Mai, ceva PHP si SQL stiu dar am 2 chestii in paralel, job+joc.
La job (pe care l-am schimbat de putin timp) invat PHP/JS/SQL/CSS/HTML cate putin din fiecare pentru ca este o firma de web-design. Insa asa privind inainte in viata, mi-ar placea mai mult sa ma orientez catre un limbaj mai destept. Sunt constient ca nu se intampla peste noapte. Intr-o saptamana de citit seara si dimineata nu am reusit sa imi fac o agenda de telefoane. Da, nu este chiar usor si da, nu voi face jocul maine. Pentru joc, pana acum, pe partea de client am scris chestii micute, o sortare de unitati, o lista de prioritati pentru care unitate moare prima lucruri din astea. Astept sa ajung cu tutorialul si cu skill-ul la bucata in care invat sa le trimit la o baza de date, in fiecare zi abia astept sa ajung acasa.
@nekosan: da, dupa cum am scris mai sus. Jocul il pot face mai repede daca invat ce mi-ai recomandat tu insa pentru mine jocul nu este un "tel" in sine. Imi doresc sa il fac dar este o motivatie constanta care keeps me going si de care ma folosesc ca sa invat distrandu-ma sa zic asa. Uite, dadeai exemplu ca deabia o sa reusesc sa fac un x si 0. Uite, momentan abia astept sa reusesc sa imi fac un sistem de register si login folosind applet-uri de java. Ba mai mult, nu imi dau seama de cum sa export un fisier .class in eclipse pe care sa il apelez in HTML. Asta e un milestone dat de joc. Altul mai tangibil ar fi sa pot sa grupez trupele intr-o batalie in functie de numar si tip ca sa incapa toate intr-o casuta, suprapuse. Da, nu pot vizual dar pot sa fac partea matematica din spate cu stive and stuff. Asta e alt milestone.
Ca sa il fac si mai repede as putea sa il vand unei firme care face jocuri, cum sunt kongregate sau altii si sa primesc cu 10-20% insa nu asta vreau. Si in continuare imi doresc sa gasesc un colaborator care stie Java pe care sa il pot intreba atunci cand gresesc sau cand ma incurc. Nu caut pe cineva sa imi faca munca.
Status:
Înregistrat pe: 12 Apr 2011 20:59:09
Vârsta: 26 ani
Postat la 27 Jun 2011 00:54:46Subiect: < fara subiect >
Vreau sa-ti spun si eu cateva pareri pentru ca am vazut multe scrise pe aici.
In primul rand, nu iti recomand sub nicio forma Java pentru jocuri MMO in browser (maxim sa fie 3d si atunci ai o scuza). Eu am folosit Java la facultate si am facut foarte multe chestii cu el de la programe gen total commander pana la appleturi. Java are multe avantaje dar pe nisa care o doresti tu nu se poate aplica. Am sa-ti dau si niste argumente mai palpabile pentru ca stiu ca "experienta" nu e de ajuns. 1. Fiecare applet trebuie downloadat (cu cat e mai mare jocul cu atat fiecare utilizator iti va incarca inutil serverul numai pentru a-l putea lua) 2. Ca sa rulezi java ai nevoie de un JRE (java runtime environment) Spre deosebire de FlashPlayer care e prezent pe 98% din pc-uri, JRE nu este. 3. La unele chestii chiar ai foarte mult de scris. O fi java high-level dar eu mi-am batut capul la niste chestii super simple la care trebuia sa scriu foarte mult. Si asta m-a suparat. 4. Este greu. Mult mai greu decat un script PHP, ASP, etc. 5. Are multe librarii (de conectare la baze de date, etc) dar trebuie sa le pui tu. In PHP le ai direct.
Asa ca nu te gandi "java e cerut asa ca il invat" pentru ca tu incerci sa tai painea cu toporul. Adica poti folosi tool-ul pentru a face asta dar este un tool ales prost. Mai simplu ar fi cu un cutit.
PHP + Javascript sau, numai javascript ar fi o alegere foarte buna.
gamedev for life
Status:
Înregistrat pe: 25 Feb 2007 20:12:02
Vârsta: 22 ani
Salut, va multumesc tuturor pentru sfaturi si imi pare rau de intarziere. Pana la urma daca 2 oameni iti zic ca esti beat este bine sa te culci asa ca voi trece inapoi la pasul 1. Mi-am amintit ca mai demult ma apucasem sa invat Ruby on Rails dar am abandonat pentru ca serviciul imi ocupa prea mult timp. Stiu ca are ceva dezavantaje cum ar fi faptul ca nu prea exista hosting gratuit pentru el si este mai rar dar am cautat putin pe bestjobs si am vazut ca si la noi se cauta programatori pentru el. De asemenea scuteste timp de scriere deci ar fi ok pentru ce imi trebuie mie. Daca este vre unul din voi dornic sa invatam impreuna va invit.
Status:
Înregistrat pe: 12 Apr 2011 20:59:09
Vârsta: 26 ani