| Mesaj |
Info autor |
Postat la 04 Jan 2011 00:35:33 Subiect: Indie romanian game dev dead ?
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
Mi se pare mie sau nu mai exista acum chiar nici un indie romanesc ? si doar avem Ubisoft, FUNlabs, EA ? Aproape ca mi se pare ca tinem gamedev.ro degeaba  , singura sansa de a agita spiritele si activitatea asta atat de pasare rara in Romania, e un revamp al strategiei GDRO, si anume premii in bani si obiecte, imbolduri materiale, si poate un nou GDROCon sponsorizat.
SpoOoOoock! Life Is Too Short For Cheap Chocolate
|
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 11:13:14 Subiect: Re: Indie romanian game dev dead ?
|
|
|
Pintea info:
|
Pintea:
nekitu a scris: Mi se pare mie sau nu mai exista acum chiar nici un indie romanesc ? si doar avem Ubisoft, FUNlabs, EA ? Aproape ca mi se pare ca tinem gamedev.ro degeaba  , singura sansa de a agita spiritele si activitatea asta atat de pasare rara in Romania, e un revamp al strategiei GDRO, si anume premii in bani si obiecte, imbolduri materiale, si poate un nou GDROCon sponsorizat. Au mai facut ceva zgomot baietii astia, dar nu au nimic de aratat... http://computergames.ro/ro/stiri/viewitem/id/9562/name/studiourile-romanesti-inovare-anunta-battle-for-freedom.html In rest Ubisoft, FUNlabs sau EA nu sunt Indie 
Ultima editare efectuată de Pintea pe 04 Jan 2011 11:14:22; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 05 May 2007 14:50:45
Vârsta: 29 ani
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 12:15:26 Subiect: Re: Indie romanian game dev dead ?
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
nekitu a scris: Mi se pare mie sau nu mai exista acum chiar nici un indie romanesc ? si doar avem Ubisoft, FUNlabs, EA ? Aproape ca mi se pare ca tinem gamedev.ro degeaba  , singura sansa de a agita spiritele si activitatea asta atat de pasare rara in Romania, e un revamp al strategiei GDRO, si anume premii in bani si obiecte, imbolduri materiale, si poate un nou GDROCon sponsorizat. Nustiu ce sa zic. Poate in primul rand mai multa reclama... nustiu. Stiu destul de multi oameni pasionati de jocuri, care lucreaza sau au lucrat la firme de jocuri si care nu au timp, chefsa stea pe aici, sau nu stiu de acest site. Premiile in bani probabil ar avea ceva succes, dar nu cred ca va anima atat de mult forumul. Cred ca in primul rand ne trebuie mai multi useri activi. Cum sa facem asta, sincer, habar nu am  Poate o idee ar fi totusi sa facem cateva concursuri mai simple (gen tutorialele de le nehe sau lucruri similare), sau concursuri mai generale: cam cum erau cele de le nehe acu cativa ani (tema e craciun, faceti ce vreti) De asemenea poate niste tutoriale mai generale (gen C++) sau mai de incepatori e posibil sa ajute, dar nu sunt sigur.
|
Status:
Înregistrat pe: 07 May 2007 19:49:43
Programator
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 14:34:45 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
cippyboy info:
|
cippyboy:
Eu sunt pentru GDROCon-uri  . Dupa bani nu stiu daca e ceva mai motivant decat sa vezi si sa vorbesti cu oameni care au o pasiune pentru game development. Cu organizarea e mai problematic 
|
Status:
Înregistrat pe: 04 Dec 2006 17:14:23
Vârsta: 25 ani
Programator
Relative Team
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:22:55 Subiect: Re: Re: Indie romanian game dev dead ?
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Cum adica n-au? Ba au: http://www.inovare-studio.biz/demo/BattleForfreedomdemo.rar . Insumeaza perfect continuumul spatiu-timp al scenei indie din Romania. :> LE: chestia aia facuta cu FPS creator din link-ul de mai sus poate fi savurata mai bine alaturi de urmatorul citat: Sabin Grigorescu, marketing manager at Inovare Studio: "With BATTLE FOR FREEDOM, we intend to achieve domination of Eastern Europe games developpers. After STALKER, METRO2033,... Nobody denies the talent of the studios from Eastern Europe. Inovare Studio have the ambition to sit alongside the greatest."
Deci: cristy10best s-a aliat cu DomnuKalu pentru a pune in sfirsit Romania pe harta, sau e un subtil teaser in debutul unei geniale campanii de marketing care-mi scapa mie in intregime?
Ultima editare efectuată de Dark pe 04 Jan 2011 17:36:39; 1 editări în total
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:33:49 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Imi da crash cand dau dublu click pe executabila  . FPS Creator ? The team has been developing its own 3d and physics engine.
Ultima editare efectuată de boboS pe 04 Jan 2011 17:39:12; 2 editări în total
"Noi ne facem ca muncim , ei se fac ca ne platesc"
|
Status:
Înregistrat pe: 03 Oct 2006 15:53:21
Vârsta: 26 ani
Programator
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:43:14 Subiect: Re:
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
boboS a scris: Imi da crash cand dau dublu click pe executabila  . FPS Creator ? The team has been developing its own 3d and physics engine. Does this really matter? N-ar trebui mai bine sa gasim solutii pentru imbunatatirea activitatii siteului, decat sa ne certam cat de prost e gamedevu romanesc?
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:45:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Pai intrebam cum e defapt nu am zis nimic de rau. Undeva scire intr-ul fel si cineva zice altfel iar mie nu-mi ruleaza si eram curios sa stiu cum e defapt, in ce e facut.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:59:10 Subiect: Re:
|
|
|
Black_Knight info:
|
Black_Knight:
boboS a scris: Pai intrebam cum e defapt nu am zis nimic de rau. Undeva scire intr-ul fel si cineva zice altfel iar mie nu-mi ruleaza si eram curios sa stiu cum e defapt, in ce e facut. Ma refer la faptul ca discutia incepe sa o ia pe aratura. Nu critica este scopul acestui post , ci diverse solutii. Problema cu proiecte neterminate e si in strainatate  dar la ei sunt mai multi care incearca, si o parte reusesc... la noi fiind putini...  Stiu ca nu ai inceput tu, dar postul tau era ultimul 
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 17:59:23 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Dark info:
|
Dark:
Ultima editare efectuată de Dark pe 04 Jan 2011 18:01:19; 2 editări în total
"Am crezut ca esti ceva mai avansat" - Nekitu, 2008 A.D. Autobaza
|
Status:
Înregistrat pe: 12 May 2007 20:12:30
Vârsta: ? ani
|
| |
Postat la 04 Jan 2011 22:17:59 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
boboS info:
|
boboS:
Mi se par geniale comentariile de pe computergames.ro Unii se gandesc cine oare o sa fie publisherul pe cand altii critica dinainte pe cei care vor apela la Skidrow sau Razor ca sa pirateze jocul sa nu reuseasca sa isi acopere costurile de productie.
|
Status:
Programator
|
| |
Postat la 05 Jan 2011 11:24:53 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
this is what I call TRUE AWESOME MARKETING  , aceeasi metoda se aplica larg in industria jocurilor, WYSINWWH (what you see is not what we have)
|
|
| |
Postat la 05 Jan 2011 12:39:52 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
Pintea info:
|
Pintea:
shrug...cand m-am uitat eu ultima oara aveau doar un screenshot blurat.
ce pot sa zic...doar cristi10best ne mai poate salva.
Ultima editare efectuată de Pintea pe 05 Jan 2011 12:47:41; 1 editări în total
|
Status:
Înregistrat pe: 05 May 2007 14:50:45
|
| |
Postat la 05 Jan 2011 14:46:36 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
JIM info:
|
JIM:
*raises hand*
Pe aici mai sunt cativa care se chinuie tacut sa faca ceva. Totusi, inca intra in discutie jobul, facultatea si celelalte probleme din viata de zi cu zi si "gamedev"-ul cam ramane pe ultimul plan. I'm not giving up yet!
Anyway, I'm totally up for GDROCon! Intalniri de genul asta sunt excelente pt. motivatie/idei noi/invatat lucruri noi.
Intel i7 920 @ 4GHz, ASUS P6T, ATI 4870x2, 8GB DDR3 1600, Win7 x64
|
Status:
Înregistrat pe: 29 Apr 2007 22:20:51
Vârsta: 23 ani
Programator
|
| |
Postat la 05 Jan 2011 15:41:21 Subiect: < fara subiect >
|
|
|
nekitu info:
|
nekitu:
pai hai ca poate vedem cum facem anu asta un GDROCon, sa mai agite spiritele sa aiba lumea ce arata pe panoul proiectorului sau ce vorbi despre. O sa ma gandesc la o campanie de GDROCon 2011 si o initiez. Ma gandesc sa fac cu plata, ca sa pot face si materiale promotionale, gen tricouri, brelocuri, etc., nu sa devin bogat, ci sa aiba o nuanta de concret conferinta, asa cum vazui pe la GDCE 
Ultima editare efectuată de nekitu pe 05 Jan 2011 16:40:23; 1 editări în total
|
|
| |