Okay, thanks Dark. Am reusit sa obtin cam ceea ce urmaream. Am folosit un grid mai rar, problema cea mai mare dovedindu-se a fi nu de aproximarea integrarii(desi consuma si ea destul timp pe un grid dens cum foloseam eu) ci de la randare: dupa marirea factorului de discretizare(grid mai rar) am obtinut un performance boost considerabil. Acum afectez coordonatele de textura a unei imagini aleatoare si observ efectul urmarit. Problema ce se iveste acum provine de la iluminarea speculara pe care nu reusesc sa o realizez la o calitate decenta: tot ceea ce obtin este un efect de nori pixelat. Sigur, aspectul asta firesc isi are radacinile in alegerea gridului mai rar: nu colorez fiecare pixel al imaginii perturbate ci inserez culori doar la intervale egale in spatiu ce corespund pasului de discretizare. Nici n-as avea cum altfel... pentru ca doar acolo cunosc culoarea. Atasez un video:
http://www.mediafire.com/file/oyg5nqakyumquul/2011-08-01_2018.swf Valurile sunt destul de "mari" si decay-ul mic (dispar-"se evapora" greu) dar oricum si gridul este rar, daca ar fi mai mici n-ar avea un impact vizual asa puternic.
Ce solutii am pentru obtinerea unei iluminari speculare decente?
P.S: simularea se misca sacadat datorita filmarii cu Jing(de pe un mac standard de prin 2008 ) .
P.S 2: drag & drop la filmulet intr-un browser cu suport flash (asa l-am deschis si eu dupa ce mi l-a dat Jing, pe mac alta solutie nu am avut

)