeshoo info:
|
meeshoo:
Salutare. Am revenit cu o mica noutate, am aici un screenshot din unity. Ca si progres e undeva intre alpha si beta. Mai de lucru inca la partea grafica destul de mult, GUI-ul inca nu e facut, etc. http://www.jungle-troll.com/2011/12/04/pre-beta-screenshot-1/
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 06 Dec 2011 00:15:28 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
anty21ro info:
|
anty21ro:
Salut, arata bine copacii insa as sugera sa incerci sa ii faci mai solizi, ceva in genul alora din warcraft, poate o sa dea mai bine ... Bafta in continuare!
|
|
| |