Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Matematică » Water ripples pe un iPod Touch de prima generatie

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 31 Jul 2011 15:21:26    Subiect: Water ripples pe un iPod Touch de prima generatie
Deliverance info:

Deliverance:

Incerc sa obtin un efect similar cu acesta:

http://www.youtube.com/watch?v=w4Qc1OexLSU

Am procedat prin aproximarea integrarii ecuatiei valului folosind metoda diferentelor finite pe un grid uniform pentru discretizarea spatiala. Problema este ca pentru a obtine rezultate bune am nevoie de o rezolutie a gridului de 64x64 sau 128x128 iar aspectul asta afecteaza performanta destul de serios. Ma intreb cum au procedat cei care au implementat "Koi Pond", aplicatia de mai sus? Oare au recurs la alt model matematic pentru simularea valurilor sau au folosit optimizari hard-core pentru ecuatia valului?

De mentionat ca pe un iPod Touch de prima generatie nu am shadere (are OGL ES 1.1) si astfel nu pot accelera hardware procesele de integrare a ecuatiei.

Stie cineva de vreun alt model pentru simularea valurilor in afara de acesta?

http://en.wikipedia.org/wiki/Wave_equation

Model destul de rapid pentru a rula pe un dispozitiv ca mai sus?

Status:
Înregistrat pe:
13 Oct 2006 10:05:37
Vârsta: 25 ani
Programator

Postat la 01 Aug 2011 10:09:29    Subiect: < fara subiect >
Dark info:

Dark:

Toate site-urile de prost gust din perioada 1996-2000 (adica toate site-urile) aveau pe ele cel putin un ceas si un applet Java care facea valuri feerice peste o poza de mare angajament artistic. Evident, applet-urile in cauza nu incercau sa rezolve vreun model fizic serios (nu exista Wikipedia pe atunci), ci foloseau ochiometria. Poti obtine iluminarea spirituala cautind cu goagal "java water ripple effect". Primul hit este asta: http://neilwallis.com/projects/java/water/index.php . "Old school baby!", omg bbq etc.

PS: daca ne scremem imaginatia putem considera ce se intimpla acolo drept rezolvarea unui model simplificat al ecuatiei wikipedice, dar nu vrem sa ne scremem.

PPS: intr-o zi o sa-i string intr-un loc pe toti autorii de parsere de linkuri care baga in link si punctul ce incheie propozitia si o sa torn beton peste dinsii.

Ultima editare efectuată de Dark pe 01 Aug 2011 10:13:55; 2 editări în total

"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D.
Autobaza

Status:
Înregistrat pe:
12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani

Postat la 01 Aug 2011 20:54:27    Subiect: < fara subiect >
Deliverance info:

Deliverance:

Okay, thanks Dark. Am reusit sa obtin cam ceea ce urmaream. Am folosit un grid mai rar, problema cea mai mare dovedindu-se a fi nu de aproximarea integrarii(desi consuma si ea destul timp pe un grid dens cum foloseam eu) ci de la randare: dupa marirea factorului de discretizare(grid mai rar) am obtinut un performance boost considerabil. Acum afectez coordonatele de textura a unei imagini aleatoare si observ efectul urmarit. Problema ce se iveste acum provine de la iluminarea speculara pe care nu reusesc sa o realizez la o calitate decenta: tot ceea ce obtin este un efect de nori pixelat. Sigur, aspectul asta firesc isi are radacinile in alegerea gridului mai rar: nu colorez fiecare pixel al imaginii perturbate ci inserez culori doar la intervale egale in spatiu ce corespund pasului de discretizare. Nici n-as avea cum altfel... pentru ca doar acolo cunosc culoarea. Atasez un video:

http://www.mediafire.com/file/oyg5nqakyumquul/2011-08-01_2018.swf

Valurile sunt destul de "mari" si decay-ul mic (dispar-"se evapora" greu) dar oricum si gridul este rar, daca ar fi mai mici n-ar avea un impact vizual asa puternic.

Ce solutii am pentru obtinerea unei iluminari speculare decente?

P.S: simularea se misca sacadat datorita filmarii cu Jing(de pe un mac standard de prin 2008 ) .

P.S 2: drag & drop la filmulet intr-un browser cu suport flash (asa l-am deschis si eu dupa ce mi l-a dat Jing, pe mac alta solutie nu am avut Very Happy )

Ultima editare efectuată de Deliverance pe 01 Aug 2011 21:01:52; 3 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 01 Aug 2011 21:17:34    Subiect: < fara subiect >
Deliverance info:

Deliverance:

Atasez o imagine cu un grid dens pentru a observa iluminarea mai bine, valurile sunt intr-adevar mai mici(gridul permite asta):

Ultima editare efectuată de Deliverance pe 01 Aug 2011 21:19:40; 3 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 08:19:36 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved