Salut,
Sunt nou pe aici, si ma bucur ca am descoperit forumul asta, unde pot gasi oameni cu pasiunea de a crea jocuri.
Scurta descriere:Proiectul pe care vreau sa il propun este un joc de strategie in evul mediu, browsed-based, rudele sale cam indepartate fiind travian sau ikariam... insa nu are multe in comun cu acestea fiind mai mult o creatie autentica, cu elemente de RPG, economie diversificata, razboaie tacticizate.
Jocul are si o latura oarecum istorica, actiunea jocului are loc in era migratiilor si a creari natiunilor, iar teatrul de razboi este Europa. Fiecare jucator este un conducatorul unui mic stat(provincie), un om cu multe (posibile) calitati de lupta, de diplomatie etc. (aici intervin elementele de RPG). Economia se invarte in jurul banilor, ceea ce nu e o surpriza, care pot fi obtinuti din vanzarea de orice(resurse, armate, teritorii). Armata este foarte importanta, soldatii fiind grupati in batalioane, un jucator putand sa conduca pe campul de batalie un numar maxim de batalioane, astfel ca, calitatea trupelor, tacticile de lupta si aranjarea trupelor pe campul de batalie sunt foarte importante. Apararea unei provincii se poate realiza in camp deschis intampind adversarul in drumul sau catre inima provinciei cu curaj, sau din interiorul fortului/ castelului. Avantajul intampinarii adversarului in camp deschis, este ca poti conduce un numar mai mare de batalioane personal(ca un adevarat general), forturile/castele putand gazdui un numar mai mic de trupe, oferind insa avantajul zidurilor, care in cazul castelelor este mare impotriva arcasilor, si intarzie mult restul trupelor, insa si costul este pe masura. De asemenea, pe durata bataliei, in cazul luptei in castel, productia de resurse si bani a provinciei este oprita, oamenii refugiindu-se in interiorul zidurilor.
"Victoria" o obtine jucatorul cu cele mai multe provincii, dupa un anumit interval de timp prestabilit sau la cucerirea totala a Europei(cam nerealista conditia insa va exista din motive diplomatice), reusind sa construiasca cel mai mare regat/ imperiu.
Detalii tehnice:Jocul se afla intr-un stadiu avansat de dezvoltare, cea mai importanta parte a engine-ului fiind realizata, si putand fi folosita/testata pe un server local. Este realizat in Ruby on Rails in principal, folosind baze de date MySQL.
Initial, am fost o echipa de doi, eu m-am ocupat cu programarea/ cea mai mare parte din design, iar celalalt cu grafica si idei de design. La un moment dat insa lucrurile nu au mai mers, din diverse motive, iar grafica a stagnat. Si astfel am ajuns la punctul urmator.
Colaboratori cautati:Pozitii foarte importante- un grafician foarte talentat si foarte priceput in photoshop/3d studio sau altele specifice domeniului, pe care eu nu le cunosc.
- un expert javascript/jquery , cu cunostinte foarte bune si de HTML ;
cofeescript este noua moda in rails, si ar fi excelent daca am folosi asta... este destul de asemanator cu javascript/jquery astfel ca este foarte usor de invatat, insa nu e neaparat necesar
Alte pozitii, mai putin importante- programator Ruby on Rails, care sa ma degreveze pe mine de anumite task-uri
- grafician/graficieni mai putin experimentat/experimentati, care sa il ajute pe expert sa termine lucrul mai repede, sau eventual cativa care sa se completeze reciproc si sa nu mai fie nevoie de expert
- expert baze de date ... pozitia asta va deveni importanta mai tarziu probabil, daca jocul are succes prea mare si trebuie optimizat
- acelasi lucru pentru javascript/jquery/html/css, ca si in cazul graficienilor
Alte detalii:Cei care se alatura proiectului, vor deveni partenerii mei, vor semna un contract de confidentialitate, si vor primii un procentaj stabilit conform unui algoritm pe care il voi detalia mai pe larg intr-o discutie particulara