Utilizator:
Parola:
Am uitat parola... | Cont nou!

Articole Resurse Echipe Competiții Proiecte Forum DevBlogs Locuri de muncă GDROMag Issue#1 GDROCon 2007

Forum » Programare » Motoare 3D » DarkBasic Pro

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Mesaj Info autor
    Postat la 10 Mar 2011 15:00:32    Subiect: DarkBasic Pro
Alkerak info:

Alkerak:

Ce parere aveti de el?
Eu mi-am facut o impresie buna despre el desi toti (din romania) mi-au zis ca e pentru copii.
Am suficiente licente pentru a incepe a lucra la un joc casual din punct de vedere legal. Am cam asa :

DarkStudio (DarkBasic Pro, Dark Physix, Dark AI, Dark Lights, Dark Shader, Dark Voices (lip sync), eXtends, Green Ear, Box2D, Treemagik G3 si PlantLife), Genetica 3.51 Basic, L3DTPro, Terragen Classic si suita Adobe CS5.

Am cautat pe net si am gasit vreo 8 jocuri comerciale facut in DarkBasic Pro, dintre care o clona Elite. Jocul se vinde la 50 euro.
Ce parere aveti? Merita inceputa o relatie cu DarkBasic Pro? Mai ales ca am cam toate tools-urile necesare ...
M-as fi axat pe Unity Free dar lipsa incorporarii AI si full screen shaders m-a facut sa renunt rapid.

Status:
Înregistrat pe:
20 Sep 2010 07:45:59
Vârsta: 28 ani
Game designer

Postat la 10 Mar 2011 15:40:01    Subiect: < fara subiect >
boboS info:

boboS:

Depinde ce vrei sa faci. Vrei sa inveti sa faci jocuri ? Vrei sa lucrezi in domeniu? Vrei sa faci asta doar ca hobby? Cam ce fel vrei sa fie jocu final, ce pretentii de gameplay si grafica ai ? Vrei sa scoti bani din el ?

"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"

Status:
Înregistrat pe:
03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator

Postat la 10 Mar 2011 16:19:24    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

Joculete mici fara o grafica exeptionala (directx 9 + shadere) insa cu un nivel de finisaj (polish) mare pe care sa le vand la maxim 5-10 euro bucata dar care sa poata fi folosite si ca portofoliu pentru o viitoare angajare.

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 11 Mar 2011 10:20:00    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

N-am stiut ca si la Box2D trebuie licenta Smile

Daca ai licenta la toate legate de Dark inseamna ca deja l-ai cumparat, nu?
Daca deja l-ai cumparat, de ce nu incerci pur si simplu sa-l folosesti pentru un joc si sa vezi ce iese. O sa iti dai seama singur daca e bun sau nu, ba mai mult o sa poti sa ne spui si noua care mai mult din auzite iti spunem ca nu e ok. In alta ordine de idei, ai incercat UDK?

Status:
Înregistrat pe:
15 May 2007 10:52:43
Vârsta: 29 ani
Programator
Jungle Troll Entertainment

Postat la 11 Mar 2011 14:04:36    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

Facusem rost prin 2002 de un iso al darkbasic pro-ului si gasisem metoda sa-l inregistrez pe server-ul lor fara sa-si dea seama ca inca vore juma de planeta folosea acelasi iso Very Happy

Dar era sever limitat pe directx 7, era incet si help file-ul era broken.
M-am lasat rapid de el.

Acum recent am dat peste o oferta care la un pret infim includea toate pluginurile, plus DarkBasic Pro. L-am cumparat ca imi trezise amintiri faine Very Happy
M-am apucat sa fac teren, un camera control system + shadere. Azi ii mai infig un skybox la care am randat 7 ore ieri. Sunt curios cum o sa iasa Smile

Nu am incercat UDK, dar am inteles ca nu am voie sa vand jocuri cu el ...

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 12 Mar 2011 03:19:20    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

Nu e adevarat. Cu UDK poti vinde jocuri, dar daca castigi peste X bani (inainte era $5k, acuma e vreo $40k) de acolo incolo tre sa le dai lor 25% din castiguri. Dar sincer nu cred ca o sa te deranjeze Razz

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 13 Mar 2011 04:55:00    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

O sa incerc si UDK. Inca nu l-am instalat.
Vis-a-vis de DarkBasic azi am intrat in paine mai tare.
Mi-am propus intai sa invat sistemul sa-mi formez un workflow ca apoi concret sa incep sa fac un joc.

Am incarcat un teren pe segmente, l-am texturat realist, am adaugat un bloom shader full screen, am creat un camera sistem fps si cam atat. Mi-a luat vreo 3 zile pana sa ma obisnuiesc cu codul si sintaxa.
Mai am de rezolvat un bug in camera system care imi roteste axele aiurea cand fac strafe. Apoi adaug un skybox animat care se schimba in functie de timpul zilei luat de la timer-ul din calculator plus efecte de vreme (ma gandesc la ninsoare), apoi o interfata 2D pe care sper ca o pot face in ilustrator (inca nu m-am documentat de aia).
Dupa asta ma apuc serios de un joculet micut. Insa ma va trage in jos lipsa unui artist din pacate. Vreau sa fie really polished interface wise.

Pana acuma is semi multumit. Nu e asa usor precum zic unii si clar nu este pentru copii. Daca nu ai cunostinte matematice de trigonometrie nu prea poti face fata. E drept, exista o comanda "move camera using arrowkeys", dar daca vrei miscare pe "wasd" unde "q" te inalta si "e" te coboara calculand in acelasi timp collosion detection ca sa nu treci prin teren + mouse look restrictionat e de munca.
In plus de asta shaderele fullscreen is randate pe o a doua camera, care priveste tot timpul printr-un "plane" shade-uit la randul lui cu un "quad.fx". Habar nu am de ce ...
In afara de asta ai doua camera de sincronizat, iar in functie de cum le sincronizezi poti sau nu poti sa vezi cu adevarat cate FPS'uri sau poligoane ai. La un moment dat imi arata ca am 2 poligoane ... era camera 2 care vedea prin "planul" ala. O camera randeaza shadere si alta controleaza miscarea.
Engine-ul este bine optimizat, toata dracia asta (sigur am programat aiurea anumite chestii "speed-wise", e spaghetti code!) se misca cam cu 100 fps la 2000000 poligoane plus shader pe un intel core 2 duo 2.8 ghz, 4 giga ram si un 9600 gt de la nvidia. E sistem laptop.
Pana acum is destul de multumit. Sintaxa e "umana"; gen xrotate camera [ID, ANGLE]. Practic e BASIC suprapus pe DirectX9.
Ah, sa nu uit, e procedural, ai structuri si suport pentru pointere Smile

M-am uitat pe site-ul tau, nu folosesti astfel de limbaje nu? C++ curat imi imaginez Smile

Ultima editare efectuată de Alkerak pe 13 Mar 2011 05:05:05; 3 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 13 Mar 2011 22:54:22    Subiect: < fara subiect >
Alkerak info:

Alkerak:

Tech Demo:

http://www.youtube.com/watch?v=yZWVIBpTV3c

Status:
Înregistrat pe:
Game designer

Postat la 14 Mar 2011 03:06:25    Subiect: < fara subiect >
meeshoo info:

meeshoo:

Sincer, lucrez in ce limbaj de programare cred ca se potriveste task-ului "at hand" ca sa zic asa. La joculetzul de pe site e C/C++ cu ceva STL pe acolo, si mi-am permis niste aberatii gen indexare de lista cu chei de tip string pentru ca oricum jocul merge mult mai repede decat am nevoie pe orice sistem il pui. In schimb editorul de harti e in C# cu WPF, pentru ca tehnologia respectiva mi-a permis sa il scriu cap coada in 5 ore (prima versiune cel putin).

Limbajul in care programezi n-are nici o importanta really. Daca jocul tau mere brici in python sau basic sau whatever, e ok. Daca tu folosesti DarkBasic asta si ajungi sa faci un joc intreg care mere ok cu el, nici o treaba. Tehnologia folosita nu conteaza deloc atata vreme cat isi face treaba conform asteptarilor.

PS: de aia urasc eu titlurile de job-uri gen: "cautam programator c++" sau "cautam programator c#" sau in genul asta, in loc sa spuna "cautam programator" si atat, pentru ca un programator bun nu e legat de un anumit limbaj de programare.

Status:
Înregistrat pe:
Programator

Postat la 27 Apr 2011 20:48:08    Subiect: < fara subiect >
katoun info:

katoun:

Am trecut prin destule enginuri pana acum Smile)
Am ajuns la UDK deoarece vreau sa fac un joc serios.
Dar o sa iti tr ceva rabdare sa de obisnuiesti cu unreal script si pana sa incepti sa intelegi ce face ce.
O data ce iti intra in mana enginul cu scriptul si editorul o sa vezi cat de puternic este.
Am vazut si testat pana acum cred ca cel putin 20 de enginuri si free si freeware si open source si in afara de UDK iti mai pot recomanda NeoAxis pt viteza cu care poti face un joc functional.

NeoAxis extrem de bine gandit pt a face game play dar e facut de un singur programator asa ca este cam "slabut" la parte putere/viteza/updateuri.

UDK este extrem de puternic si serios si la fel de serioasa este si curba de invatare a lui Very Happy

Daca vrei jocuri casual cu timp de dezvoltare mic, NeoAxis este perfect.
Daca vrei jocuri serioase si ai timp pe masura pt dezvoltare, UDK este perfect.

Bafta.

Ultima editare efectuată de katoun pe 27 Apr 2011 20:48:52; 1 editări în total

Status:
Înregistrat pe:
20 Jun 2008 12:08:23
Vârsta: 26 ani
Programator

Pagina 1 din 1 [ 1 ]

Server time: 07:21:14 22.05.2012

[ Termeni si conditii | Contact | F.A.Q. | Funny Pictures ]

© 2006 - 2012 Copyright 7thFACTOR Entertainment - All rights reserved